Ahoj všem nadšeným "phpRSákům"
Na svojí stránku jsem potřeboval plugin, který by zobrazil lokality na mapách od Googlu. Spousta jiných systémů nabízelo různé pluginy a jak jsem hledal nějaké schůdné řešení, jak něco podobného do phpRS dostat, rozhodl jsem se nakonec, že si utvořím plugin sám. No a protože mi tato komunita hodně, tak ho dávám i Vám. Nejsem žádnej php guru, možná tam budou i chybky a kdyby jste na nějakou narazili, prosím napište mi to.
Plugin po stažení rozbalte do příslušných adresářů (lang, plugin) a vložte údaje do databáze (googlemaps.sql). Po té se přihlašte do adminu a tam plugin jednoduše aktivujte, jak je zvykem. V menu Vám přibude nové tlačítko Google Mapy. Pod ním jsou dvě podsekce Nastavení a Přidat místo na mapě. V sekci nastavení je potřeba vložit Google Maps ApiKey, který dostane po zaregistrování na stránkách Google. Odkaz je přiložen v nápovědě pod políčkem Google Mapy ApiKey. Pro vkládání souřadnic použijte formát Dec Deg např.: 49.632062 a 15.620727. Jiné Vám nebudou fungovat.
Pokud používáte 3sloupcový layout (jako já) a chtěli by jste mít mapu v jednom sloupci "download layout" (jako já) odkomentujte tento řádek v souboru mapa.php
// $rs_main_sablona="download"; // pokud máte třísloupcový layout, ale chcete pro zobrazení mapy použít Download Layout, odkomentujete tento řádek.
Na funkční náhled se můžete podívat na mé stránky v podpisu. V horním menu položka Satelitní mapa.
Ke stažení zde: [
http://www.janzak.cz/o-me/]
V pluginu je již zahrnuta oprava, kterou udělal Marty, díky.
Celkem upraveno 7×. Poslední úprava janzak v 13.10.2013 14:26.