phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
phpRS a php 7
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2019-01-30, 11:07

Je tu ešte niekto, kto by ocenil verziu upravenú pre php 7? Ak by sa upravilo pár vecí, zmizli by chyby súvisiace s nekompatibilitou, warningy a deprecated hlášky, čím by sa životnosť zas posunula až do verzie php 8.

Re: phpRS a php 7
Zaslán uživatelem/kou: pertinax (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2019-01-31, 18:42

Prechod na novšiu verziu php uvítajú asi všetci, ktorí majú web na phprs.

Ako ma v posledných dňoch informoval websupport, tak podpora pre php 5.6 skončila v decembri 2018:

"Pekný deň, viete o tom, že na Vašom hostingu používate staršiu verziu PHP 5.6, ktorej predĺžená oficiálna podpora definitívne skončila v decembri 2018? Prestala tým získavať bezpečnostné/opravné aktualizácie, takže na prevádzku dôležitého webu ju už neodporúčame.

PHP 5.6 ostane na našich serveroch dostupné aj v najbližšom roku, Vaša webová stránka bude bez akýchkoľvek zmien fungovať aj naďalej. Odporúčame Vám ale zvážiť bezplatnú aktualizáciu na jednu z podporovaných verzií PHP 7 (7.1 - 7.3, keďže podpora 7.0 skončila tiež), ktorá zvýši bezpečnosť Vašich webových stránok a radikálne zlepší výkon celého hostingu."

Takže sú dve možnosti, prejsť na iný redakčný systém, alebo dúfať, že phprs bude niekto upravovať v závislosti od zmien php a mysql.

[http://www.zeleznicne.info]

Zaslán uživatelem/kou: marty (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2019-04-24, 13:12

ahojky ja v php uz x let nejsem , bohuzel a tak mi nezbyvalo nic jineho nez staricky web v phprs (www.palenice.net) tzn jeho hosting z active presunout na banan :-)

| www.hnfond.cz | | www.struhlovsko.cz | www.bxclub.com | www.r21club.com | www.palenice.net

Datum: 2019-05-14, 16:21

Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2023-02-10, 17:59

pa3k napsal/a:
-------------------------------------------------------
> Je tu ešte niekto, kto by ocenil verziu upravenú
> pre php 7? Ak by sa upravilo pár vecí, zmizli by
> chyby súvisiace s nekompatibilitou, warningy a
> deprecated hlášky, čím by sa životnosť zas
> posunula až do verzie php 8.

Ahoj, zkusil jsem phpRS 2.8.3a na php 8.1 a všude kde chci poslat něco přes GET, nebo POST, tak to skončí bílou stránkou s chybou:

Fatal error: Uncaught Error: Extract_prom(): Argument #2 ($target) cannot be passed by reference in ************/cidlina.net/xtest/admin/aext_prom.php:33 Stack trace: #0 ************/cidlina.net/xtest/config.php(24): include() #1 ************/cidlina.net/xtest/view.php(19): include_once(' ************/cidl...') #2 {main} thrown in ************/cidlina.net/xtest/admin/aext_prom.php on line 33

Předpokládám, že problém je v souboru "aext_prom.php", ale na jeho úpravu moje síly nestačí. Poradí někdo? Děkuj předem.

Jinak k vidění je to zde: [http://web.cidlina.net/]

Jakez | Cidlina.EU | Tady je Xichtovo

Datum: 2023-02-10, 18:27

Jakez napsal/a:
> Ahoj, zkusil jsem phpRS 2.8.3a na php 8.1 a všude
> kde chci poslat něco přes GET, nebo POST, tak to
> skončí bílou stránkou s chybou:
>
> Fatal error: Uncaught Error: Extract_prom():
> Argument #2 ($target) cannot be passed by
> reference in

Skús vymazať znak "&" deklarácie funkcie, nejak takto:

function Extract_prom($pole, $target) {
//function Extract_prom($pole, &$target) {

Datum: 2023-02-10, 20:04

pa3k napsal/a:
>
> Skús vymazať znak "&" deklarácie funkcie,
> nejak takto:
>
> function Extract_prom($pole, $target) {
> //function Extract_prom($pole, &$target) {

Tak jsem to zkusil, chybu to už nepíše, ale ani to nic nedělá.

EDIT: ještě jeden poznatek, u článků to vypíše chybu: Pozor chyba! Není specifikováno číslo článku, který chcete zobrazit!

Celkem upraveno 1×. Poslední úprava Jakez v 10.02.2023 20:44.

Datum: 2025-04-12, 13:11

Nevím jestli to tady ještě někdo sleduje, ale i tak mi to nedá a napíšu.

Po delší době opět zkouším rozchodit phpRS na PHP 8.2.12. Na první pohled se to tváří v pořádku, ale na ten druhý už tomu tak není.

Aby se mi nezobrazovala bílá stránka při načítání článku, nebo když chci odeslat nějaký formulář, to mám ošetřeno dle rady pa3ka tím, že jsem upravil soubor "aext_prom.php", viz. výše. Jenže stále to nefunguje, jakmile chci něco poslat přes GET, nebo POST, tak neproběhne přiřazeni GET a POST vstupu do pole $GLOBALS. A tím to celé skončí. Sice se snažím přijít na sto jak to udělat, ale zatím si s tím marně lámu hlavu. Pokud by se našel někdo, kdo by věděl, byl bych moc rád.

Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.