phpRS help fórum : phpRS Fórum
Hlavní diskuzní phpRS fórum. Najdete zde odpovědi na otázky týkající se provozu a instalace phpRS systému.
phpRS - redakční a informační systém
Instalace versus informace :(
Zaslán uživatelem/kou: chadas (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-27, 19:34

Myslím si, že nejsem úplnej debil ale sehnat konkrétní informaci je skutečně zážitek. Teď za poslední týden jsem si zkusil instalaci phpRS asi 20x. Potřeboval jsem si to nejdříve zkusit než jsem to instaloval načisto.
Bohužel největší problém je sehnat jakoukoliv informaci. Já vím, je tu toto fórum ale ...
Zpočátku jsem při jakémkoliv problému musel hodiny pročítat různá fora než se mi nakonec podařilo (nebo nepodařilo - instalace na webzdarma) sehnat potřebné informace.
Smutné je, že to jsou problémy se kterými se setkává téměř každý kdo chce phpRS vyzkoušet a instaluje systém poprvé. Pokud dlouhé hodiny pročítám fórum a nakonec už nebydržím a napišu dotaz do fóra, hned se logicky najde dobrák kterému to vadí a poradí abych hledal dál. Nebylo by vhodné tyto stále omílané problémy postupně přidávat do FAQ? Třeba teď jsem hledal instalace dalších pluginů do systému. Už jsem si instaloval phpRSgalerii ale bohužel jsem si neuváženě neuložil link, už nevím odkud to bylo. Dnes jsem dloho hledal plugin na knuhu návštěv. Nakonec jsem ji našel na [http://www.saton.cz/rs280/download.php]. Proč je třeba galerie někde na www.supersvet.cz, guest book pro změnu zase někde jinde, pluginy zase jinde? Bláhově jsem si myslel, že tohle všechno najdu tady v sekci Download. Ale to by asi bylo příliš moc jednoduché.
Já vím, je to zadarmo a pokud to někdo chce at se snaží. Asi jsem moc pohodlnej a chtěl bych to mít všechno pod jednou střechou jako v obchoďáku. ale potřeboval jsem se alespoň vykecat. Možná se mnou bude někdo souhlasit ale určitě budou reagovat spíše Ti kteří s instalací nemají problémy a nikdy žadnou informaci na netu nemuseli hledat. Těm ostatním přeju hodně trpělivosti a co nejméně ztraceného času hledáním informací.

Re: Instalace versus informace :(
Zaslán uživatelem/kou: mr3ska (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-28, 00:35

add informace:

to je tezky, informaci je tu dost jenze spousta lidi proste to vyhledavani nepouzije a tak se nemuzes divit kdyz je tu jeden dotaz buhvi kolikrat zodpovezen, ze kazdej napise HLEDEJ


add pluginy:

pluginy pro phpRS jsou povetsinou otazkou snahy jednotlivce a ne vsechny se proste dostanou na community web. nicmene tady na foru na vetsinu pluginu najdes fungujici linky... jo beru, neni to sekce DOWNLOAD ale vsecko to tu je (krome nejakych tech starsich).



PS: taky jsem si dostkrat nevedel rady s problemem, ale vzdy se tu nasel nekdo kdo mi poradil, coz se na mnoha forech podpory nejakych CMS nestava az tak casto tak si toho vazme ;)

Re: Instalace versus informace :(
Zaslán uživatelem/kou: chadas (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-28, 06:52

Já vím, že to není jednoduchý. Ale asi jsem si potřeboval postěžovat. A zrovna teď před chvilkou jsem našel tenhle článek [http://www.supersvet.cz/view.php?cisloclanku=2002041401]. Potom jsem šel sem do fóra a když jsem sem chtěl vložit link, už jsem článek nemohl najít (v nové záložce). Hledal jsem bláhově na [http://www.supersvet.cz/dokumentace/]. Ještě klika, že si prohlížeč pamatuje historii navštívených stránek. Přijde mi to prostě celé velice neuspořádané. Něco je tady něco na supersvět.cz něco někde jinde :( Ale v globále je tu "někde" úplně všechno :) Samozřejmě, že si vážím i toho co tu je a jak. I když někdy se dobrat informací je skutečně docela fuška.
Přijde mi líto, že třeba právě tady [http://www.supersvet.cz/view.php?cisloclanku=2002041401] se řeší otázka stylů když o této problematice je spousta literatury a návodů na netu (jakpsat web.cz atd.). Někdy mám pocit, že je tu snaha zasvětit úplného začátečníka do html a css a problémy se kterými se téměř každý setkává při instalaci jsou řešeny někde hodně hluboko. Ale i to je dobře. Alespoň někteří najdou potřebné informaci rychleji.
Dál asi nemá cenu to rozvádět. Už tak jsem za tu dobu co tady brečím mohl najít třeba postup jak upravit vkládání reklamy na webuzdarma (už jsem vyřešil:)). Jak jsi sám konstatoval, buďme rádi za to co tu je. Hezký den.

Re: Instalace versus informace :(
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-28, 10:54

Tiež som sa tým kedysi takto prehrýzal :( Nejednotnosť a chaos je proste vedľajší účinkom slobody. Návrh na FAQ je starý už niekoľko rokov. Osobne som navrhoval FAQ vytvoriť ako read-only sekciu v tomto fóre. Dohoda užšej komunity phpRS s autorom projektu je taká, že phpRS systém by mal dostať vlastnú WIKI, kde by bol do budúcna manuál, FAQ aj sekcie pre pluginy na jednom mieste, takže určite je snaha daný stav zlepšiť.

Osobne som skeptický na sekciu pluginov, pretože vývojári pluginov majú ledva čas svoje výtvory doviesť do zdarného konca, udržiavať vývoj a opravu chýb, nieto ešte k nim písať obsiahle manuály v zjednotenom formáte a na jednom mieste. Niektorí autori proste zverejňujú svoj kód a vydávajú články na vlastných weboch - je to ich rozhodnutie. Samozrejme bolo by krásne riadiť to centrálne a nútiť ich striktne dodržiavať určité zásady... no realita je proste iná. Lepší plugin na webe autora ako žiadny.

Posedný problém, je málo aktívnych ľudí. Všetky veci, ktoré si spomínal, niekto musí spraviť vo svojom volnom čase. Tu je najväčší problém. Každopádne systém je tak jednoduchý, že po pár inštaláciách sa s ním zžiješ a tieto probémy ťa už trápiť nebudú. Viem, pre začiatočníkov je to ťažké... ale inak to momentálne nejde.

Re: Instalace versus informace :(
Zaslán uživatelem/kou: Atifan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-29, 23:20

Uáááá, tady bych přeci nesměl chybět:-)

chadas:
No neznám tě nevím kolik ti je a jak dlouho děláš počítače a nebudu tě soudit, ale i tak všechny tyto dotazy a jim podobné kdo je vůbec schopen napsat, šup s nimi do jednoho pytle.
Vcelku by to bylo na dlouhé povídání a co se týče mladši generace tak nás stejně neposlouchá jelikož si myslí že budoucnost je v torentech, rapidshare, mp3 atd.... Bohužel to ostatní chybí, takže když náhodou začne zlobit disk, nebo se hroutí systém, je to proste blbý. Vcelku klasika dnešního usera.
Osobně se phpRs věnuji už asi 5 let (30.10.2003 kdy jsem napsal první článek do svého webíku) a verzi phpRs jsem změnil již asi 3x.
Dnes mam na pecku rozběhany off server a svojí vývojovou verzi, k tomu vlastním asi 38 funkčních plugin a asi 20 ještě nepřebraných. A vcelku to všechno mě stálo těch pět let bezesných nocí, bolavé hlavy a občasné zběsilosti, že něco nejde. Stejně tak právě pročítání fóra (a to ještě toho starého) a prakticky jedno téma za druhým.....
Takže jestli se tomu fakt chceš věnovat držím palec.

ADD:
Ano asi bych dnes taky většině napsal "hledej" napiš co jsi našel a kam až jsi došel. Ale radši to ani nepíšu a jen v duchu si vždy říkám, že budeš-li fakt chtít najdeš si to. A pak vlastně roc co rok tu člověk čte, ty samé problémy, ty samé otázky. A jak tu bylo psáno, ano, je to neutříděné a děsný chaos. Prostě skládka informací a hledej co potřebuješ. Dalo by se říct takovej "sekáč z hadrama" taky hledáš co ti sedne :-)

Kdysi dávno jsem na super svět psal jak vůbec zvednout off server. Dnes už na to jsou přímo instalační servery, jako je wamp atd... je to paráda. Stejně tak jsem uvažoval sepsat jak jsem vlastně začínal, jak jsem hledal proč tohle písmo je tak, proč tady je tahle barva a rozbíjel a učil se nejen systém phpRs jako když čtete knížku, ale do toho se učil i php a dolaďoval si vědomosti html, css atd.
Někdo se teď může jít podívat a řekne co kecá, kde má validitu na stránkách..., no upřimně řečeno vám na nějako validitu se.u. Hrál jsem si s tim měsíc a zjistil že je to naprosto na draka, důležitý je obsah a lidi co to chodí číst a nějak jim to ukazovalo to co má v jejich prohlížečích.....

-----------
Takže abych to shrnul.
Jak tu bylo psáno, bohužel nejen tady ale i všeobecně lidi přestali být sdílní. Je logické že každý má ve své práci spoustu času a dát to jen tak do placu se nikomu nechce, osobně se hlásím mezi první.
Když mám chuť sem tam odpovím, někdy lépe někdy stroze.
Chodím sem číst problémy abych je sám se sebou řešil, jelikož nejlepší tester je "user", to co kolikrát vymyslí nemá logiku a právě i počítači to občas procesor nebere, natož nám co k tomu přistupují někdy až moc vědecky. :-)
A díky tomu jsem vcelku na PC vyrostl, nechal jsem v tom přes 12let a vrtal se v chybách. Radil a hledal řešení.
Viz ATIFAN než mi ATI prodali a možná i to byl impuls, jelikož jsem si uvědomil že to dělám 10let za darmo a nic z toho se nevrací a poslední dobou už ani ty lidi nejsou tolik sdílný jako dřív.
A tak vlastně jsem do toho spadl taky taky, jen prolézám denně internet a různá fora a sosám informace a stavím si vlastně něco jako svojí wiki. Protože do hlavy se to všechno nevejde. A vždycky je na 99% řešení jsou to jen jedničky a nuly.

No zřejmě jsem se asi hezky vypsal, podstatu tohoto tématu to stejně neřeší a ani jí tu nevyřešíme.

Takže pro ty co začínají:
jste vítáni, ale dobře si to rozmyslete do čeho jdete a hlavně čtěte. Veškeré vaše problémy v rámci počítačů už někdo na celém světě řešil a v rámci phpRs je to podobně.

Pro ty co mají phpRs jako knížku:
nechte nováčky občas vydusit, neragujte hned další odpovědí typu hledej. Je tu spoustu lidí co se ptali už minulý rok a je to jen na nich jestli umí teď pomoci i oni sami. Jestli tu má být super komunita musíme jí to především dovolit ať se vyjádří. Takže i já jsem vidět sem tam jen málo kdy, jelikož jak jsem psal vždy posoudím jestli to vůbec za odpověď stojí, jelikož tím zbytečně buď člověka odradím nebo naštvu.
Tedy nechal bych je podusit kapánek ve vlastní šťávě už i jen z toho důvodu buď na to má, nebo ne. Vydrží a potáhne to s náma dál a nebo uteče, na fusion a já nevim xxxxx dalších RTS, znám je všechny, ale vždy jsem se vrátil na phpRs.

chadas:
jo ještě jedno, neoháněj se tím co ty sám nikdy neuděláš !!
Takže jestli fakt chceš aby pro ty za tebou to bylo lepší, tak začni. :-)

Viz community web: Vítejte na phpRS: community web Vydáno dne 22. 05. 2005 - do dnešního dne 35 článků
Sakra za tu dobu by jich ta muselo být :-)
A já jsem ten první co do toho má co kecat :-) :-) uáááá nebijte mě :-)

Ale že jsem se hezky vypsal co?
Místo toho by mohl být další článek třeba na community web........
JENŽE...........

Tak se mějte.
Tom

Tak jsem skončil s phpRs, weby co mi jedou nechám dožít odešel jsem na WP: [http://tomoviny.cz] asi už jsem vyřešil spoustu věcí co mi ve WP vůči phpRs chybělo. Jinak smutek bylo to fajn....... když budu moci rád s phpRs ještě poradím, něco v hlavě zůstalo.



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava Atifan v 29.07.2008 23:25.

Re: Instalace versus informace :(
Zaslán uživatelem/kou: MirekS (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-07-30, 10:11

ja bych k tomu jen dodal to, co uz jsem tu pred casem napsal - [http://www.phprs.net/forum/read.php?2,30570,31024#msg-31024]



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.