phpRS help fórum : phpRS Fórum
Hlavní diskuzní phpRS fórum. Najdete zde odpovědi na otázky týkající se provozu a instalace phpRS systému.
phpRS - redakční a informační systém
skok na nejstarší článek
Zaslán uživatelem/kou: M_Beda (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-03-11, 12:51

hĺedala jsem, hledala, ale nenašla, že by se tu už toto řešilo

na úvodní straně dole je (zleva): index - 1-10 (např.) - následující - celkový počet článků... (po přesunu na následující přibude ještě možnost předchozí)

no ale příklad - na stránkách bude už 200 článků, tak pokud se budu chtít dostat k prvnímu (nejstaršímu), tak dejme tomu při počtu 10 článků na stránce musím 20krát (!!!!) kliknout a načíst stránku...

nebylo by možné nějak (někam) přidat skok na poslední stranu???

určitě to znáte z různých stránek, kde je při nějakém výpisu položek možnost posunu na next, ale taky last ... samozřejmě jsem si vědoma, že počet stránek se postupně zvyšuje, takže to nelze nadefinovat jako strana = nějakéčíslo

předem díky



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava M_Beda v 11.03.2008 12:51.

Re: skok na nejstarší článek
Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-03-11, 14:00

Není to nic těžkého, otázka přidání jednoho řádku do index.php a definice do slovníků. Ukázka na [http://www.cidlina.eu]
Tedy jestli je to to co jsi měla na mysli.

Jakez | Cidlina.EU | Cidlinský rozcestník | SHŠ Grál | Perchty von Bladen | Obec Vícenice | 1.SK Rouchovany | Test web | Test gallery

Re: skok na nejstarší článek
Zaslán uživatelem/kou: M_Beda (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-03-11, 15:28

Jakez napsal/a:
-------------------------------------------------------
> Není to nic těžkého, otázka přidání jednoho řádku
> do index.php a definice do slovníků. Ukázka na
> Tedy jestli je to to co jsi měla na mysli.
>

JO, to je ÚPLNĚ PŘESNĚ ono :-)))) ...skoro se divím, že to tu nikdo zatím nenadhodil - no, třeba si to všichni dovedou udělat sami

a... můžu ještě poprosit o tu úpravu index.php a a to druhé (ehmmmm, že by do lang/sl_cz.php?)

díííík




Celkem upraveno 1×. Poslední úprava M_Beda v 11.03.2008 15:37.

Re: skok na nejstarší článek
Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-03-11, 15:50

Takže úprava je následující:

v souboru index.php někde na řádku 100 se nacházi něco jako tohle:

// celkovy pocet
echo " | ".RS_IN_CELKEM_1." ".$celkem_cla." ".RS_IN_CELKEM_2;

no tak před to jsem dal následující:

// posledni
echo " | <a href=\"?strana=".$pocet_str."\">".RS_IN_END."</a>";

No a do jazykových slovníků (lang/sl_cz.php a lang/sl_sk.php) někam kde je ke konci souboru část // index (index.php) jsem dal další definici:

define('RS_IN_END','poslední');

případně pro SK:

define('RS_IN_END','posledný');

No a to je vše.

PS: pozor na kódování :-)

Jakez | Cidlina.EU | Cidlinský rozcestník | SHŠ Grál | Perchty von Bladen | Obec Vícenice | 1.SK Rouchovany | Test web | Test gallery

Re: skok na nejstarší článek
Zaslán uživatelem/kou: M_Beda (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-03-11, 17:31

vřelé díky!!!!!!! už to dokonce pracuje, sláva :-)

P.S.
v čem jsem to dělala? no přece PSPad :-)))))))))))



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.