phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
Jít na stránku:  1234Další
Aktuální stránka:1 z 4
slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 11:04

ahojte, mám web, www.liverpoolfc.kx.cz a potřeboval by jsem poradit s tím, že třeba prvních 5 článků by šlo do slideshow, šlo by to nějak udělat? díky moc za snahu

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: xsuchy09 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 15:53

Nejlépe asi Ajax. nedoporučuji flash aj. Případně by šel i samotný js jako takový, ale Ajax bude vhodnější. Záleží samozřejmě na přesné specifikaci chtěného.

========================
WEB: Publikační systém WAMOS
SEO: SEO analýza zdarma
OPEN PROJECTS: Studentský portál VUT
HOSTING: ONEbit.cz
ICQ: 313887644
EMAIL: xsuchy09(at)centrum.cz
========================

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 16:28

no, já bych zkusil spíš js protože v ajaxu se moc nevyznám

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: xsuchy09 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 17:58

Jedná se též o JS, jen ve spolupráci se serverem (využití zaslání dotazu a zpracování odpovědi na pozadí - jednoduše řečeno). Pročti si pár článků na netu, je toho napsáno více než dost.

========================
WEB: Publikační systém WAMOS
SEO: SEO analýza zdarma
OPEN PROJECTS: Studentský portál VUT
HOSTING: ONEbit.cz
ICQ: 313887644
EMAIL: xsuchy09(at)centrum.cz
========================

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: ZdenekPNJ (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 21:30

Myslíš něco takového?
[http://www.regionycr.cz]

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 21:31

ano, přesně něco takového

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: xsuchy09 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 23:48

Pro podobnou funkci stačí i JS, nepůjde o mnoho dat ... AJAXem urychlíš prvotní načtení stránky, pokud necháš vše čistě na JS, musíš vše vygenerovat již při prvotním načtení, AJAX ti umožní postupné načítání potřebného :) jiný rozdíl v tom v podstatě v tomto případě není (až na to, že AJAX umožní i automatické načtení nově vydaného článku, aniž by uživatel stránku zaktualizoval - JS bude neustále střídat data načtená při načtená stránky - v tomto případě to ale není nijak kritické, spíše očekávatelné).

========================
WEB: Publikační systém WAMOS
SEO: SEO analýza zdarma
OPEN PROJECTS: Studentský portál VUT
HOSTING: ONEbit.cz
ICQ: 313887644
EMAIL: xsuchy09(at)centrum.cz
========================

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: ZdenekPNJ (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-06, 23:58

no, tak těch úprav, alespoň já mám mnoho.
1.Zmenšeniny obrázků: u mě: v podsložce definované v config jako '.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].' + obrázek
2. samotný plugin: Kopii k úpravě v txt souboru pod příspěvkem
3. Vložení <script type="text/javascript" src="js/rotator-v1.js"></script> mezi head v šabloně. Zkopíruj si ten soubor ode mně a vlož si ho do rootu do složky třeba js
4.Stejně tak soubor slideItFeatured.js uvedený v pluginu,
5.Pak si klasickynainstaluj plugin a přidej nový blok design už nechám na tobě přiloýím část svého css.

Kdyby někdo chtěl skript poupravit, každá rada bude vítána

slider.php (součast pluginu), soubor plugi.php snad zvládneš
----------------------------------------------------------------------------
<?
function PrvniClanekRotatorNew()
{

//Definice parametrů
$kolikClanku=1; //kolik se bude vypisovat clanku
$razeno=DESC; //styl razeni clanku (DESC sestupne (od nevetsiho po nejmensi) ASC vzestupne(od nejmensiho po nejvetsi) cim vetsi id tim je novejsi clanek
$stylvypisu = "def1"; //zde je mozne uvest styl vypisu (hodnoty lze udat v css souboru laylotu ktery se pouziva)

//------------------------------------------------------------------------------
// sestaveni omezeni datumu na vypsani clanku nejlepe hodnoceni za posledni mesic
$dnesnidatum=date("Y-m-d H:i:s");

//Sekce 1
//volání z databáze
$result=mysql_query('SELECT link, titulek, uvod, tema, idc, visible, datum, obrazek,level_clanku FROM '.$GLOBALS['rspredpona'].'clanky WHERE (visible = 1) AND (datum <= "'.$dnesnidatum.'") and level_clanku=1 ORDER BY idc ' . $razeno . ' LIMIT 0,'.$kolikClanku, $GLOBALS['dbspojeni']);

if ($result==0):
$retezec1="<p align=\"center\" class=\"z\">Chybí zdrojová databáze!</p>\n";
endif;

// overeni pritomnosti clanku
if (mysql_num_rows($result)==0):
$retezec1="<p align=\"center\" class=\"z\">Neexistují vhodná data!</p>\n";
else:
// vypis clanku
$retezec1="";
while($line=mysql_fetch_array($result)) {
$uvod=mb_substr($line['uvod'],0,290,'utf-8');
$retezec1.='<div class="contentdiv">
<a href="view.php?cisloclanku='.$line['link'].'&amp;rstema='.$line['tema'].'" rel="bookmark"><img src="'.$GLOBALS['rsimg'].''.$line['obrazek'].'" alt="'.$line['titulek'].'" /></a>

<h2 class="featuredTitle"><a href="view.php?cisloclanku='.$line['link'].'&amp;rstema='.$line['tema'].'" rel="bookmark">'.$line['titulek'].' &raquo;</a></h2>
<h3 class="featuredPromo"></h3>
</div>';
$retezecst.=''.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].''.$line['obrazek'].'';
}

endif;

//Sekce 2
//volání z databáze
$result2=mysql_query('SELECT link, titulek, uvod, tema, idc, visible, datum, obrazek,level_clanku FROM '.$GLOBALS['rspredpona'].'clanky WHERE (visible = 1) AND (datum <= "'.$dnesnidatum.'") and level_clanku=1 ORDER BY idc ' . $razeno . ' LIMIT 1,'.$kolikClanku, $GLOBALS['dbspojeni']);


if ($result2==0):
$retezec2="<p align=\"center\" class=\"z\">Chybí zdrojová databáze!</p>\n";
endif;

// overeni pritomnosti clanku
if (mysql_num_rows($result2)==0):
$retezec2="<p align=\"center\" class=\"z\">Neexistují vhodná data!</p>\n";
else:
// vypis clanku
$retezec2="";
while($line2=mysql_fetch_array($result2)) {
$uvod2=mb_substr($line2['uvod'],0,290,'utf-8');
$retezec2.='<div class="contentdiv">
<a href="view.php?cisloclanku='.$line2['link'].'&amp;rstema='.$line2['tema'].'" rel="bookmark"><img src="'.$GLOBALS['rsimg'].''.$line2['obrazek'].'" alt="'.$line2['titulek'].'" /></a>

<h2 class="featuredTitle"><a href="view.php?cisloclanku='.$line2['link'].'&amp;rstema='.$line2['tema'].'" rel="bookmark">'.$line2['titulek'].' &raquo;</a></h2>
<h3 class="featuredPromo"></h3>
</div>';
$retezec2st.=''.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].''.$line2['obrazek'].'
';
}

endif;

//Sekce 3
//volání z databáze
$result3=mysql_query('SELECT link, titulek, uvod, tema, idc, visible, datum, obrazek,level_clanku FROM '.$GLOBALS['rspredpona'].'clanky WHERE (visible = 1) AND (datum <= "'.$dnesnidatum.'") and level_clanku=1 ORDER BY idc ' . $razeno . ' LIMIT 2,'.$kolikClanku, $GLOBALS['dbspojeni']);


if ($result3==0):
$retezec3="<p align=\"center\" class=\"z\">Chybí zdrojová databáze!</p>\n";
endif;

// overeni pritomnosti clanku
if (mysql_num_rows($result3)==0):
$retezec3="<p align=\"center\" class=\"z\">Neexistují vhodná data!</p>\n";
else:
// vypis clanku
$retezec3="";
while($line3=mysql_fetch_array($result3)) {
$uvod3=mb_substr($line3['uvod'],0,290,'utf-8');
$retezec3.='<div class="contentdiv">
<a href="view.php?cisloclanku='.$line3['link'].'&amp;rstema='.$line3['tema'].'" rel="bookmark"><img src="'.$GLOBALS['rsimg'].''.$line3['obrazek'].'" alt="'.$line3['titulek'].'" /></a>

<h2 class="featuredTitle"><a href="view.php?cisloclanku='.$line3['link'].'&amp;rstema='.$line3['tema'].'" rel="bookmark">'.$line3['titulek'].' &raquo;</a></h2>
<h3 class="featuredPromo"></h3>
</div>';
$retezec3st.=''.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].''.$line3['obrazek'].'
';
}

endif;

//Sekce 4
//volání z databáze
$result4=mysql_query('SELECT link, titulek, uvod, tema, idc, visible, datum, obrazek,level_clanku FROM '.$GLOBALS['rspredpona'].'clanky WHERE (visible = 1) AND (datum <= "'.$dnesnidatum.'")and level_clanku=1 ORDER BY idc ' . $razeno . ' LIMIT 3,'.$kolikClanku, $GLOBALS['dbspojeni']);

if ($result4==0):
$retezec4="<p align=\"center\" class=\"z\">Chybí zdrojová databáze!</p>\n";
endif;

// overeni pritomnosti clanku
if (mysql_num_rows($result4)==0):
$retezec4="<p align=\"center\" class=\"z\">Neexistují vhodná data!</p>\n";
else:
// vypis clanku
$retezec4="";
while($line4=mysql_fetch_array($result4)) {
$uvod4=mb_substr($line4['uvod'],0,290,'utf-8');
$retezec4.='<div class="contentdiv">
<a href="view.php?cisloclanku='.$line4['link'].'&amp;rstema='.$line4['tema'].'" rel="bookmark"><img src="'.$GLOBALS['rsimg'].''.$line4['obrazek'].'" alt="'.$line4['titulek'].'" /></a>

<h2 class="featuredTitle"><a href="view.php?cisloclanku='.$line4['link'].'&amp;rstema='.$line4['tema'].'" rel="bookmark">'.$line4['titulek'].' &raquo;</a></h2>
<h3 class="featuredPromo"></h3>
</div>';
$retezec4st.=''.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].''.$line4['obrazek'].'
';

}

endif;

//Sekce 5
//volání z databáze
$result5=mysql_query('SELECT link, titulek, uvod, tema, idc, visible, datum, obrazek,level_clanku FROM '.$GLOBALS['rspredpona'].'clanky WHERE (visible = 1) AND (datum <= "'.$dnesnidatum.'")and level_clanku=1 ORDER BY idc ' . $razeno . ' LIMIT 4,'.$kolikClanku, $GLOBALS['dbspojeni']);

if ($result5==0):
$retezec5="<p align=\"center\" class=\"z\">Chybí zdrojová databáze!</p>\n";
endif;

// overeni pritomnosti clanku
if (mysql_num_rows($result5)==0):
$retezec5="<p align=\"center\" class=\"z\">Neexistují vhodná data!</p>\n";
else:
// vypis clanku
$retezec5="";
while($line5=mysql_fetch_array($result5)) {
$uvod5=mb_substr($line5['uvod'],0,290,'utf-8');
$retezec5.='<div class="contentdiv">
<a href="view.php?cisloclanku='.$line5['link'].'&amp;rstema='.$line5['tema'].'" rel="bookmark"><img src="'.$GLOBALS['rsimg'].''.$line5['obrazek'].'" alt="'.$line5['titulek'].'" /></a>

<h2 class="featuredTitle"><a href="view.php?cisloclanku='.$line5['link'].'&amp;rstema='.$line5['tema'].'" rel="bookmark">'.$line5['titulek'].' &raquo;</a></h2>
<h3 class="featuredPromo"></h3>
</div>';
$retezec5st.=''.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].''.$line5['obrazek'].'
';
}

endif;

//Sekce 6
//volání z databáze
$result6=mysql_query('SELECT link, titulek, uvod, tema, idc, visible, datum, obrazek,level_clanku FROM '.$GLOBALS['rspredpona'].'clanky WHERE (visible = 1) AND (datum <= "'.$dnesnidatum.'")and level_clanku=1 ORDER BY idc ' . $razeno . ' LIMIT 5,'.$kolikClanku, $GLOBALS['dbspojeni']);

if ($result6==0):
$retezec6="<p align=\"center\" class=\"z\">Chybí zdrojová databáze!</p>\n";
endif;

// overeni pritomnosti clanku
if (mysql_num_rows($result6)==0):
$retezec6="<p align=\"center\" class=\"z\">Neexistují vhodná data!</p>\n";
else:
// vypis clanku
$retezec6="";
while($line6=mysql_fetch_array($result6)) {
$uvod6=mb_substr($line6['uvod'],0,290,'utf-8');
$retezec6.='<div class="contentdiv">
<a href="view.php?cisloclanku='.$line6['link'].'&amp;rstema='.$line6['tema'].'" rel="bookmark"><img src="'.$GLOBALS['rsimg'].''.$line6['obrazek'].'" alt="'.$line6['titulek'].'" /></a>

<h2 class="featuredTitle"><a href="view.php?cisloclanku='.$line6['link'].'&amp;rstema='.$line6['tema'].'" rel="bookmark">'.$line6['titulek'].' &raquo;</a></h2>
<h3 class="featuredPromo"></h3>
</div>';
$retezec6st.=''.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].''.$line6['obrazek'].'
';
}

endif;

$retezec.='<div id="mainContent">

<!-- featured entries -->
<div id="slider2" class="sliderwrapper">

'.$retezec1.'

'.$retezec2.'

'.$retezec3.'

'.$retezec4.'

'.$retezec5.'

'.$retezec6.'
</div>

<div id="paginate-slider2" class="pagination">
<a href="#" class="toc"><img src="'.$retezecst.'" alt="" width="75" height="42" /></a>
<a href="#" class="toc"><img src="'.$retezec2st.'" alt="" width="75" height="42"/></a>
<a href="#" class="toc"><img src="'.$retezec3st.'" alt="" width="75" height="42"/></a>
<a href="#" class="toc"><img src="'.$retezec4st.'" alt="" width="75" height="42"/></a>

<a href="#" class="toc"><img src="'.$retezec5st.'" alt="" width="75" height="42"/></a>
<a href="#" class="toc"><img src="'.$retezec6st.'" alt="" width="75" height="42"/></a>
<div class="clear"></div>
</div>

<script type="text/javascript" src="js/slideItFeatured.js"></script>

</div>';
// zobrazeni menu
switch ($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokTyp()):
case 1: Blok1($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev(),$retezec); break;
case 2: Blok2($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev(),$retezec); break;
case 3: Blok3($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev(),$retezec); break;
case 4: Blok4($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev(),$retezec); break;
case 5: Blok5($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev(),$retezec); break;
default: Blok1($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev(),$retezec); break;
endswitch;
}

?>


css výňatek ze souboru
------------------------------

/*Rotátor New*/
h2.featuredTitle {
font-size:15px !important;
width:492px;
height:55px;
line-height:1.1em;
font-family: Arial Narrow, sans serif, helvetica;
display:block;
background-color: #000000;
opacity: 0.8;
filter: alpha(opacity = 80);

position:absolute;
top:223px;
}
h2.featuredTitle a {
color:#fff;
font-size:15px !important;
display:block;
padding:6px 5px 0 10px;
font-weight:bold;
}
h2.featuredTitle a:hover {
text-decoration:underline;
}
h3.featuredPromo {
font-size:10px !important;
width:492px;
height:18px;
line-height:1.1em;
font-family: Arial, sans serif, helvetica;
display: none /*inline*/;
background-color: #000;
font-weight:bold;
opacity: 0.9;
filter: alpha(opacity = 90);
position:absolute;
top:0px;
padding:2px 10px;
text-align:right;
}
h3.featuredPromo a {
color:#fff;
font-size:10px !important;
padding:4px 10px;
display:inline;
font-weight:bold;
text-align:right;
}
h3.featuredPromo img {
display:inline;
text-align:right;
padding:right:10px;
}
h3.featuredPromo a:hover {
text-decoration:none;
}

#mainContent .wp-caption-text,
#midColPosts .wp-caption-text,
#secondaryContentWrapper .wp-caption-text,
#subNews .wp-caption-text {
display:none;
}
/* MAIN CONTENT WRAPPER
============================================================== */
#mainContentWrapper {
border-bottom:1px solid #eee;
margin-bottom:10px;
}
/* MAIN CONTENT (Levý blok)
============================================================== */
#mainContent {
float:left;
width:492px;
display:inline;
position:relative;
background:#333;
}
.sliderwrapper{
position: relative;
overflow: hidden;
width: 492px;
height: 276px;
}
.sliderwrapper img {
display:block;
}
.contentdiv{
visibility: hidden;
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
border:0px solid #efefef;
z-index:1;
}
.pagination{
display:block;
background-color: #efefef;
padding:0 0px 0px 0px;
margin-bottom:0px;
}
.pagination img{
margin-left:6px;
margin-bottom:5px;
}
.pagination a img{
border-top:4px solid #808080;
padding-top:5px;
display:block;
float:left;
}
.pagination a:hover img, .pagination a.selected img{
border-top:4px solid #FF5D00;
padding-top:5px;
}
.toc a{
background: #333;
}



Celkem upraveno 5×. Poslední úprava ZdenekPNJ v 07.07.2009 00:04.

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-07, 08:38

moc díky za tvůj příspěvěk, jen se chci zeptat, jestli se ta funkce PrvniClanekRotatorNew() musí někdě připad, protože mě to píše: Warning: call_user_func(Rotator) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback in /home/free/kx.cz/l/liverpoolfc/root/www/trlayout.php on line 244, díky moc

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: pertinax (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-07, 18:55

aj mne to vypisalo takuto chybu:

Warning: call_user_func(Slider) [function.call-user-func.html]: First argument is expected to be a valid callback in C:\ComplexWebServer\http_docs\phprs\trlayout.php on line 244


mozno som nieco nespravil dobre, ale nie je mi jasne ako to je s tymi obrazkami ?? ja vkladam nielen titulne obrazky cez ibrowser a tieto obrazky predtym ulozim do prislusneho adresara cez ftp, teda nie cez databazu

a este mi samozrejme chybaju tie javascripty


[http://www.zeleznicne.info]



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pertinax v 07.07.2009 19:25.

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: ZdenekPNJ (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-07, 20:37

obsah souboru plugin.php
<?

// jmeno plug-inu
$plugin_nazev="První článek Rotátor New";
// pristupova prava; 1 = jen admin. modul, 2 = admin. a autorsky modul
$pi_pristup="1";
// pridat polozku do hlavniho administracniho menu; ano = 1, ne = 0
$pi_menu="0";
// nazev noveho tlacitka v admin. menu
$pi_nazev_menu="";
// identifikacni retezec modulu (max. 15 znaku)
$pi_indent_modulu="";
// relativni cesta k souboru s "rozcestnikem" k admin. sekci
$pi_inclakce_menu="";
// volaci link zakladni funce
$pi_link_menu="";
// pridat aktivacni polozku do seznamu systemovych bloku; ano = 1, ne = 0
$pi_sys_blok="1";
// nazev systemoveho bloku
$pi_nazev_blok="Systémový blok: První článek Rotátor New";
// identifikacni zkratka systemoveho bloku (3 znaky)
$pi_zkratka_blok="drn";
// relativni cesta k vykonnemu soubour
$pi_inclsb_blok="plugin/def1rotnew/def1rotnew.php";
// nazev vyvolane systemove funkce - nutno zapisovat bez prazdnych kulatych zavorek na konci
$pi_funkce_blok="PrvniClanekRotatorNew";
?>


Tento se uloží spolu se souborem def1rotnew.php do složky def1rotnew, která se umístí do složky plugin.
Následně se přidá v administraci plugin



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava ZdenekPNJ v 07.07.2009 20:38.

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: ZdenekPNJ (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-07, 20:44

Citace:
a este mi samozrejme chybaju tie javascripty


No, java skripty si stáhněte ode mně, stačí přidat před to js/.... [http://www.regionycr.cz/] a skripty se ti zobrazí takže stačí je jen zkopírovat uložit si je k sobě a nakopírovat do adresáře js/ v rootu

Jinak pro ušetření práce:-)
[http://regionycr.cz/js/rotator-v1.js]
a
[http://www.regionycr.cz/js/slideItFeatured.js]

A k těm obrázkům:
Já to řeším takto. Mám 4 velikosti obrázků, které načítám je přes ftp do složky media/articles/
1. originál-ten načítám do složky media/articles/n
2. velikost 492x276px-ten načítám do složky media/articles/
3. 200x112px-ten načítám do složky media/articles/thumb
4. 100x56px-ten načítám do složky media/articles/sthumb

v config.php mám toto:
//--[sprava souboru]--------------------------------------------------
// download sekce - adresar pro upload souboru; stejne jako u sekce [http server] je i zde nutne relativni adresarovou cestu ukoncit lomitkem
$GLOBALS['rsconfig']['file_adresar']="storage/";

//--[umisteni obrazku]--------------------------------------------------
$GLOBALS['rsimg']="media/articles/";

//--[umisteni thumb obrazku]--------------------------------------------------
$GLOBALS['rsimgthumb']="media/articles/thumb/";

//--[umisteni smallthumb obrazku]--------------------------------------------------
$GLOBALS['rsimgsmallthumb']="media/articles/sthumb/";

//--[umisteni n obrazku]--------------------------------------------------
$GLOBALS['rsimgn']="media/articles/n/";

//--[umisteni videa]--------------------------------------------------
$GLOBALS['rsvid']="media/video/";


V administraci zadávám jen jméno obrázků:
např: noimage.jpg
a v pluginech používám volání obrázků:
<img src="'.$GLOBALS['rsimgsmallthumb'].''.$promena['obrazek'].'" alt="'.$promena['titulek'].'">
nebo v článkových šablonách:
<img src="<?php echo $GLOBALS['rsimg']; echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("clanek_obr"); ?>" border="0" align="left" alt="<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("clanek_textobr"); ?>">

podle toho, který z těch velikostí potřebuju, zdali rsimg, rsimgthumb, rsimgsthumb či rsimgn.

Dá se to z toho pochopit?.-)




Celkem upraveno 10×. Poslední úprava ZdenekPNJ v 07.07.2009 21:04.

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: tomasek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-08, 00:28

píše mi to "Neexistují vhodná data!". neví někdo, čím to? Moc se v PHP nevyznám, ale ten slide by se mi docela hodil...

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: pertinax (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-08, 12:09

ZdenekPNJ

dakujem, teraz je to zrozumitelne a pracujem na tom


tomasek

ak mas phpRS verziu 2.8.x treba v tom plugine "def1rotnew.php" upravit vsade to "mysql_" na "phprs_sql_" pretoze ten rotator bol robeny asi pre nizsiu verziu phpRS

a v databaze v tabulke "clanky" je potrebne pridat jeden riadok "obrazky" ja som ho vlozil za "datum"

potom ti to uz nebude vypisovat, ale este to nebude fungovat :D

tak zatial som sa sem dostal a budem pokracovat dalej ak vyjde cas, zrejme musim upravit clankove sablony atd.

no tak ono to funguje, lebo ked dam zobrazit zdrojovy kod tak su tam natiahnute clanky ale nemam obrazky k clankom takze linky nefunguju, treba mi dorobit este obrazky ale malo by to slapat ;)


[http://www.zeleznicne.info]



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pertinax v 08.07.2009 15:06.

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-09, 13:03

čau, díky moc za odpovědi, teď mě to ale píše toto: Unknown column 'obrazek' in 'field list'
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/free/kx.cz/l/liverpoolfc/root/www/db/phprs_sql_to_mysql.php on line 181

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-09, 13:34

už mi to tu chybu nevypisuje, ale pořád to nejde, ale já jsem to pochopil tak, že ten obrázek se musím vytáhnout z db, ale já obrázky vkládám do úvodu takto: <obrazek id="CISLO" zarovnani="vlevo" nahled="ZOBRAZIT">

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: pertinax (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-09, 15:12

Ahoj,

no ja tiez vkladam obrazky do clankov inak, cez ibrowser, ale tu sa to robi inak.

V tabulke clanky som doplnil riadok "obrazek" a upravil som aarticles v adresari admin a pod textovym oknom (kam davam text clanku) som si urobil okno pre zadavanie nazvu obrazku. Tento nazov sa potom ulozi do databazi spolu s clankom. Treba to v tom aarticles ale upravit dvakrat, v casti pri vkladani noveho clanku a tiez pri uprave clanku.

<tr class=\"txt\"><td align=\"left\"><b>".RS_CLA_CL_FORM_OBRAZEK."</b></td>
<td align=\"left\"><input type=\"text\" name=\"aeobrazek\" size=\"60\" class=\"textpole\" /></td></tr>

Problem mam vsak v tom, ze sa mi nazov obrazku nenacitava, ked chcem clanok upravit a neviem prist na to, kde to mam upravit.


Taktiez je potrebne upravit si obrazky na prislusnu velkost a skopirovat do adresarov podla tu uvedeneho navodu alebo si to prisposobit.

Male obrazky pod tym jednym vaecsim sa mi zobrazuju, ale zatial sa mi nezobrazuje ten vaecsi, ktory sa ma menit teda rotovat podla tych mensich, neviem ci je chyba v tom ze robim na localhoste alebo je este niekde nejaka chybicka.

Zatial som sa dostal sem. Ak bude cas budem pokracovat.




[http://www.zeleznicne.info]



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pertinax v 09.07.2009 15:13.

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-09, 15:16

no, mě se neukazují ani ty malé obrázky, a to vkládání obrázků mám stejně jak ty, nemohl by jsi tady dát příklad některého z kódů které jsou potřeba? díky moc

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: pertinax (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-09, 17:46

pecan:

Neviem ake kody mas na mysli, ale mas upraveny config.php ??

Vsetko som urobil podla tu uvedeneho popisu. Aj adresare som zatial podla toho co je tu hore napisane (config.php), a obrazky maly aj velky ma rovnake meno len sa lisia velkostou a su umiestnene v inych adresaroch.

Asi musi niekto mudrejsi poradit ako dalej. Ja php nejako velmi neovladam, ale ak nieco nove zistim a bude to fungovat dam vediet.

[http://www.zeleznicne.info]

Re: slide nových článků
Zaslán uživatelem/kou: ZdenekPNJ (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-07-09, 20:44

Ono těch změn je opravdu poměrně hodně.
Prvně HLAVNÍ OBRÁZEK k článku vkladat v administraci přidání článků bez použití phprs značek.
Musí se upravit kód takto:
[http://hepbegclub.idt.cz/view.php?cisloclanku=2004040901].
Pak to bude chodit

Jít na stránku:  1234Další
Aktuální stránka:1 z 4


Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.