phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
Jít na stránku:  Předchozí12
Aktuální stránka:2 z 2
Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: PetrD (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-24, 14:08

Ifčo jednička, hezký web.

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: atomion (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-24, 20:59

Díky moc. Chtěl bych se ještě zeptat. Jak docílím toho, aby vedle data (či "Dnes" apod.) zobrazil i čas vydání.?

www.wm4you.xf.cz

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: JayJay (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-12, 23:27

no tak já mám asi stejný problém jak Ifča bohužel to nemůžu nijak spravit...www.eufotbal2.hwf.cz tam se mi teda zobrazuje jen datum misto dnes nebo včera třeba

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: JayJay (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-12, 23:41

Tak jsem na to přišel

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: xsuchy09 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-16, 09:58

Je hezké, že jsi na to přišel, ale hezčí by bylo, kdybys napsal kde jsi dělal chybu - pro další návštěvníky, kteří budou řešit podobný problém ...

========================
WEB: Publikační systém WAMOS
SEO: SEO analýza zdarma
OPEN PROJECTS: Studentský portál VUT
HOSTING: ONEbit.cz
ICQ: 313887644
EMAIL: xsuchy09(at)centrum.cz
========================

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: JayJay (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-16, 12:18

Jojo no tak sem vložil...

// vydani dnes a zitra
$dnes = date("d. m. Y");
if($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum")==$dnes):
$vydano="<span class=\"VAS_CSS\">Dnes</span>";
else:
$vydano=$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum");
endif;
// konec vydani


ale potom sem zapomněl za slovem Vydáno změnit na <?php echo $vydano; ?> ..nechal jsem to stejné

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: cross182 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-17, 14:27

atomion napsal/a:
-------------------------------------------------------
> Díky moc. Chtěl bych se ještě zeptat. Jak docílím
> toho, aby vedle data (či "Dnes" apod.) zobrazil i
> čas vydání.?
>
> www.wm4you.xf.cz


S tímhle mám trošku problém - již dřív se mi vedle data zobrazoval i čas vydání.
trclanek.php najdi si následující dotaz:
$dotaz_select="c.idc,c.link,c.seo_link,c.titulek,c.uvod,c.text,c.tema,date_format(c.datum,'%d.%m.%Y v %H:%i') as vyslden,c.autor,c.kom,c.visit,c.t_slova,c.visible,c.zdroj,c.skupina_cl,c.znacky,c.typ_clanku,c.sablona,c.level_clanku,c.anketa_cl,l.hodnota as level_hodnota";

Jenže nevím, jak to udělat, aby se mi pak zobrazovalo i "Dnes v xx:yy" ...
Zkoušel jsem dát do cla_press.php tohle
$dnes = date("d.m.Y v H:i");
Ale nefunguje to. Poradí někdo prosím?

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-17, 16:36

$dnes = date("d.m.Y")." v ".date("H:i");

alebo


$dnes = date("d.m.Y \\v H:i");

PS: všetko nájdeš v manuále aj s príkladmi: [http://php.net/date]



Celkem upraveno 2×. Poslední úprava pa3k v 17.07.2008 16:40.

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: cross182 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-17, 17:41

Oh, pardon, vůbec mě nenapadlo se tam podívat. Ale jinak ani jedno řešení nechodí - to druhé háže chybu a u toho prvního to stále ukazuje jen datum + čas (nenapíše to "Dnes").
Přitom formát by měl být správně nastaven. Pokud v trclanek.php odmažu ten čas (i v cla_press.php), tak to funguje ... dělá tam neplechu ten čas.

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-18, 09:43

Aha, z popisu problému som nepochopil o čo ti vlastne ide. Ak chceš upraviť podmienku zobrazovania, tak aby za textom "Dnes" bol aj dátum a čas vydania článku, stačí ak do premennej do ktorej vkladáš text "Dnes" pridáš aj dátum napríklad tak, že v SQL dotaze si ho naformátuješ podľa potreby, ale ako ďalší stĺpec. Ak zmeníš formátovanie v , nebude ti fungovať tá podmienka.





Celkem upraveno 2×. Poslední úprava pa3k v 18.07.2008 09:44.

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: cross182 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-18, 10:11

Tak právě teď jsi mě asi špatně pochopil, bo jsem to tak špatně napsal :)
Chci to mít ve tvaru:
Dnes v 11:24
Včera v 17:02
16.07.2008 v 05:00
13.07.2008 v 10:11

apod :)

$dnes = date("d.m.Y")." v ".date("H:i");

A tohle mi nefunguje, zobrazí se tam
18.7.2008 v 11:24

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-18, 15:36

$dotaz_select="c.idc,c.link,c.seo_link,c.titulek,c.uvod,c.text,c.tema,date_format(c.datum,'%d.%m.%Y v %H:%i') as vyslden,c.autor,c.kom,c.visit,c.t_slova,c.visible,c.zdroj,c.skupina_cl,c.znacky,c.typ_clanku,c.sablo na,c.level_clanku,c.anketa_cl,l.hodnota as level_hodnota";

tu musíš nechať "date_format ... as vyslden" tak ako je v originale a pridať dalšiu hodnotu napríklad: date_format(c.datum, '%H:%i') as cas_vydani.

Ak to nechceš riešiť na úropvni databázy,dalo by sa to aj tak, že string s dnešným a všerajším dátumom proste nahradíš napríklad pomocou str_replace().

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: cross182 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-18, 16:09

Ok, napsal jsem tedy
... ,c.tema,date_format(c.datum,'%d.%m.%Y') as vyslden,date_format(c.datum, '%H:%i') as cas_vydani, c.autor, ...


Když v cla_press.php nechám jen
$dnes = date("d.m.Y");

Vypíše to "Dnes"

Když tam dám
$dnes = date("d.m.Y").date("H:i");

Vypíše to 18.07.2008

Kde dělám tedy ještě chybu prosím? Musím to snad ukládat do další proměnné?

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: JayJay (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-01-27, 23:50

Jak mám udělat teda aby se zobrazilo Dnes v 11:04 ? ... a chtěl bych to i do novinek...díky moc

Re: Datum vydání: Dnes nebo Včera
Zaslán uživatelem/kou: Atifan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-02-13, 14:49

eee. funguje tak i tak,, udelej si testacek

<?php
$dnes1 = date("d.m.Y").date("H:i");

$dnes2 = date("d.m.Y H:i");

echo $dnes1;
echo "<br />";
echo $dnes2;

?>

Tak jsem skončil s phpRs, weby co mi jedou nechám dožít odešel jsem na WP: [http://tomoviny.cz] asi už jsem vyřešil spoustu věcí co mi ve WP vůči phpRs chybělo. Jinak smutek bylo to fajn....... když budu moci rád s phpRs ještě poradím, něco v hlavě zůstalo.

Jít na stránku:  Předchozí12
Aktuální stránka:2 z 2


Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.