Galerie : phpRS Fórum
Máte dotaz ohledně doplňku Galerie?
phpRS - redakční a informační systém
phpRS Externí Galerie
Zaslán uživatelem/kou: Mat (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-10-31, 14:29

Zkoušel jsem projít fórum, ale nikde nic. Problém se netýká ani tak přímo galerie, jako prostoru, i když s galeriií to souvisí.
Mám založených nějakých 20 galerií s mnoha obrázky. Problém je v tom, že všechny obrázky i jejich náhledy se ukládají do jedné jediné složky, která je nastevena v menu galerie. Jenže těch fotek (souborů) už je tam více než 5000 a je vlastně nemožné do této složky zasáhnout, korektně zazálohovat... Nemluvě o tom, že to není příliš košér... (Potřeboval jsem totiž jednu fotku "vyměnit" a vlastně se k ní přes ftp vůbec nedostanu.) Neřešil někdo již? Že by se třeba dalo pro každý rok vytvořit novou složku... nebo tak něco, aby se adresář nepřeplňoval? Díky.

Re: phpRS Externí Galerie
Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-10-31, 22:59

Kdysi autor galerie koketoval s myšlenku vytváření adresářů pro každou galerii, ale z důvodu špatné podpory ze strany hostingů to vzdal. Diskuzi o tom najdeš zde: [http://www.phprs.net/forum/read.php?5,9760,21682]
Teoreticky by to asi vyřešit šlo, musela by se upravit DB a potom i scripty, problém by pak byl ten, že by sis musel ty adresáře vytvářet přes FTP ručně.

Jakez | Cidlina.EU | Tady je Xichtovo

Re: phpRS Externí Galerie
Zaslán uživatelem/kou: Mat (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-11-21, 23:20

Díky za odpověď.

Kdyby na to někdo někdy narazil..., tak jak jsem vyřešil:
Když se blíží počet k naplnění (nebo třeba prostě každý rok..), tak vytvořím na serveru novou složku. V konfiguraci galerie pak zadám tuto novou složku. Bál jsem se, že budu muset upravovat, aby ty "staré" odkazy - obrázky šly zobrazit, ale je to úplně bez problémů. "Z databáze se ví", do které z těch složek na serveru se má sáhnout. Tedy alespoň zatím jsem na žádný problém, při založení více složek, nezaznamenal.



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.