Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
Provoz webu - aktualizace, zálohování apod.
Zaslán uživatelem/kou: Lads (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-08-05, 16:01

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu a praktickou zkušenost. Úvodem musím říct, že sem začátečník a amatér, proto moje otázka bude pro profíky znít triviálně.

Jde o to, že mám web (vytvořen pomocí phpRS), který je docela hojně navštěvovaný, jsem jediným adminem/programátorem webu, ale lidí, kteří na web přispívá je více -píšou články, komentáře, uloadují soubory apod... to vše na webu za ostrého provozu...

na druhou stranu mám na domácím počítači kopii webu, na které připravuju nové funkce, vytvářím soubory, upravuji, měním db (přidávám tabulky, sloupce)

chtěl bych se zeptat jakým způsobem řešit akualizace podobného webu?

Slyšel jsem např. o programu "Tortoise SVN" - ale pokud jsem jeho funkce pochopil správně, tak nevyřeší např. změny, které nastanou na ostrém webu... navíc na projektu pracuji sám...

a jak vyřešit problém se změnami v databázi?

Re: Provoz webu - aktualizace, zálohování apod.
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-08-05, 18:39

SVN je subversion alebo tiez obdoba CVS, ktora sluzi hlavne pre vyvojarske skupiny nez pre jednotlivcov. nemal som naistalovane takze jej funckionalitu nebudem odhadovat

ono to je tak. pokial menis len php subory tak sa nicoho neboj, s databazou to nic nespravi. lenze pokial budes upravy uz na urovni DB tak tu ti ziaden software nepomoze (vseobecne povedane, neber to uplne) a mal by si sa naucit SQL syntax, pretoze DB je vzdy to najdolezitejsie co sa tyka CMS systemu. ak posahas nejaku php subor tak na to srat, ale ked spravis nejaky chybny krok pri zabehnutej DB tak to je horsia vec.
preto bez znalosti SQL alebo bez dobreho manualu by som ti ako zaciatocnikovy neodporucoval nic robit na ostro.
vsetky zmeny rob na localhoste, co aj robis. a hlavne postup zmien si niekam zapisuj, pretoze ak sa ten postup ukaze bezproblemovy mozes ho pouzit priamo na ostrom webe bez nejakeho strachu o stratu dat.

dlhy prispevok. sorry. co sa tykaj tej otazky. ten problem sa riesi jedine rucne

____________________
smiko.host.sk/phprs/



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.