Nutnost blokování pro potřeby vnitřní podnikové sítě mne inspirovala k napsání pluginu pro zákaz přístupu. Inspiroval jsem se z pluginu banip, ale ten mi moc nevyhovoval. Potřeboval jsem povolit přístup pouze z některých adres a to stávající plugin neumožňoval.
Můžete stahovat na stránkách www.jirj.wz.cz
Kódování windows1250
POPIS:
Nový plugin ban_ip pro phpRS 2.8.x
Plugin pro funkci BANOVÁNÍ IP ADRES.
Postup instalace:
1. nakopírovat adresáře ze souboru ban_ip.zip do adresáře phpRS;
2. standardním způsobem naistalovat plugin do systému phpRS;
3. pokud není tabulka vytvořena, instalace se postará o její vytvoření sama;
4. do souboru, který chcete znepřístupnit zvoleným IP adresám vložte na začátek souboru uvedený kód.
// banovani adres
include_once("plugin/ban_ip/ban_ip.php");
5. v administraci nastavte IP adresy pro které chcete blokovat, či povolit přístup.
Popis funkce:
Plugin umožňuje zadávat IP adresy konkrétní nebo jejich rozsah (10.10.%.% - od 10.10.0.0 do 10.10.255.255).
Administrátorovi je umožněno blokovat či povolit jakoukoliv platnou IP adresu zadáním v administračním rozhraní.
Příklad:
Požadujeme povolit pouze IP adresu 192.168.0.1 a ostatní IP zakázat.
V menu zadáme adresní rozsah 192.168.0.%, označíme volbu "zakázána" a uložíme. Dále zadáme IP adresu 192.168.0.1, označíme volbu "povolena" a uložíme.
Vyplnění všech položek (tedy i poznámky) je nutné!
Touto volbou dosáhneme požadovaného stavu.
Pokud budeme v budoucnosti chtít povolit ještě např. IP adresu 192.168.0.10, zadáme novou IP adresu 192.168.0.10, označíme volbu "povolena" a uložíme.
Pro vnitřní sítě je tato volba vhodná zejména pokud potřebujeme povolit přístup na stránky jen z určitého IP adresního rozsahu.
Požadujeme-li přístup pouze z adresního prostoru 10.10.%.% postupujeme takto:
Zadáme novou IP adresu %.%.%.%, označíme volbu "zakázána", přidáme vhodnou poznámku a uložíme.
Zadáme novou IP adresu 10.10.%.% označíme volbu "povolena", přidáme vhodnou poznámku a uložíme.
Mimo IP adresy 10.10.0.0 až 10.10.255.255 se nikdo na požadované soubory(*) nepodívá.
Pokud požaduje zablokovat celý web, stačí vložit kód do souboru index.php hned za - include_once("myweb.php");
(*) - soubory do nichž byl vložen kód - include_once("plugin/ban_ip/ban_ip.php");
Příjemnou práci se systémem phpRS.
* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *
Celkem upraveno 3×. Poslední úprava Lonanek v 20.08.2011 19:05.