Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
dotyková obrazovka a phpRS
Zaslán uživatelem/kou: Kryšpín (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-19, 19:35

Nemáte někdo prosím zkušenosti s dotykovou obrazovkou? Předpokládám, že běžné odkazy a podobně bude možné zobrazit (budou funkční), ale třeba takovéhle CSS menu jako vidíte vlevo nahoře bude nejspíše nepoužitelné. Je to jen dohad, žádné takové zařízení nemám k dispozici, a viděl jsem ho snad dvakrát v životě.

Nicméně se ode mě očekává, že stvořím web (který chci dělat - jak jinak - v phpRS) a který půjde ovládat i pomocí takovéhoto terminálu. Nebudu mít asi možnost si to vyzkoušet dopředu, bohužel. Další zádrhel který asi logicky předpokládám bude v čemkoliv, kde je potřeba zadat nějaké texty - třeba vyhledávání. Klávesnice tam nebude ani softwarová na obrazovce. O administraci se pochopitelně jednat nebude.

Kdyby Vás někoho napadl ještě nějaký problém, tak.. (díky za každé info :-) ) .. a hezký den.

Hepbegclub | Čáslavsko | MN Čáslav

Re: dotyková obrazovka a phpRS
Zaslán uživatelem/kou: Kubajs (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-26, 08:36

Jde o to jakou dotykovou myslíš. Jesti neco ovládané hrotem tužky (palm nebo něco takového) tak bych rekl, ze nic menit nemusíš, ale pokud by se jednalo o klasickou dotykovou obrazovku (informační terminály na nádražích a tak) musíš prakticky změnit všechno zobrazování.
Všechny ovládací prvky musí být dostatečně velké a mezery (mezi nimi taky) aby se ti tam vešel prst a protože se k tomu dostávají i lidé méně zdatní, musí se více dbát na přehlednost a dostupnost jednotlivých funkcí.

Z obecného hlediska se ale nic nemění. Prst se měni v ukazovátko myši.

Texty se buď obcházejí dostatečnou volbou nadefinovaných možností nebo (třeba u zadávání vyhledávání) se na klik vyvolá přes část obrazovky obraz klávesnice, přes kterou se text zadává.

Re: dotyková obrazovka a phpRS
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-26, 16:18

Nejakú podobnú sandu som kedysi skúšal v predajniach mobilého operátora Orange. Nepamätám sa ale, či tam bol použiteľný hover efekt a drag & drop funkcie, zdá sa mi že nie. Asi by som menu rozbalovanému pri hover snažil v tomto prípade vyhnúť.

Re: dotyková obrazovka a phpRS
Zaslán uživatelem/kou: Kryšpín (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-26, 20:22

právě, já mám pocit, že tam půjde použít jedinné, a to je klepnutí myší (tady jako myš jen s levým tlačítkem a které není možné podržet. Ale možná, že se to nakonec vyřeší samo .. jak se zdá, vedení nechápe, že potřebuju pro takové stránky bezpečný hosting a že tohle sám neumím (kdybych uměl to, co JanVar, tak se tím živím, ale vykládejte to někomu, kdo neví vocogo)

a ve své snaže ušetřit mi narhli abych si zřídil webový server sám někde na jejich serveru, který slouží jako brána do internetu nemocnice... nevím ani jestli by to šlo a myslím, že by mi to někdo hacknul ještě ten večer... :-( no nejsem blázen, nebudu se vrtat do nečeho, o čem nevím ani zbla.

druhý problém je, že ředitel má zcela jinou představu o tom informačním kisosku nežli primářka interny, která to bude financovat z nějakého grantu... nejdřív je nechám ať se dohodnou, a pokud náhodou ano, mylsím že poté co zjistí, že by museli za hosting zaplatit několik tisíc ročně, tak žádné stránky nebudou. Tipoval bych tak na 50% minimálně že to skončí takhle... škoda, už mám základ phpRS, které může mít dva vzhledy, bloky definovaný jestli se zobrazí v obou, v jednom či druhém a zdvojené texty článků...

Každopádně bych měl problém s tím, že bych si ten "kioskový" web nemohl nikterak dopředu odladit. Myximálně si přelepit tlačítka myši izolepou a odstrčit klávesnici a přepnout monitor na 800/600

Zatím díky.


Hepbegclub | Čáslavsko | MN Čáslav

Re: dotyková obrazovka a phpRS
Zaslán uživatelem/kou: Michalek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-26, 20:36

Probereme zítra ;-)

--
[ SAFUS.EU | OFFLINE | FOREVER ]

Re: dotyková obrazovka a phpRS
Zaslán uživatelem/kou: filipjirka (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-28, 18:16

Mám ideální možnost testování, myslím že jste všichni v televizi slyšeli o našem lokálním projektu zvaném iNovoměstsko, jak děti z celého okresu můžou zadarmo a kdykoliv na porono ...

Pokud je člověk manuálně zručný, může používat jakýkoliv web ...

========= Díky za každý den s phpRS! =======================
| eMko z Běliska | Řečice nad Bobrůvkou | SOŠ Nové Město na Moravě | Portál dopravních oborů
========= Už mám GMail, to su quick :)) ======================



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.