phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
CHMOD 777 a pořád nic? - Jak to vyřešit.
Zaslán uživatelem/kou: megmeg (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-10-26, 19:57

Nechci zakládat zbytečně nové téma, ale opravdu mi zde už poslední dobou chybí pořádně vysvětlení problému s chybou failed to open stream která se řeší pomocí chmod 777.

Pokud se zde někdo ptá jak to vyřešit lidé ho pošlou na vyhledávání, a nebo chudákovi lamě napíše něco o chmodu. Rada opravdu funguje, najít se to dá, i když nikdy to není vysvětleno do detailu. Nejlepším řešením posle mě je si v tcm pomocí změny atributů nastavit hodnotu na 777.

Poslední dobou tu nebylo nic nového o tomto problému, spíš pořád jendokola samej blábol. Ale osobně se mi stalo, když jsem rozjížděl phpRS na forpsi.cz na windowsáckym serveru, že když se přihlásim na účet přes tcm (atributy již byli nastaveny na 777) ale jak galerie obrázků, tak download sekce nefungovali - nu což začal jsem zde na helpforu prohledávat možné i nemožné příčiny a řešení mého problému, ale výsledek jsem opravdu nenašel. Když už se někdo dostal do pozice v jaké jsem byl já a chtěl se o tom bavit, tak mu bylo odpovězeno nastav si chmod na 777 a konec - já to tak měl avšak kde byl zakopaný pes?

Problém: V tcm se mi u tohoto poskytovatele v kolonce atributu ukazovala pouze práva pro FTP uživatele a ne pro uživatele, pod kterým jsou spouštěné skripty (IIS). A jako uživatel jsem neměl ani možnost to nějak změnit.

Řešením tohoto problému je obrátit se s E-mailovou žádostí na poskytovatele aby složkám nastavil chmod 777 i pro výše zmíněné uživatele IIS a nejen pro klienta FTP.

Doufám že jsem alespoň trochu přispěl do tohoto fóra - možná to tu už někdo napsal ale opravdu se mi to zde nepodařilo najít - kdyby ano ušetřilo by mi to nějaký ten čas - proto jsem zde napsal tento text jako návod lidem, kterí se ocitnou v podobné situaci jako jsem byl já a ostatní mu budou radit akorát ať si nastaví chmod :-)


Jinak velice děkuji tvůrci phpRSnejen za to, že jej vytvořil, ale i za to, že se jej snaží i nadále rozvíjet.



Re: CHMOD 777 a pořád nic? - Jak to vyřešit.
Zaslán uživatelem/kou: Kryšpín (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-11-14, 20:57

budu možná psát blbosti - do tohohle moc nevidím -, a nebude to možná zcela k věci, ale setkal jsem se se situací, kdy jsem si vytvořil adresář skriptem, s nějakými právy, a potřeboval ho potom smazat.... a pak zjistil, že to pomocí TC nelze změnit, nelze smazat, nelze s tím nic udělat. Bylo to na Apachi a práva na změnu měl jen skript - a tím pádem ne TC. Takže jsme si musel napsat další skript, který to zase smazal.

Nemohlo by (třeba, hádám jen) být řešení Vašeho problému ten adresář vytvořit skriptem, ne pomocí TC?

Hepbegclub | Čáslavsko | MN Čáslav



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.