Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
RSS a zatizeni databaze
Zaslán uživatelem/kou: molka (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-02-21, 23:40

Zdravim
U webu s phpRS kde je velka propagace RSS hrozi velke zatizeni DB - kokretne pres rss.php. Problemem jsou ctecky nastavene na kontrolu napr. kazde 4 minuty. DB by odlehcilo generovani statickeho RSS souboru, nebo prepracovani stavajiciho rss.php - tak, aby byla aktualizace nabizena az po urcitem limitu. Ma nekdo nejakou zkusenost? Jako nejschudnejsi se zda generovani statickeho souboru pres lastRSS apod.

Re: RSS a zatizeni databaze
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-02-22, 00:00

ono problem v tomto moze byt velky, ze so zvysujucimi sa navstevnikmi vznika nove a nova zatazenie servra.
a staticka tvorba suboru je jedna z najlepsich moznosti ako odhlahcit databazu. ale toto v novom phpRS asi nebude, ale optimalizacie sa tomu dostalo, aj ked malej, pomocou zmeny for() na while(). ale koneckoncou tvorba statickeho suboru bude raz treba. lenze naraza sa na vec, ako urobit synchronizaciu na casove obnovanie. CRON nieje vsade. jedine potom pridat jeden dotaz navyse, ktori bude kontrolovat datum posledneho pristupu do DB s casom vydania clanku. nezamedzi sa tym uplne odbremenenie, ale usetri sa kopec dat, lebo ak sa data nezmenili, je zbytocne znova generovat vystup. v kombinacii s cachovanim by to myslim, ze dost pomohlo.

Davam tento prispevok ako navrh na vylepsenie phpRS

____________________
smiko.host.sk/phprs/



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.