phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
Rady???
Zaslán uživatelem/kou: Jiřík (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 00:01

Dal jsem dotaz sem na forum protože jsem nikde nenašel manuál k používání externí gallerie. Nechci po nikom aby mi tu slovo od slova citoval jak co udělat. Chci jen odkaz. Místo odpovědi admin zamčel vlákno a odkázal na vyhledávání. To je sice hezké, ale ruku na srdce a pravdu sobě do očí - kde je manuál k používání externí gallerie.
Autoři udělali obrovský kus práce a podařila se jim skvělá věc, ale pro rozšíření a masové používání je nutné aby to pochopili i takové lami jako jsem já a to půjde jen tehdy když tu bude jasný návod, který bude přístupný v ucelené podobě a ne jen ve fragmentech na nějakém foru, které dává sice odpovědi na otázky, ale jen ke konkrétním věcem, ale co když ani nevím k čemu otázku směřovat, když jediné co vím je to, že to nefunguje. Kdo jiný mi může poradit když to neudělá autor. Můžete nás uživatele bez znalotí mít za pitomce ale nesmíte být arogantní. Vyčerpejte nejdřív všechny možnosti nápovědy v ucelené a srozumitelné podobě. To jediné chybí k dokonalosti produktu PHPRS

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: mr3ska (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 01:58

tady, myslím si, nejde o žádnou aroganci. tady jde jen o to, že se to v podstatě stále dokola omílají ty stejné dotazy a tudíž je zbytečné odpovídat znova. stačí použít vyhledávání na fóru. když ti galerie něco dělá nebo naopak nedělá zadej to do vyhledávání. určitě řešení najdeš.

vím z vlastní zkušenosti jak to tu je. když položím otázku již zodpovězenou, dostane se mi odpovědí ve formě odkazu (a pokud má někdo trpělivost, tak i celé plnohodnotné odpovědi.) jenže když si pak všimnu, že jsem zadal dotaz ke kterému řešení již na foru je, chytám se za nos že jsem to psal. párkrát se mi to stalo, že jsem položil dotaz již zodpovězený. a vím také, že pokud si nevím rady, vždy se tu najde někdo ochotný poradit, či pomoci. tudíž bych s tím tvým soudem v zásadě nesouhlasil.


Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: Jiřík (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 06:06

Ano samozřejmě stačí zadat dotaz nebo klíčové slovo do vyhledávání, ale když dám "návod" nebo "vkládání obrázků do externí gallerie" nebo "nejdou vkládat obrázky" tak mi zobrazí hafo příspevků a rekcí, ale tyto neřeší to co potřebuju vědět.
Naprosto chápu, že to je otravné odpovídat na stále stejné dotazy (vedu si svoji vlastní poradnu ve svém oboru), ale pokud nevídím v reakcích odpověd na moje otázky, musím se ptát. Ano je možné že to někdo už řešil předemnou, ale jako nezkušený uživatel v to třeba ani nemůžu postřehnout, protože ten předešlí dotaz je směrován už na konkrétní věc nebo chybu. Někdo třeba ví že mu nejde nastartovat motor, protože mu došel benzín, ale já vím jen to že mi to nejde nastartovat, protože nevím jak se to startuje.

A jaký mám vlastně problém? Nevím jak to udělat, aby se zobrazovala gallerie všem. Mám nainstalovanou galerii a myslím, že validně. V admin sekci pro phprsgallery lze jen konfigurovat. správa galerií obsahuje jen dvě tabulky se kterýma nejdě nijak pracovat obshaují sdělení o smazaných či úplně smazaných galeriích, ale žádná položka.
správa kategorií umožnuje vytvořit kategorii a přejmenovat a upravit popis kategorie. Není tu nikde nic čím by se dali vložit obrázky nebo je dokonce zveřejnit.
Když chci přidat blok do stránky je tam možnost vložit galerii, ale výsled se zobrazuje 0. Potřebuju vědět jak přidat obrázky a jak jich zveřejnit. Prosím o pomoc. Pokud mi zase chcete odkázat na vyhledávač, tak raději ani nereagujte. Díky Jirka

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 12:42

Obrázky v bloku: nadpis bloku "nahodny_Fotogalerie" (bez uvozovek) pro zobrazování náhodného obrázku. Jinak máš pravdu, v admin sekci v konfiguraci tvoříš kategorie, ale jednotlivé galerie se tvoří a obrázky do nich se vkládají přes "frontend" uživatelskou část webu s oprávněním a možnostmi dle toho, kdo je přihlášen.
Pokud máš galerii 0.99.500d a v komplu XPka, doporučuji ještě tento příspěvek: [http://www.phprs.net/forum/read.php?7,26189,page=1]

Jak funguje náhodný obrázek viz třeba u mě:

[http://infoportal.oslavany-cz.eu/]

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: Jiřík (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 13:24

Děkuju za odpověď, nicméně problém trvá. Ani náhodný obrázek se nezobrazuje.
jako admin mám všechna práva. Mám vytvořené dvě galerie ve kterých mám fotky a můžu je vkládat do článku, ale pořád mi nejde najít způsob jak je zveřejnit jako celek galerie. Kde je zakopaný pes? forum jsem prošel od shora dolů a zpět, ale opravdu tu není nic co by mi pomohlo. Už jsem bezradný. Klidně dám k dispozici přístup admina aby mi tam mohl někdo nastavit vše jak má být. Sám na to nestačím

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 14:24

Když tady furt není patrno, na jakým webu ten problém je, víš?

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: Jiřík (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 14:59

hosting na station.cz
adresa webu [http://www.jirikovovideni.eu/kacka]
phprs 281 gallery 99.500d

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-06, 20:21

No, asi by to mělo fungovat, ale...
Jak správně tvrdíš, máš dvě fotogalerie, Vojtík a ddd, ale máš je založeny jako "interní galerie" s tím, že v konfiguraci "Galerie phpRS" (čili externí) máš povoleno zobrazovat i obrázky z galerie interní. Dosud by to bylo v pořádku.
Chyba č.1 - v konfiguraci v admin musíš vytvořit "kategorie", např. Naše město, Holky a mašiny, Chlastačky a jejich následky atd. Doteď nemáš založenou kategorii žádnou.
Chyba č.2 (snad nekecám) - v bloku náhodný obrázek (psal jsem pojmenovat ho "nahodny_Fotogalerie", ne Fotogalerie ID2, to je blbost), se zobrazují náhodně obrázky z galerie externí (tam doteď nemáš nic)
Takže až uděláš v admin sekci kategorie a jako adminovi si povolíš dostatečný limity a všechny možný způsoby nahrávání obrázků, tak potom budeš přes tu část webu, co vidí všichni uživatelé (musíš se přihlásit!) přidávat fotky do galerií, kterou např. nazveš "Franta spadl z kola a vzbudil se ráno" a zařadíš tuto galerii do kategorie Chlastačky a jejich následky.
Chyba č.3 - obrázky před náhráním zmenši na nějakých rozumných 640*480 a otoč je ksichtama nahoru.
Nezapomeň nastavit složce [http://www.jirikovovideni.cz/kacka/gallery] (tomu gallery) nastavit chmod 777

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: Jiřík (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-07, 10:12

Děkuju Ti za vysvětlení a návod. Nicméně stále se nedaří a už na to nemám trpělivost a asi se budu muset obejít bez externí galerie.
Chyba č.1 - kategorie vytvořeny jsou = Recepty a Kat
Chyba č.2 - Do názvu jsem to dal podle tvé rady= nefungovalo, tak jsem to zkoučel i s id založených kategorií.
Přes veřejnou část stránky se jaksi přihlásit nejde, protože jaksi není nikde žádný link k přihlášení jako uživatele. Tím spíš pak nejde přidávat obrázky do galerií.
Chyba č.3 - chmod nastaven je na 777.

Dal jsi si tu práci a čas a já Ti za to děkuju, ale asi jsem fakt úplně blbej že to prostě nejde. Dám tomu poslední šanci tím, že to celé smažu a nahraju znovu. A když ani to nepomůže, tak hold budu jen konstatovat že externí gallery prostě nefunguje v dané konfiguraci.
Kdyby Tě snad ještě napadlo něco dalšího co s tím provést tak mi dej prosím vědět.
PS: Celkem mě děsí jaké info jsi dokázal najít o obsahu administrace jen pomocí adresy - jsem prostě LAMA

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-07, 10:29

Ad. 2: přihlaš se nejprve v administraci a pak přejdi na veřejnou část webu, budeš tam mít odkazy pro vkládání apod. Jinak můžeš také použít verzi 0.99.900, která má vkládání zapracované do adminu (pokud oželíš kategorie, tahle verze je už nemá). Jinak viz. rady od ATP.

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)

Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-07, 11:36

Jiřík napsal/a:
-------------------------------------------------------
> PS: Celkem mě děsí jaké info jsi dokázal najít o obsahu administrace jen pomocí adresy - jsem prostě LAMA
To se nemáš čeho děsit, až to rozchodíš (a ty to rozchodíš - nic nemaž!), tak ti bude jasný, že všechny weby jsou stejný, takže není problém zjistit jak to má někde někdo nastavený.
Nemáš tam přihlašování, páč ti chybí blok Čtenář, kdybys ho tam nějakou záhadou nemohl dostat, zkus odkaz [http://www.jirikovovideni.eu/kacka/readers.php]



Re: Rady???
Zaslán uživatelem/kou: Jiřík (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-05-07, 13:26

Děkuju za váš čas a rady, panové.



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.