phpRS 2.6.5 : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzi phpRS v2.6.5.
phpRS - redakční a informační systém
dôveryhodnosť interných štatistík
Zaslán uživatelem/kou: thaboss (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-01-13, 14:59

Ahojte,

mal by som otázku, nakoľko sú dôveryhodné interné štatistiky phpRS. Totiž mám na stránkach aj tri externé countre (google, toplist ...) a tie mi vykazujú približne rovnaké výsledky. "Problém" je však v tom, že interné štatistiky webu vykazujú návštevnosť niekoľkonásobne vyššiu, ako sú výsledky externých počítadiel. A aby to nebolo jednoduché, tak počítadlo, čo má môj webhoster, ukazuje podobné výsledky ako phpRS.

Ďakujem za odpoveď

thaboss

Re: dôveryhodnosť interných štatistík
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-01-13, 15:16

Štatistiky phpRS sú skôr len informačné, myslím že hlavný problém bude v evidencii nových návštevníkov, ktorých systím identifikuje len na základe statistickych session. Navstevnici a roboti nepodporujúci cookies tak sú pravdepodobne počítaní viackrát.

Re: dôveryhodnosť interných štatistík
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-01-13, 15:39

presne tak, tieto statistiky ti nedaju nikdy presne cisla, pretoze zapocitavaju vsetky pristupy na weby a nerozlisuju, kto to je, ci vyhladavac, spamer, a co ja viem este aky kolvek stroj.
na presnejsie statistiky, treba pouzit nejake externe merace. bud od nejakej firmy alebo svoje vlastne, kde ta druha moznost je najlepsia aleternativa pokial vies o nejakom kvalitnom pocitadle.

____________________
smiko.host.sk/phprs/



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.