Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: david.brychta (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-15, 08:39

Zdravím.

Potřebuji upravit vzhled článku podle úrovně (levelu) čtenáře. Zatím mám tři levely - základní (1), zaměstnanec (100), administrátor (255). Po přihlášení čtenáře vidím všechny články podle levelu, ale potřeboval bych odlišit ty, které jsou jen pro zaměstnance a pro administrátory.

Napadlo mě do článku šablony upravit tag <div class="ram"> na <div class="ram" class="level_???">, kde by otazníky nahradil php script prioritou levelu čtenáře.

Poradíte, jak by měl dotaz vypadat?

Předem děkuji
David

Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-15, 15:48

Nazdar. Nejak takto:
if (isset($GLOBALS["prmyctenar"]) && $GLOBALS["prmyctenar"]->ctenarstav==1) {
    echo $GLOBALS["prmyctenar"]->UkazLevel();
}


alebo:

<div class="ram level_<?php echo ((isset($GLOBALS["prmyctenar"]) && $GLOBALS["prmyctenar"]->ctenarstav==1)? $GLOBALS["prmyctenar"]->UkazLevel():''); ?>">


Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: david.brychta (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-16, 10:47

Děkuji za reakci. Jen se mi po přihlášení přebarvují všechny články. Jak by vypadala podmínka pro hodnotu levelu článku vyšší než 1?

Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-16, 19:24

Pokud se přebarvují, pak máte pravděpodobně špatně upravený styl (CSS soubor).

Nevím jaký používáte kód a jak máte upraven DIV.
Měl by jste mít nastylovány třídy:
.level_ {}
.level_1 {}
.level_100 {}
.level_255 {}

Jaká je adresa webu?


* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *




Celkem upraveno 1×. Poslední úprava Lonanek v 16.06.2015 19:26.

Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-17, 00:48

Chcelo by to vidieť kód šablóny.

Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: david.brychta (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-17, 08:15

Já se vlastně nemůžu ptát na level čtenáře, ale na level článku. Když se budu ptát na level čtenáře, tak po přihlášení bude u všech článků jeho level.

Web je [http://www.khscb.cz]


Zdrojový kód šablony:

<?php

######################################################################
# phpRS Layout Engine 2.7.0 - verze: "freestyle2006"
# - clanek sablona: "Standard"
######################################################################

// Copyright (c) 2002-2006 by Jiri Lukas (jirilukas@supersvet.cz)
// [http://www.supersvet.cz/phprs/]
// This program is free software. - Toto je bezplatny a svobodny software.

if (!isset($rs_typ_clanku)): $rs_typ_clanku=""; endif;

switch ($rs_typ_clanku):
case "kratky":
// ------------------------------------- [kratky clanek] -------------------------------------
?>
<div class="ram<?php echo ((isset($GLOBALS["prmyctenar"]) && $GLOBALS["prmyctenar"]->ctenarstav==1)? $GLOBALS["prmyctenar"]->UkazLevel():''); ?>">
<div class="cla-cely">
<h1 class="cla-nadpis" style="background:url(<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("tema_obr");?>);"><?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("titulek"); ?></h1>
<div class="cla-obsah">
<div class="cla-text">
<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("uvod"); ?></div><br />

<?php
SouvisejiciAnketyCl($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("anketa"),'view.php?cisloclanku='.$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link"));
SouvisejiciCl($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link"));
?>

<table width="748" border="0" class="cla-informace"><tr><td>
<?php
if ($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("zdroj")!=''): echo '&nbsp;|&nbsp;'.RS_CS_ZDROJ.': '.$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("zdroj").'&nbsp;|&nbsp;<br>'; endif; // Pozor, jelikoz promenna "zdroj" nemusi obsahovat zadne udaje, je zde podminka, ktera zajistuje jeji (ne)zobrazeni
if ($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_id")!=1):
echo "&nbsp;|&nbsp;".RS_CS_AUTOR.": <a href=\"autori.php?kto=aut&cislo=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_id")."\">".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_jm")."</a>";
if (($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("poslzmena"))==($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum"))):
echo "&nbsp;|&nbsp;".RS_CS_VYDANO_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum")."";
else:
echo "&nbsp;|&nbsp;<span title=\"".RS_CS_VYDANO_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum")."\">".RS_CS_AKTUAL_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("poslzmena")."</span>";
endif;
endif;
echo "&nbsp;|&nbsp;<a href=\"view.php?&cisloclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."\" title=\"URL\"><img src=\"/image/freestyle2006/printer.gif\" border=\"0\" style=\"margin:-5px 0px;\"></a>";
echo "&nbsp;|&nbsp;<a href=\"rservice.php?akce=tisk&amp;cisloclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."\" title=\"Tisk\"target=\"_blank\"><img src=\"/image/freestyle2006/printer2.gif\" border=\"0\" style=\"margin:-5px 0px;\"></a>";
echo "&nbsp;|&nbsp;<span class=\"id_cl\">".RS_CS_ID.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."</span>";
?>
</td><td align="right">
</td></tr></table>
</div>
</div>
</div>
<?php
// --------------------------------- [konec - kratky clanek] ---------------------------------
break;
case "nahled":
// ----------------------------------- [dl. clanek nahled] -----------------------------------
?>
<div class="ram<?php echo ((isset($GLOBALS["prmyctenar"]) && $GLOBALS["prmyctenar"]->ctenarstav==1)? $GLOBALS["prmyctenar"]->UkazLevel():''); ?>">
<div class="cla-cely">
<h1 class="cla-nadpis" style="background:url(<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("tema_obr");?>);"><?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("titulek"); ?></h1>
<div class="cla-obsah">
<div class="cla-text">
<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("uvod"); ?>
</div><br />

<?php
SouvisejiciAnketyCl($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("anketa"),'view.php?cisloclanku='.$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link"));
SouvisejiciCl($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link"));
?>

<table width="748" border="0" class="cla-informace"><tr><td>
<?php
if ($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("zdroj")!=''): echo '&nbsp;|&nbsp;'.RS_CS_ZDROJ.': '.$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("zdroj").'&nbsp;|&nbsp;<br>'; endif; // Pozor, jelikoz promenna "zdroj" nemusi obsahovat zadne udaje, je zde podminka, ktera zajistuje jeji (ne)zobrazeni
if ($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_id")!=1):
echo "&nbsp;|&nbsp;".RS_CS_AUTOR.": <a href=\"autori.php?kto=aut&cislo=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_id")."\">".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_jm")."</a>";
if (($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("poslzmena"))==($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum"))):
echo "&nbsp;|&nbsp;".RS_CS_VYDANO_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum")."";
else:
echo "&nbsp;|&nbsp;<span title=\"".RS_CS_VYDANO_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum")."\">".RS_CS_AKTUAL_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("poslzmena")."</span>";
endif;
endif;
echo "&nbsp;|&nbsp;<a href=\"view.php?&cisloclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."\" title=\"URL\"><img src=\"/image/freestyle2006/printer.gif\" border=\"0\" style=\"margin:-5px 0px;\"></a>";
echo "&nbsp;|&nbsp;<a href=\"rservice.php?akce=tisk&amp;cisloclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."\" title=\"Tisk\"target=\"_blank\"><img src=\"/image/freestyle2006/printer2.gif\" border=\"0\" style=\"margin:-5px 0px;\"></a>";
echo "&nbsp;|&nbsp;<span class=\"id_cl\">".RS_CS_ID.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."</span>";
?>
</td><td align="right">
<?php
echo "&nbsp;<a href=\"view.php?nazevclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link_seo")."&cisloclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."\" class=\"clanek-pokracovat\">Pokračovat »</a>&nbsp;";
?>
</td></tr></table>
</div>
</div>
</div>
<?php
// ------------------------------- [konec - dl. clanek nahled] -------------------------------
break;
case "cely":
// ------------------------------------ [dl. clanek cely] ------------------------------------
?>
<div class="preram<?php echo ((isset($GLOBALS["prmyctenar"]) && $GLOBALS["prmyctenar"]->ctenarstav==1)? $GLOBALS["prmyctenar"]->UkazLevel():''); ?>">
<div class="cla-cely">
<div class="cla-cely">
<h1 class="cla-nadpis" style="background:url(<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("tema_obr");?>);"><?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("titulek"); ?></h1>
<div class="cla-obsah">
<div class="cla-text">
<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("uvod"); ?>
<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("text"); ?>
</div><br />
<?php
SouvisejiciAnketyCl($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("anketa"),'view.php?cisloclanku='.$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link"));
SouvisejiciCl($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link"));
?>

<table width="748" border="0" class="cla-informace"><tr><td>
<?php
if ($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("zdroj")!=''): echo '&nbsp;|&nbsp;'.RS_CS_ZDROJ.': '.$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("zdroj").'&nbsp;|&nbsp;<br>'; endif; // Pozor, jelikoz promenna "zdroj" nemusi obsahovat zadne udaje, je zde podminka, ktera zajistuje jeji (ne)zobrazeni
if ($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_id")!=1):
echo "&nbsp;|&nbsp;".RS_CS_AUTOR.": <a href=\"autori.php?kto=aut&cislo=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_id")."\">".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("autor_jm")."</a>";
if (($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("poslzmena"))==($GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum"))):
echo "&nbsp;|&nbsp;".RS_CS_VYDANO_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum")."";
else:
echo "&nbsp;|&nbsp;<span title=\"".RS_CS_VYDANO_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("datum")."\">".RS_CS_AKTUAL_DNE.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("poslzmena")."</span>";
endif;
endif;
echo "&nbsp;|&nbsp;<a href=\"view.php?&cisloclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."\" title=\"URL\"><img src=\"/image/freestyle2006/printer.gif\" border=\"0\" style=\"margin:-5px 0px;\"></a>";
echo "&nbsp;|&nbsp;<a href=\"rservice.php?akce=tisk&amp;cisloclanku=".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."\" title=\"Tisk\"target=\"_blank\"><img src=\"/image/freestyle2006/printer2.gif\" border=\"0\" style=\"margin:-5px 0px;\"></a>";
echo "&nbsp;|&nbsp;<span class=\"id_cl\">".RS_CS_ID.": ".$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("link")."</span>";
?>
</td><td align="right">
</td></tr></table>
</div>
</div>
</div>
<?php
// -------------------------------- [konec - dl. clanek telo] --------------------------------
break;
case "zakazany":
// ------------------------------------ [zakazany clanek] ------------------------------------
?>
<div class="ram">
<div class="cla-cely">
<h1 class="cla-nadpis" style="background:url(<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("tema_obr");?>);"><?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("titulek"); ?></h1>
<div class="cla-obsah">
<div class="cla-text">


</div><br />

</div>
</div>
</div>
<?php
// -------------------------------- [konec - zakazany clanek] --------------------------------
break;
endswitch;
?>

Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-17, 14:16

Ano přesně tak.
Podle úrovně levelu čtenáře budou barevné články.

Podle levelu článku se pak barvy zobrazí všem, bez ohledu na to jaký má čtenář level.
Zaměňte si podmínku za:
$GLOBALS["clanek"]->Ukaz("level")


tedy úprava pa3k kódu:
echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("level")

alebo:

<div class="ram level_<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("level") ?>">


Nevýhoda Vašeho k=odu je, že musíte mít definováno více tříd.
.ram
.ram1
.ram100
.ram255

.preram
.preram1
.preram100
.preram255

Vhodnější by bylo mít definované samostatně třídy pro barvy, tak jak to psal pa3k.
<div class="ram level_<?php echo $GLOBALS["clanek"]->Ukaz("level") ?>">
místo Vašeho
<div class="ram<?php echo ...

pak stačí nadefinovat pouze tolik tříd, kolik máte levelů.


* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *

Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-17, 23:08

jasne, som sa sekol s tym levelom citatela miesto levelu clanku... :) sorry

Re: Úprava vzhledu článku podle levelu čtenáře
Zaslán uživatelem/kou: Lonanek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-06-18, 21:22

Neřekl bych pa3k, že jsi se seknul. Podle požadavku jsem to také tak pochopil.

david.brychta napsal/a:
-------------------------------------------------------
> Zdravím.
>
> Potřebuji upravit vzhled článku podle úrovně
> (levelu) čtenáře.
...
> class="level_???">, kde by otazníky nahradil
> php script prioritou levelu čtenáře.




* Klub kuželkářů Zálabák, Hankova 62, 503 03 Smiřice (Endora) * X X * Stránky ČZS ZO Třešňovka2 * X X * Cvičný phpRS web (WZ) * X X * Testovací phpRS web (WZ) *
* cvičná verze phpRS v 2.8.2 * X X * testovací web CMS *



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.