Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
Používá někdo phpDocumentor?
Zaslán uživatelem/kou: Kubajs (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-08-17, 10:58

Dostal jsem se s projektem do fáze, kdy začíná být alespoň nějaká dokumentace životní nutností. Protože si stejně dělám u jednotlivých funkcí či částí poznámky hodně podobné jako využívá phpDocumentor, tak jsem si řekl, že ho začnu využívat.
Prvotní testy vypadaly dost jednoduše a příjemně (včetně celkem kladných referencí z používání) a tak jsem si cvičně jeden s pluginů přepsal.
To co z toho ovšem začalo padat nebylo ani uhlazené ani přehledné. Popisy fcí se sice provedly jak měli, ale po několika hodinách zkoušení různých druhů zápisů jsem to zlostně zavřel a chtěl smazat. Už jen hlavička souboru s autorem, verzí a mini popisem mi zvedla krev do varu.

Opravdu jsem tak neschopný rozchodit takovou jednoduchou věc (co je na tom sakra tak složitého) nebo za to tak úplně nemohou jen mé ruce?

Máte s tímto produktem nějaké zkušenosti? ... dobré i špatné ...

[http://www.phpdoc.org/]

Kubajs

Re: Používá někdo phpDocumentor?
Zaslán uživatelem/kou: xsuchy09 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-08-22, 12:10

Ano využívám, je to velmi silný, jednoduchý a přehledný nástroj - pro rozsáhlejší projekty je dokumentace nezbytnou nutností. Osobně píši komentáře dle struktury phpDoc u všech i sebemenších projektů a skriptů. Nejen, že je možné kdykoliv vygenerovat oddělenou dokumentaci, ale přispěje to i k mnohem rychlejší orientaci ve starším či cizím kódu a jeho možností použití - o podpoře různých editorů, které např. načítají možné parametry a jejich hodnoty atd. právě z těchto komentářů nemluvě. Hodně to usnadní a urychlí práci ...

========================
WEB: Publikační systém WAMOS
SEO: SEO analýza zdarma
OPEN PROJECTS: Studentský portál VUT
HOSTING: WebGlobe.cz
ICQ: 313887644
EMAIL: xsuchy09(at)centrum.cz
========================



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.