phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
Jít na stránku:  Předchozí1234567891011...PosledníDalší
Aktuální stránka:2 z 12
Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: JanVar (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-11, 14:39

jenže ty chceš něco, co je spíš práce do případné nové verze, striktně oddělit layout od systému a to IMHO není práce od bety do final

-- JaV ---- [http://www.hades.cz] ---- security by obscurity ---------------------------------------------
motto:
It's OK to be ignorant; it's not OK to play stupid.
But it's simply not efficient for us to try to help people who are not willing to help themselves.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-13, 17:12

Do 2.8.2 určite už žiadne zmeny neplanujem, pockam este do konca tyzdna na odozvy z testovania na pripadne chyby a 2.8.2 ide von ako ostra verzia.

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-13, 22:58

Ještě jedna kosmetická úprava, která se týká chybného zobrazení navigační lišty.

specfce.php ř. 720 a 722 - ($pom*$pocet_na_str) opravit na ($pom*$pocet_na_str+1)

Důvod:
Navigační lišta chybně zobrazuje počet článků takto:
0-15 | 15-30 | 30-45 atd... což je nesmyslné. (viz příklad chybného zobrazení )

Logické je:
1-15 | 16-30 | 31-45 atd...


* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-14, 13:25

Upravil som to.

[http://www.kvalitne.sk/koncepty/282/search.php?rskolik=2&rskolikata=9&rstext=all-phpRS-all&rsautor=nic&rstema=1&rskde=vse&rsvelikost=sab&rsrazeni=datum_90&stromhlmenu=1]

Dalsia zmena bola v search.php, pri niektorych vstupoch stale nastava chyba v SQL dotaze:
[http://prolamy.hys.cz/test/search.php?rskolik=-15&rskolikata=-2&rstext=all-phpRS-all&rsautor=nic&rstema=1&rskde=vse&rsvelikost=sab&rsrazeni=datum_90]


U mňa sa to chová takto:
[https://www.kvalitne.sk/koncepty/282/search.php?rskolik=-2&rskolikata=-9&rstext=all-phpRS-all&rsautor=nic&rstema=1&rskde=vse&rsvelikost=sab&rsrazeni=datum_90&stromhlmenu=1]

zmena:

function Vyhledavani()
{
// *** FAZE 1 *** - test na chybejici promenne; inic. vyhledavaciho enginu

// povoluje/zakazuje hlidani levelu
$hlidatlevel=NactiConfigProm('hlidat_level',0);
// povoluje/zakazuje pouziti zakakove clankove sablony
$zakazsab=NactiConfigProm('zobrazit_zakaz',0);

/* realizovano jiz u rozcestniku
if (empty($GLOBALS["rsvelikost"])):
  $GLOBALS["rsvelikost"]='jr';
endif;
*/

if (
	(isset($GLOBALS["rskolik"]) && !ctype_digit($GLOBALS["rskolik"]))
	||
	(isset($GLOBALS["rskolikata"]) && !ctype_digit($GLOBALS["rskolikata"]))
	||
	(isset($GLOBALS["rstema"]) && !ctype_digit($GLOBALS["rstema"]))
) {
	// chybny vstup
	echo "Nepovoleny pristup! / Hacking attempt!";
	return false;
}

if (isset($GLOBALS["rstema"])):
  $GLOBALS["rstema"] = (int)$GLOBALS["rstema"];
endif;

if (isset($GLOBALS["rskolik"])):
  $GLOBALS["rskolik"] = (int)$GLOBALS["rskolik"];
endif;

if (isset($GLOBALS["rskolikata"])):
  $GLOBALS["rskolikata"]=(int)$GLOBALS["rskolikata"];
endif;


atď…

Súhlasíte aby somto doplnil?



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pa3k v 14.03.2012 13:28.

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-14, 13:44

Nepáči sa mi ani vypisovanie chýb v /db/*
echo mysql_error(); tam IMHO nemá čo hľadať, phpRS zvytočne zobrazuje:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-15' at line 1 Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/users/kksmirice/prolamy.hys.cz/web/test/db/phprs_sql_to_mysql.php on line 181


Toto by bolo dobré zapísať niekde do logu ale nie na obrazovku :-/

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-14, 13:52

do configu by mozno bolo dobre dat popis:

// nasteveni chybovych hlaseni
//error_reporting(-1); // zobrazi vsetky chybove spravy php - doporucene pri vyvoji a testovani 
error_reporting(0); // vypina vsetky chybove spravy php - doporucene pri ostrom nasadeni na webe


Stava sa niekomu, ze funkcia error_reporting nefunguje a napriek zakazaniu chybovych sprav sa zobrazia?
Mam pridat aj ini_set('display_errors','Off') ?

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-14, 14:07

A co když bude hodnota zapsána jako string
[http://prolamy.hys.cz/test/search.php?rskolik='-15'&rskolikata='-2'&rstext=all-phpRS-all&rsautor=nic&rstema=1&rskde=vse&rsvelikost=sab&rsrazeni=datum_90]
Pak i záporné číslo teď dá výsledek.

V případě ctype_digit by nemohla být proměnná zapsána jako string i když je to správně?
Záporné hodnoty jsou obecně blbost a co využít pouze ABS()???

tedy:
abs((int)$GLOBALS["nazev_promenne"]);



* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-14, 16:09

Ještě jsem si povšiml jedné drobnosti na kráse.

u tagu <a> je použit alt, který nemá žádný význam. Správně má být title
u tagu <img> je použit alt, který funguje pouze v IE. Doporučil bych taktéž používat raději title
title funguje spolehlivě jak v IE, Mozile i Chrome (Operu jsem netestoval)


* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-14, 23:08

Lonanek napísal/a:
-------------------------------------------------------
> A co když bude hodnota zapsána jako string

Všetko čo ťaháš z $_GET je string aj keď to vyzerá ako číslo. Skús: var_dump($_GET['rskolik']); Pridanie aspostrofov alebo uvodzoviek DO obsahu stringu je nezmysel.

> Pak i záporné číslo teď dá výsledek.
>
> V případě ctype_digit by nemohla být proměnná
> zapsána jako string i když je to správně?
> Záporné hodnoty jsou obecně blbost a co využít
> pouze ABS()???

Nesprávny vstup by sa mal presmerovat na spravnu verziu pomocou HTTP hlavicky alebo by mal system vyhodit chybu, idealne aj s prislusnou HTTP hlavickou. Spracovanie chybneho vstupu a jeho ticha oprava bez prepisu URL je chyba.





Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-14, 23:10

Lonanek napísal/a:
-------------------------------------------------------
> Ještě jsem si povšiml jedné drobnosti na kráse.
>
> u tagu <a> je použit alt, který nemá žádný
> význam. Správně má být title
> u tagu <img> je použit alt, který funguje
> pouze v IE. Doporučil bych taktéž používat raději
> title
> title funguje spolehlivě jak v IE, Mozile i Chrome
> (Operu jsem netestoval)

Kde konkrétne je tento kód? Inak v tagu img je alt povinný atribút.

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-15, 07:11

pa3k napsal/a:
-------------------------------------------------------
> Všetko čo ťaháš z $_GET je string aj keď to vyzerá
> ako číslo. Skús: var_dump($_GET['rskolik']);
> Pridanie aspostrofov alebo uvodzoviek DO obsahu
> stringu je nezmysel.

Samozřejmě, že je to nesmysl, ale lze jej napsat, tak jako i jiné nesmysly s kterými si systém musí poradit... Jde tedy o to, co vlastně vyhodnotit - chybu, nebo "opravit překlep"?

pa3k napsal/a:
-------------------------------------------------------
> Kde konkrétne je tento kód? Inak v tagu img je alt povinný atribút.

Konktétně ve všech zápisech <a ...> v celém kódu.
U <img> je povinný to ano, ale současně nefunkční v jiných prohlížečích než IE.
Takže teď je otázka zda u <img> použít alt nebo title. Tedy správný zápis, nebo fukční zápis.


* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: JiHo (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-15, 08:43

Pokud vím, tak ALT u IMG funguje i v jiných prohlížečích, ale jinak než v IE. Nezobrazí se při najetí myší na obrázek, ale zobrazuje se před načtením obrázku, respektive v případě nedostupnosti obrázku. Což mi jako nefunkčnost nepřijde.

Pokud je vyžadováno, aby vše prošlo validací, tak je možné použít ALT i TITLE (cvičně jsem nastavil na mém webu v bloku Počasí, Slunce, Luna u první ikonky - "Předpověď pro ČR dnes"). Kupodivu i IE (alespoň devítka) to zobrazí pouze 1x. :-)

=== JiHo === WEB: Jitřní země ===

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-15, 10:55

Lonanek napsal/a:
-------------------------------------------------------
> U <img> je povinný to ano, ale současně
> nefunkční v jiných prohlížečích než IE.
> Takže teď je otázka zda u <img> použít alt
> nebo title. Tedy správný zápis, nebo fukční zápis.

Já osobně se přikláním ke správnému zápisu a tedy pro ALT. Nemyslím si, že v ostatních prohlížečích je nefunkční, slouží přesně k tomu k čemu má, to že IE to dělá jinak není problém ALTu, ale MS a jeho IE. Někdy je dokonce nežádoucí aby se bublina zobrazovala (obrázky které jsou součásti grafiky webu). Tam kde to má smysl jako třeba u obrázků v článku atd. kde by mohlo být žádoucí zobrazování bubliny s popisem bych volil to, že bude použit ALT i TITLE. Je potřeba si uvědomit co má který atribut dělat a podle toho se zařídit.

Jakez | Cidlina.EU | Cidlinský rozcestník | SHŠ Grál | Perchty von Bladen | Obec Vícenice | 1.SK Rouchovany | Test web | Test gallery

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-15, 15:08


Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-03-16, 21:34

Další chybka:
soubor adump.php, ř.79.
if (strtoupper($prdefault)!="NULL"): $vysledek.=" default '".$prdefault."'"; endif;

problém spočívá v tom, že při prázdné hodnotě DEFAULT je vloženo do zálohy (sql souboru) k dané položce DEFAULT ''.
To způsobí chybu při zpětné obnově databáze ze zálohy (Verze MySQL: 5.1.60-rel13.1-log, MyAdmin 3.4.8).

NAVRHUJI opravit ř. 69:
if (!isset($pole_data['Default'])): $prdefault='NULL'; else: $prdefault=$pole_data['Default']; endif;


Zřejmě dochází k chybnému vyhodnocení NULL (verze php 5.3.10)




* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: mr3ska (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-04-15, 10:30

Zdravím Vás,

vzhledem k tomu, že využívám ještě verzi 2.8.0 přemýšlel jsem o verzi 2.8.2. když jí však hodim zkušebně online tam co hostuju, abych ji vyzkoušel vyskáče na mě kupa takovejchhle chybovek s kterejma, upřímně, nevim co dělat.

Strict Standards: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in .../trwebstat.php on line 44

a při pokusu o přihlášení do admina toto:

Strict Standards: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in .../autor.php on line 127

Neporadil by někdo co s tím? Máme tam PHP 5.2.17 a mysql 5.0.51a





Celkem upraveno 3×. Poslední úprava mr3ska v 15.04.2012 10:44.

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-04-15, 13:02

Ide o nastavenie reportingu, v tejto alfaverzii mám zapneté všetky chybové hlášky, preto php vypisuje aj odporúčania "STRICT STANDARDS". Konkrétne pre funkciu date() by mal byť nastevené časové pásmo funkciou [http://us2.php.net/manual/en/function.date-default-timezone-set.php] ktorá funguje od verzie php 5.1.0.

pridaj do configu:
@date_default_timezone_set('Europe/Prague');
alebo skôr:
@date_default_timezone_set('Europe/Bratislava');

znak @ je tam preto, aby to nevyhodolo chybu na php4 ak niekto ešte takúto prastarú a nepodporovanú verziu používa.

Mimochodom, časovú zónu by mal mať nastavený server, Viď phpinfo() : [http://www.kvalitne.sk/koncepty/282/info.php#module_date]
programátor by to mal IMHO nastavovať len vtedy ak má inú geolokáciu webu a web slúži pre inú krajinu, typicky čeký/slovenský projekt hostovaný v USA a pod.

Re: 2.8.2
Zaslán uživatelem/kou: mr3ska (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2012-04-15, 13:31

dekuju za radu, vyzkousim to. jen ted utikam na obed. pokud i vy ostatni, preju dobrou chut.

Jít na stránku:  Předchozí1234567891011...PosledníDalší
Aktuální stránka:2 z 12


Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.