phpRS help fórum : phpRS Fórum
Hlavní diskuzní phpRS fórum. Najdete zde odpovědi na otázky týkající se provozu a instalace phpRS systému.
phpRS - redakční a informační systém
PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-14, 23:27

Dobrý deň,

vela som googlil, ale nic, tak píšem sem a snad sa najde najaka dobra duša a poradi mi. Ale k veci.

Aby sme boli v obraze. Tatko robil webove stranky, ale skoncil s tým a odišiel. Bodka. Sem tam príde nejaký ten jeho zákazník že by chcel niečo upraviť na webe. Avšak ked tu nieje, navrhne mu ja, že sa mu nato možem pozreť. Dneska mam toho všetkeho už pokrk, nemal som hesla nic. POtom menit v SQL a pod. v živote som s db nerobil, No ale k veci konečne.

Ide o to že na jednom z webov je systém phpRS, avšak ked sa prihlásim, tak tam mám jedine logo PHPrs a ostatné milon chýb:

JeAdmin(); // test na admin opravneni // sestaveni dotazu if ($akt_je_admin==1): // vsechny moduly $dotaz="select idm,ident_modulu,all_prava_users,nazev_menu,link_menu,barva_bg from ".$GLOBALS["rspredpona"]."moduly_prava where blokovat_modul=0 order by poradi_menu"; else: // bez spec. admin modulu $dotaz="select idm,ident_modulu,all_prava_users,nazev_menu,link_menu,barva_bg from ".$GLOBALS["rspredpona"]."moduly_prava where blokovat_modul=0 and jen_admin_modul=0 order by poradi_menu"; endif; $dotazmoduly=phprs_sql_query($dotaz,$GLOBALS["dbspojeni"]); if ($dotazmoduly!=0): $pocetmoduly=phprs_sql_num_rows($dotazmoduly); // pocet polozek else: $pocetmoduly=0; // tabulka neexistuje endif; if ($pocetmoduly>0): // inic. pomocnych poli $pole_data=array(); $admenulink=array(); $admenutxt=array(); $admenubg=array(); for ($pom=0;$pom<$pocetmoduly;$pom++): $pole_data=phprs_sql_fetch_assoc($dotazmoduly); // test na moznost pristupu prihlaseneho uziv. - hromadny pristup / jednotlivy pristup if ($pole_data['all_prava_users']==1): // test na hromadne povoleni // vse OK $admenulink[]=$pole_data['link_menu'].'&modul='.$pole_data['ident_modulu']; $admenutxt[]=$pole_data['nazev_menu']; // test na podbarveni polozky v menu if (empty($pole_data['barva_bg'])): $admenubg[]=''; else: $admenubg[]=' style="background-color:#'.$pole_data['barva_bg'].'"'; endif; else: if ($GLOBALS['Uzivatel']->OvereniPravBool($pole_data['ident_modulu'])==1): // test na konkretniho uziv. // vse OK $admenulink[]=$pole_data['link_menu'].'&modul='.$pole_data['ident_modulu']; $admenutxt[]=$pole_data['nazev_menu']; // test na podbarveni polozky v menu if (empty($pole_data['barva_bg'])): $admenubg[]=''; else: $admenubg[]=' style="background-color:#'.$pole_data['barva_bg'].'"'; endif; endif; endif; endfor; endif; // inic. prom. $pocetpolozek=count($admenulink); $pocitadlo=0; // generovani menu echo "\n"; for ($pom=0;$pom<$pocetpolozek;$pom++): switch($pocitadlo): case 0: echo "".$admenutxt[$pom]."\n"; $pocitadlo=1; break; case 1: echo "".$admenutxt[$pom]."\n"; $pocitadlo=2; break; case 2: echo "".$admenutxt[$pom]."\n"; $pocitadlo=3; break; case 3: echo "".$admenutxt[$pom]."\n"; $pocitadlo=4; break; case 4: echo "".$admenutxt[$pom]."\n"; $pocitadlo=5; break; case 5: echo "".$admenutxt[$pom]."\n"; $pocitadlo=0; break; endswitch; endfor; switch($pocitadlo): case 0: break; case 1: echo "\n"; break; case 2: echo "\n"; break; case 3: echo "\n"; break; case 4: echo "\n"; break; case 5: echo "\n"; break; endswitch; echo "





\n"; } function Logo() { ?>




Logo phpRS

JazykRozhrani)): $GLOBALS['rsconfig']['akt_admin_lang']=$GLOBALS['rsconfig']['default_admin_lang']; else: $GLOBALS['rsconfig']['akt_admin_lang']=$GLOBALS['Uzivatel']->JazykRozhrani; endif; // akt. adresa zakladniho administracniho slovniku $akt_zakl_admin_sl='lang/'.$GLOBALS['rsconfig']['akt_admin_lang'].'/admin_sl_'.$GLOBALS['rsconfig']['akt_admin_lang'].'.php'; // test na existenci slovniku if (file_exists($akt_zakl_admin_sl)==1): include_once($akt_zakl_admin_sl); // vlozeni slovniku else: echo "

".RS_ADM_SB_SL_NE_EXIST."
\n"; endif; // test na existenci promenne $zobrazhlavicku - povoluje/zakazuje zobrazeni HTML zahlavi a zapati if (!isset($GLOBALS['zobrazhlavicku'])): $GLOBALS['zobrazhlavicku']=1; endif; if ($GLOBALS['zobrazhlavicku']==1): ?> ".RS_ADM_NAVIG_LOGIN.": ".$Uzivatel->Ukaz("username")." - ".Date("d.m.Y")."
\n"; endif; // konec $zobrazhlavicku if (!isset($GLOBALS['akce'])||!isset($GLOBALS['modul'])): AdminMenu(); Logo(); include_once("admin/aoptimal.php"); // optimalizacni rutina else: // test na volany modul $GLOBALS['akce']=phprs_sql_escape_string($GLOBALS['akce']); $GLOBALS['modul']=phprs_sql_escape_string($GLOBALS['modul']); $dotazmodul=phprs_sql_query("select idm,ident_modulu,fks_prava_users,all_prava_users,liclakce_menu from ".$GLOBALS["rspredpona"]."moduly_prava where ident_modulu='".$GLOBALS['modul']."' and blokovat_modul=0",$GLOBALS["dbspojeni"]); $pocetmodul=phprs_sql_num_rows($dotazmodul); // test na existenci modulu if ($pocetmodul==1): // modul existuje $akt_modul_pole=array(); $akt_modul_pole=phprs_sql_fetch_assoc($dotazmodul); // akt. adresa k jazyk. slovniku akt. modulu $akt_admin_modul_sl='lang/'.$GLOBALS['rsconfig']['akt_admin_lang'].'/admin_sl_'.$akt_modul_pole['ident_modulu'].'_'.$GLOBALS['rsconfig']['akt_admin_lang'].'.php'; // test na moznost pristupu prihlaseneho uziv. - hromadny pristup / jednotlivy pristup if ($akt_modul_pole['all_prava_users']==1): // test na hromadne povoleni // vse OK - muze se provest include souboru // test na existenci slovniku if (file_exists($akt_admin_modul_sl)==1): include_once($akt_admin_modul_sl); // vlozeni slovniku else: echo "

".RS_ADM_SB_SL_NE_EXIST."
\n"; endif; // test na existenci modulu if (file_exists($akt_modul_pole['liclakce_menu'])==1): include_once($akt_modul_pole['liclakce_menu']); // vlozeni modulu else: echo "

".RS_ADM_SB_NE_EXIST."
\n"; endif; else: if ($Uzivatel->OvereniPravBool($akt_modul_pole['ident_modulu'])==1): // test na konkretniho uziv. // vse OK - muze se provest include souboru // test na existenci slovniku if (file_exists($akt_admin_modul_sl)==1): include_once($akt_admin_modul_sl); // vlozeni slovniku else: echo "

".RS_ADM_SB_SL_NE_EXIST."
\n"; endif; // test na existenci modulu if (file_exists($akt_modul_pole['liclakce_menu'])==1): include_once($akt_modul_pole['liclakce_menu']); // vlozeni modulu else: echo "

".RS_ADM_SB_NE_EXIST."
\n"; endif; else: // uzivatel nema potrebna pristupova prava echo "

".RS_ADM_MODUL_NE_PRAVA."
\n"; endif; endif; else: // chyba pri identifikaci modulu if ($pocetmodul==0): // modul neexistuje echo "

".RS_ADM_MODUL_NE_EXIST."
\n"; else: // existuje vice modulu se stejnou identifikaci echo "

".RS_ADM_MODUL_NE_IDENT."
\n"; endif; endif; endif; if ($GLOBALS['zobrazhlavicku']==1): ?>

Tu to máte, ja som s toho jeleň, ale nemam hlavu jak melon, a ked mi ani gooogle nepomohol, ta už fakt neveim čo to je za chybu.

Takže potrebujem tento problém vyriešiť, a budem moc povdačný ak sa niekto najde kto mi pomože, DAkujeeeeeeeeeeeeem

S pozdravom Lukáš Búš

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: JanVar (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-15, 00:26

neparsuje ti PHPéčko....

-- JaV ---- [http://www.hades.cz] ---- security by obscurity ---------------------------------------------
motto:
It's OK to be ignorant; it's not OK to play stupid.
But it's simply not efficient for us to try to help people who are not willing to help themselves.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-15, 07:23

dakujem, ale to je čo??..NEPARSUJE..na nete nieje nič konkrétneho, ako sa to dá vyriešiť?

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: MirekS (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-15, 09:17

http://www.phprs.net/forum/read.php?5,35090

a nejspis bude chyba v tom, ze na zacatku skriptu neni <?php ale jen <? - ale to jen hadam ze sve kristalove koule...
Pokud mi správně řekla, že je to verze 2.6.5 a tudíž by ten dotaz měl být v jiné sekci



Celkem upraveno 4×. Poslední úprava MirekS v 15.06.2009 10:57.

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-15, 17:26

Dakujem, to može narobiť paseku, taka malickosť, prepáčte aj zato že som tetno thread založil niekde inde ako som mal, ale ja sa v týchto veciach nevyznám, len sa učím. Dik za pochopenie.

Takže musím zmeniť len prvý tag, ale v akom súbore...ešte raz dakujem...

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-15, 17:57

Prim ludia...ak je to problem len s uvodním tagom aky by to mal byť súbor??.kde to prepíšem, snažim sa to stále vydolovať, ale nič :-(

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: MirekS (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-15, 18:15

no ja bych se nejprve zeptal, proc pouzivat 2.6.5, kdyz je uz novejsi, kde tyhle problemy uz jsou opraveny
jinak se to da zjistit treba tak, ze cast toho kodu, co se zobrazila (ja jsem si napr vybral: "moduly_prava where blokovat_modul=0") vlozi do nejakeho vyhledavace (ja pouzil totalcommander a nechal jsem prohledavat adresar, kde mam rozbalene vsechny distribuce phpRS) a ono to v nekterem souboru najde (me to naslo v admin.php v rootu phpRS)
a prave proto ze treba je to i v admin.php ve verzich 2.8.0 a 2.8.1, tak je vhodne vedet, jakou verzi mate a pripsat to sem k te chybe - aby bylo jasny, ze je to tento problem diky tomu zkracenemu zapisu pouzivanem v te verzi 2.6.5

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-15, 23:07

Preštudoval som kod, a je to verzia 1.7.3. Ako pozeram je to stare.Da sa to nejako uploadnuť na novšiu verziu bez toho aby som poškodil data na serveri???...Hra na zobáčiky <?php <? nefunguje, v tom to nebude.

Velké dakujem za ochotu pomocť....

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: MirekS (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-16, 08:01

predpokladam, ze kdyz pisete, ze je to verze 1.7.3, tak je to verze, kterou v sobe obsahuje primo ten soubor admin.php - v tomto pripade je to ale z te nejnovejsi verze phpRS 2.8.1 (nebo 2.8.0)
a ted me uz nic nenapada, cim by to mohlo byt

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-16, 08:51

Ano, preste ten subor,..ok dakujem za ochotu.

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: marty (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-16, 10:15

je mozno nekde na webu videt ten problem?

ICQ: 179653900
skype: marty_hranice
| www.hnfond.cz | | www.struhlovsko.cz | www.bxclub.com | www.r21club.com | www.palenice.net

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-16, 21:04

[ftp://ftp.florbeton.eu/../public_html/admin.php] ale pita si to prihlasovacie udaje, na ftp server.....poslem na email?...


Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: MirekS (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-16, 21:18

ono neni treba asi prihlasovaci udaje na ftp, nejprve by to chtelo videt tu administraci pres web - takze, spis prihlasovaci udaje z toho phpRS pro admina (na strance [http://www.florbeton.eu/admin.html]) - lze na tomto foru vyuzit soukrome zpravy
jinak [http://www.florbeton.eu/?akce=verze] zde je videt, jakou verzi phpRS to pouziva

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: luvaran (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-16, 21:36

OMg, dakujem tak to vyzera že je to v poriadku, ospravedlnujem sa za vlastnu zbrklosť, Dakujem MirekS....:-)

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: marty (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-17, 14:26

a co s tim tedy nakonec bylo?

ICQ: 179653900
skype: marty_hranice
| www.hnfond.cz | | www.struhlovsko.cz | www.bxclub.com | www.r21club.com | www.palenice.net

Re: PHP RS proste nejde
Zaslán uživatelem/kou: MirekS (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-06-17, 14:31

tipuju, ze se pokousel dostat do te administrace pres ten ftp odkaz...



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.