Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
Opera 9
Zaslán uživatelem/kou: Dawe (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-06-22, 10:42

Co říkáte na Operu 9 ? Musím říct že mě docela překvapilo, když mi rozházela stránku s doctypem HTML 4.01 Transitional//EN protože jí to zobrazilo jako Strict ... na druhou stranu se mi líbí náhledy stránek u záložek a docela i opera Widgets.

Dawe
[http://ww2-memorials.com]
PHP antitalent

Re: Opera 9
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-06-22, 11:06

Hmmm, je to už lepšie ale stále tradične slabá podpora DHTML. Proste na profi použitie je to ešte stále veľká slabota. Čo som zbežne skúšal, tak Opra 9 stále nezvláda WYSIWYG FCKeditor. Proste sh!t, okolo ktorého je zbytočne veľký HYPE, normálne browsovať sa s tým ako tak dá, ale ak máš trošku väčšie nároky ako BFU, je to nanič.

Re: Opera 9
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-06-22, 11:07

Zoberme to z dvoch hladisk. Tento prehliadac od poslednej verzie spravil asi najvacsi skok medzi prechodom starej a novej verzie spomedzi vacsiny prehliadacov.

Niektore veci dobiehala, co maju ine prehliadace a niekre veci vytvorila uplne nove. Widgety som zatial moc nepouzil, ale zdaju sa byt zaujimave. Najma co ma vzdy najviac potesi je moznost posuvat schopnosti pracovat s novymi webovymi postupmi. Neodelitelnou sucastou je hlavne oprava chyb v renderovani. Opera bola znama s niktorymi chybami s CSS. Avsak v changelogu vidim nejake opravy na tuto temu tak snad sa da vsetko zase dokopy.
Vsetko je to pekne, ale pokial tu bude niekto ako IE tak tieto moznosti mozu upadnut, co je skoda.

Na Opere musim vyzdvihnut a to je kvalitne jadro. Je dostatocne rychle a hlavne pekne portovatelne. S porovanim Gecka jadra ma urcite navrch, ale to je najma sposobene tym, ze jadro Gecko nabalovalo a nabalovalo na seba nove veci, cim vsak zabudlo na optimalizciu a toto pred sebou musi tlacit Mozilla.

____________________
smiko.host.sk/phprs/

Re: Opera 9
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-06-22, 11:19

Patrik:

neskusal som, ale toto nastavenie snad nefunguje ?
[http://wiki.fckeditor.net/FAQ#opera]

____________________
smiko.host.sk/phprs/

Re: Opera 9
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-06-22, 12:11

Skúšal som. Pri bežnom (rozumej tom najjedoduchšom) používaní FCK editoru áno. Ak to chceš spojiť s inými DHTML funkciami aplikovanými na CSS elementy, tak to ako-tak ide v podstate tiež, ALE treba nechutne hackovať. Napríklad toto: [http://www.kvalitne.sk/sample/css/layouts/3s-ps.html]
stále korektne nefunguje ani v Opere 9. Pritom je to úplne jednoduchý príklad JavaScriptu/CSS. Samozrejme hacknúť sa to dá, ale to už je o niečom inom. U mňa je proste stále Opera čajovo slabučká v základoch.

Re: Opera 9
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-06-22, 14:05

No hej s tym javascriptom to je trochu divne v tej ukazke co si sem vlozil. funguje to az na druhy krat. divne

ale da sa to napravit cez display:table, ktore pridas do triedy .artic

____________________
smiko.host.sk/phprs/

Re: Opera 9
Zaslán uživatelem/kou: Morphee (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-07-12, 07:50

Ja browsujem už iba s Operou 9. Pravda, stránky testujem aj na IE a Mozille. Ale na Opere9 sa mi viacero funkcii páči. Napr. pamätanie si naposledy otvorených stránok. (Často mi padá Win, takže oceňujem ;)



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.