TinyMCE : phpRS Fórum
WYSIWYG editor pro phpRS
phpRS - redakční a informační systém
TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: lukas (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-03-22, 09:01

Pro ty kdo by měl zájem dal jsem ke stažení integrace FCKeditoru a TinyMCE do nové distribuce phpRS 2.8.0
Soubory jsou ke stažení na:
[http://www.oldlukas.cz]

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: rob (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-05-25, 16:45

Integrace dobrá, ale má několik much
a] české znaky to přepisuje na html entity
b] tlačítko HTML/WYSIVYG nemění svůj obsah a tak mate uživatele.
c] nový ibrowser se mi moc nelíbil

Vyřešil jsem to takhle (inspiroval jsem se oldLukasovou integrací, za kterou děkuji)
1] z PHPSR community webu jsem stáhnul plugin TinyMCE pro phpRS 2.6.5
2] do složky s phprs 2.8.0 jsem z něj rozbalil adresář TinyMCE
3] z balíku od OldLukase pro phprs280 jsem si vzal jen soubory aarticles.php a anews.php a nahradil jimi ty současné (samozřejmě až po zazálohování)

běhá to výborně.

ohledně problému 2] je to trochu složitější. V zásadě je potřeba tlačítka "<input type=button" na řádku 319 potřeba nahradit něčím jiným - třeba divem.:

řádek 319: <p align=\"left\"><div id=\"waeuvod\" class=\"tl\" style=\"width:14ex\" onclick=\"mceToggle('aeuvod', 'waeuvod');return false;\">HTML</div></p>

řádek 322: <p align=\"left\"><div id=\"waetext\" class=\"tl\" style=\"width:14ex\" onclick=\"mceToggle('aetext', 'waetext');return false;\">HTML</div></p>

rádek 702: <p align=\"left\"><div id=\"waeuvod\" class=\"tl\" style=\"width:14ex\" onclick=\"mceToggle('aeuvod', 'waeuvod');return false;\">HTML</div></p>

řádek 705: <p align=\"left\"><div id=\"waetext\" class=\"tl\" style=\"width:14ex\" onclick=\"mceToggle('aetext', 'waetext');return false;\">HTML</div></p>

analogicky je pak třeba postupovat v anews.php

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: lukas (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-05-26, 03:43

Add 1) česlé znaky to přepisuje na html entity - to je pravda alt to je holt vlastnost nové verze Tiny, zřejmě to udělali kvůli kompatibilitě s xhtml. Si tak myslim.
2) Nevím přesně co myslíš že by to mělo dělat, ale normálně to slouží pro zapnutí a vypnutí Tiny a funguje to normálně tak jak má. Alespoň mě ano a zatím si nikdo jiný ještě nestěžoval nebo nenapsal, že by mu to nechodilo.
3) No tak to se nemusí :-) ten starý se mi asi taky líbil víc, ale rozhodl jsem se takhle :-))

Jinak ale díky za jakékoliv připomínky alespoň sem se donutil to znovu otestovat. Oldlukas

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: rob (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-05-26, 16:25

ad 2] - Ono mi to taky chodilo jak má tedy jako že to zapínalo a vypínalo tiny. Jen na tom tlačítku bylo stabilně napsáno HTML, což mi vadilo. Ten starý plugin operativně měnil text odkazu z HTML na WYSIWYG, takže člověk věděl, co má od kliknutí očekávat (zapnutí/vypnutí editoru)

Jinak neříkám, že jsi neodvedl kus práce. moc to kvituju, protože jsem díky tobě a Josefu Klimoszovi tak nějak pochpil jak to funguje a mohl si to upravit k obrazu svému

Ten můj post nebyl míněn jako kritika, spíš jako návod pro ty, kteří si to chtějí trochu vylepšit. Já tím vykoumáváním strávil nějakou dobu, tak jsem prostě chtěl ušetřit totéž někomu dalšímu. Myslel jsem, že k tom mají fóra být.

ad 1] ono se to dá odstranit v souboru tiny_mce.js. Stačí najít jednotlivé entity v definici (string: defParam("entities") a odmazat je ze seznamu.

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: lukas (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-05-27, 02:36

no je to dobry napad jak to udelat kdyz budu mit cas tak bych to mohl opravit tak aby se to menilo :-)
diky za napad lukas

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: pdudek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-06-02, 10:18

rob napsal/a:
-------------------------------------------------------
>
> ad 1] ono se to dá odstranit v souboru
> tiny_mce.js. Stačí najít jednotlivé entity v
> definici (string: defParam("entities") a odmazat
> je ze seznamu.
>

Jednodušší řešení, pokud ovšem chcete úplně vypnout přepisování znaků na HTML entity, je ve spouštěcím php souboru \tinymce\aeditor.php (neditor.php, seditor.php, ...) vložit následující řádek:

entity_encoding : \"raw\",

Úprava je popsaná v dokumentaci k TinyMCE editoru. Já to s úspěchem používám u značně upraveného phpRS 2.6.5 s implementovaným editorem TinyMCE 2.0.3 (Release 13.2.2006) s řadou integrovaných plug-inů, včetně iBrowser 1.3.2, iManager 1.2.2 a FCKEditor FileManager 0.1.

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: Hyena (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-09-12, 14:21

TinyMCE v 2.8.0. robí zbytočnú nadprácu, ktorou viac kazí ako pomáha. Ak použijem v článku phpRS značky, automaticky to doplní k obrazku nahled=ano, čo je to posledné, čo chcem. Navyše za tag dodá </obrazek>, čo už nechápem absolútne...

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-10-31, 10:10

Prosím nápovědu, po instalaci TinyMCE pro 2.8.0 mi nefunguje v administraci tlačítko pro vyvolání iBrowseru, jediné co by asi odpovídalo problému a našel jsem tady na foru je chybná adresa k pluginu v souboru iconfig.php, problém je ovšem v tom, že jsem jej v téhle instalaci nenašel... poradí někdo kde by tedy mohl být problém a jak ho napravit?? Používám Operu, ale zkošel jsem to i v IE a FireFoxu...



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava aggi v 31.10.2006 10:11.

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: LaM (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-18, 08:54

Zdravim Lukas,

diki za Tiny MCE v phpRS. Ja som uplne zaciatocnik, teraz v podstate skusam cely system a velmi sa mi paci. Problem mam len jediny, a to to, že mi tam chybaju tlacitka na zmenu veľkosti textu. Ako by som to vedel aplikovať do tiny?

Zacal som projekt pre jednu humanitarnu spolocnost [http://humanita.podlupou.sk] a tam ked kopirujem z ich stareho webu nejake texty, tak tiny mi tam da rozne formatovania a rozne velkosti pismen. Toto by som chcel nejak upravit, alebo zmenit.

dakujem za odpoved, Zsolt

Re: TinyMCE pro phpRS 2.8.0
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-18, 09:08

Ahoj

Nepodařilo se mi zprovoznit tinyMCE podle toho jak jsem si představoval a tak jsem vyskoušel druhý editor - KCFeditor s tím jsem docela spokojený, podařilo se mi rozchodit všechny funkce bez problému. Jediná "vada" na kráse je problém s Operou, kdy se mi nenačítají Java Scriptové moduly. Ve Fire Foxu a IE ale není problém.



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.