CKeditor : phpRS Fórum
Máte dotaz ohledně CKeditoru/FCKeditoru pro phpRS?
phpRS - redakční a informační systém
Validita v FCK?
Zaslán uživatelem/kou: PetrL (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-30, 15:55

Ahoj lidi, stáhl jsem si FCK editor. Podle recenze na stránách výrobce by měl házet validní XHTML 1.0 STRICK. Pokud vytvořím článek pomocí FCK vkládá do kóu nevalidní značky <font color="00ff88" size="3">. Kde toto mám odstranit? Potřebuju to aby to vytvářelo validní kódy XHTML a házelo kód ve stylu <div style="color:#00ff88;text-size:20px">. Nevíte někdo co s tím?

Re: Validita v FCK?
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-06-26, 00:31

Zaujímalo by ma, kde na stránke FCKeditoru sa píše o XHTML STRICT?
Ja tam vidím pre verziu 2.4.3 len toto: "Outputs XHTML 1.0"
XHTML 1.0 ale neznamená XHTML STRICT. Striktný doctype je plánovaný vo verzii 3.

Čo s tým... jednoducho nepoužívať STRICT doctype a ešte lepšie nepoužívať pokrivenú normu XHTML ;-) Použitie "starého" HTML nie je hanba. HTML má budúcnosť a kodér bez predsudkov, ktorý pozná problematiku, môže smelo uprednostniť HTML. Je na to niekoľko dôvodov, hlavne v neprístupnosti XHTML. XHTML v tomto prípade prináša len problémy. Význam by malo ak by si mal dáta v XML a transformoval ich na web, ale tu v phpRS sa nič také nedeje, tu je to len "imidžovka" ktorá je len na obtiaž a nemá žiadny rozumný dôvod ani základ v kóde phpRS. Navyše aj keď ti validátor napíše XHTML VALID, browser to parsuje ako HTML s chybami. Osobne nepoužívam XHTML a STRICT doctype ;-) a prispôsobím si FCK-editorácky toolbar tak, že zmena farieb a veľkostí písma nie je dovolená. Dajú sa na to použiť predpripravené štýly. Určite to pôjde upraviť aj niekde v zdrojákoch editora.

Ak fakt trváš na STRICT doctype a nechceš prísť o niektoré možnosti formátovania vo FCKeditore, pozri sa radšej niekde inde. Napríklad sem: [http://www.xstandard.com/] alebo sem: [http://texy.info/]





Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pa3k v 26.06.2007 00:42.

Re: Validita v FCK?
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-11-01, 15:38

Nové info, FCK 2.5 beta vie XHTML a nepoužíva zhovadilé tagy :)



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.