Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
Jít na stránku:  12Další
Aktuální stránka:1 z 2
Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: adminfl (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-04-28, 04:16

Tak, to je jenom takový komentář ze zoufalství.
Mám intenzivní pocit, že jsem prošel snad celý internet, abych našel ten nejlepší redakční systém a skutek utek. Jsem normální trouba co se trochu šťourá v počítačích, zvládne tak instalaci php fóra a trochu se vyzná v html... Fakticky z tabulek umím akorát excel a to ještě ve verzi 2003 a starší... V databázích se moc nevyznám. Co mám za těžkosti? Našel jsem několik systémů - které měly super vzhled a byly komplet v angličtině... Řekl jsem si nevadí, nainstaluji, trochu se povrtám a porozumím... Prakticky to dopadlo tak, že vždy někde, něco při instalaci selhalo - ale vždy jsem měl databázi i s tabulkama...
Má schopnost vládnout anglicky je zcela jednosměrného druhu - přečtu vše, nenapíšu nic... Díky tomu podpora fór - nula.
Tak jsem začal hleadat výhradně na domácím poli...
Následovali dvě naprosto zoufalé instalace "česko-anglických" produktů opět s nulovým výsledkem...
Hodně dávno jsem narazil na phprs a zkusil ho nainstalovat, přišlo mi to neskutečně těžké, takže to nedopadlo...
Tehdá jsem si říkal - to má být člověk programátor či-čo, aby se v tom vyznal...
Tato pachuť dávného neúspěchu ve mě zůstala až do dnes.
Hodil jsem si chvilku klídku a šup na supersvět.
Proč?
Já se přeci změnil - jsem schopný, velký, silný ááá strášně chytrý...
RS nainstaluji jako nic...
Nóó musím říci, smekám, do českého manuálu jsem se zakous silou buldočí...
hmm to by se mi líbilo...
hmm tohle to taky umí...
hmm a ten instalační návod...
český... pecka, nemám co dodat.
Stáhl si instalačku, připravil vše, včetně hrdinné hrudi a dal se dotoho...
Výsledek - tabulky v bázy nět...
No zjevně jsem tu polopatickou část, kde se praví něco o db_phprs.php a automatickém vytvoření tabulek asi špatně přečet a protože, jak jsem pravil výše, databáze u mě končí excelem (ten zase docela válím) a něco jako příkazová řádka mě vrací do doby, kdy jsem jako náctiletý čučel na zx spektrum a vrcholným zážitkem bylo napsat "load" a pustit kazeťák... Fakt nekecám... mě napadá jenom fakt, že by mi mohlo pomoci snad jen už reporelo, pardon teď se tomu říká gif animace...
Hm, tak jsem se vykecal, udělám ten web zase pěkně postaru - je to práce, ale chodí pak jako pila a zamyslím se proč google neumí dát kloudnou odpověď na otázku - Redakční systém s instalací pro lamy...
Tak si tak říkám, že kdybych to uměl, tak bych si dal inzerát - Nemáte redakční systém... to o mnoho přicházíte, rád ho za vás nainstaluji, jsem totiž dobrý, užasný, silný áááá strášně chytrý... a navíc zadarmo.

gejts ví proč...

howgh - je to jen výstřel do tmy, nebo to aspoň někoho pobaví...


Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: marty (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-04-28, 12:44


Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: tramabene (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-04-29, 19:26

Ahoj,
Mě tedy tenhle výstřel do tmy pobavil... :-) ne že bych byl až takovou lamou... ?... , no spíše a kdo není? Ale tenhle systém se mi docela líbí a opravdu mu chybí návod pro začatečníky. Hlavním neduhem určitě je, že se tady diskutuje o všem možném každý hází linky na ..... aaaaa( pardon utekl jsem taky do rétoriky linky=odkazy ) ale aby někoho napadlo napsat podrobný návod pro mě asi nikoho nenapadne :-)))))
Ne omlouvám se ..... hlavně autorům. Určitě se mu času nedostává ale mohl by se najít někdo kdo se zabývá logistikou ? Snad by to pomohlo . Prohlášení : já si poradím ale návod by se mi šikl !! :-)
Přeji hezkého dne

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: JanVar (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-04-29, 20:03

tramabene napsal/a:
-------------------------------------------------------
> ...
> mohl by se najít někdo kdo se zabývá logistikou
> ...

?????

-- JaV ---- [http://www.hades.cz] ---- security by obscurity ---------------------------------------------
motto:
It's OK to be ignorant; it's not OK to play stupid.
But it's simply not efficient for us to try to help people who are not willing to help themselves.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-04-30, 17:19

Já osobně si myslím, že phpRS je přímo stvořený pro lamy. Mám pro tohle smělé tvrzení hned několik důvodů. Ten první je ten, že jsem jeho instalaci zvládl i já. Než jsem se totiž seznámil s tímto RS, tak jsem jen trochu dělal v html, dokonce i excel zvládám jen jako běžný uživatel. Když si však člověk přečte pořádně návod na instalaci, případně zabrouzdá v tomto fóru, tak by neměl být problém s instalací ani s ničím jiným. Dalším důvodem je právě toto fórum kde je většina toho co potřebuji k nalezení, nebo vždy někdo poradí. To, že tento systém zvládnou i naprostí laici, vím naprosto přesně, již jsem ho několika lidem nainstaloval (někdy i po telefonu) a oni se s ním sžili naprosto bez problémů a dnes již experimentují sami. To, že sem někdy dávají lidé místo odpovědi jen linky je naprosto v pořádku, většina byla již napsána, tak proč to dělat znovu. To že se někomu nechce hledat je už jen čistě jeho věc. Pro mě zůstane tento systém jednička jak pro profíka, tak i pro již zmíněné lamy.

Jakez | Cidlina.EU | Cidlinský rozcestník | SHŠ Grál | Perchty von Bladen | Obec Vícenice | 1.SK Rouchovany | Test web | Test gallery

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: marty (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-02, 08:20

souhlasim s jakezem. ja kdyz jsem predloni zacinal s phprs tak sem nemel tuseni o php, natoz o html a nedejboze kdyz jsem pak jeste zjistil ze phprs potrebuje DB, coz znamenalo zjisteni, ze existuje neco jako databaze, Apache a MySQL.
Tyyyjo. Byl jsem totalne totalni lama. Vazne, no nekecam :-)
A navod co je zde:
[http://www.supersvet.cz/dokumentace/instalace.html]
si myslim ze je dobre popsany, dyz jsem jej tenktart pochopil i ja, a rozjel sve prvni stranky.
Tolik muj nazor k existujicimu navodu na rozjeti phprs.

ICQ: 179653900
skype: marty_hranice
| www.hnfond.cz | | www.struhlovsko.cz | www.bxclub.com | www.r21club.com | www.palenice.net



Celkem upraveno 2×. Poslední úprava marty v 02.05.2007 08:23.

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: tramabene (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-02, 23:13

a opravdu tohle zvládne běžný uživatel ?? bez znalostí základu php, SQL, HTML a CSS znalostí práce s PC něť !!! :-)
pozn. konečně mě pobavilo že nemá co komentovat JanVar :-)))))))
Nováčkům jak jsem já doporučuji si předem aspoň přečíst základy těchto produktů jinak je to tápání ve tmě a věčné hledání v nápovědě....... co se týče linků nemysel jsem ty které odkazují na patřičné téma ale vrátí nováčka na hlavní stránku ....... že bych i já byl takový srandista ??
S pozdravem srandista Tramík ;-)

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: JanVar (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-03, 09:06

tak já ti to okomentuju...
Když chceš něco používat, máš dvě možnosti! Buď se to naučíš sám alespoň na úrovni základního ovládání (tebou zmiňované PC) nebo si to zaplatí!

To chceš pracovat s CMS jako admin bez základních znalostí PC, programů atd? CMS nejsou Windows ani Officce.

ROFL



KDY UŽ TU KONEČNĚ POCHOPÍTE, ŽE ZADARMO (kromě ukradených windows...) OPRAVDU, ALE OPRAVDU NIC NENÍ!



-- JaV ---- [http://www.hades.cz] ---- security by obscurity ---------------------------------------------
motto:
It's OK to be ignorant; it's not OK to play stupid.
But it's simply not efficient for us to try to help people who are not willing to help themselves.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: msteve (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-05, 23:13

JanVar napísal/a:
-------------------------------------------------------
KDY UŽ TU KONEČNĚ POCHOPÍTE, ŽE ZADARMO (kromě ukradených windows...) OPRAVDU, ALE OPRAVDU NIC NENÍ!


to JanVar :)

MSteve
WEB: Webinfo
Shop: E-shop ---
Reklamný Systém Webinfo:Reklama WebInfo

Shop: Shop-Webinfo
phpRS systems: [url=http://ww.webinfo.sk/referencie.php[/url]
ICQ: 285553903
Skype : msteve1

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: tramabene (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-06, 23:50

JanVar
To chceš pracovat s CMS jako admin bez základních znalostí PC, programů atd? CMS nejsou Windows ani Officce.
Tramík JO !!
A to chceš komentovat každé téma a nepomáhat ??

marty
souhlasim s jakezem. ja kdyz jsem predloni zacinal s phprs tak sem nemel tuseni o php, natoz o html a nedejboze kdyz jsem pak jeste zjistil ze phprs potrebuje DB, coz znamenalo zjisteni, ze existuje neco jako databaze, Apache a MySQL.
Tramík No já o tom tušení měl a stejně jsem potřeboval radu :-))))))))))

Tak opravdu je to php pro lamy nebo ne??
Tak když jsem si poradil se sharpem tak doufám že i s phprs ( kdo ví ??)

Zadarmo zachraňuji lidi ...... a vím co umím
S pozdravem Tramík

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-24, 01:16

:) zaujímavé vlákno, pobavilo.

adminfl
pozri na phpMyAdmin a vytvor tabuľky cez jeho rozranie, dobrá a preľadná vec

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: adminfl (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-26, 11:18

Tak já vás všechny opět zdravím...
Chtěl bych moc poděkovat jednomu z vás - Ó velkých - za nabídku pomoci. Bylo to pro mě velmi příjemné a motivující zjištění...

Několik postřehů: AjSí cézed není vhodný server pro pokusy (alespoň pro mě - total freshman). Na velmi dobrou radu výše uvedeného jsem koupil doménu aj space a díky možnosti kompletního (relativně častého) s-mazání databáze se mi podařilo rs rozjet - kdybyste mě zabili tak nevím jak :o) ...

wow jsem dobrý :o) ...možná bych trošičku upravil návod na instalaci - zvýšení jeho blbuvzdornosti - já vzdoroval dost... (Rád své postřehy totálního laika někomu kompetentnímu sdělím, když bude zájem.)

Podle vzoru blb ale vytrvalý se seznamuji s rs systémem a je úžasný...
Pravda je, že se často v nejkrásnějších věcech skrývá i veliké trápení... Pro mne je to momentálně layout. Opět jsem prolez snad celý web a našel jsem spoustu nádherných vzhled...
Ó bože jak je ale dostat do systému...

Překvapuje mě kolik webů běží na rs systému - je jich opravdu dost. Často mají moc krásný kukuč - moc bych ho chtěl... Kam, ale na ty čumáčky chodí... to mi moc není známo. A autoři nebo provozovatelé těchto webů moc sdílní nejsou (poslal jsem pár e-mailů a bohužel nic).

Momentálně pracuji na kódování - né že bych snad vymýšlel nové ač by se tak mohlo zdát, ale je to pro mě opět španělsko cinklé portugalskem... Jak já jsem natvrdlý... Přišel jsem na to, že je kódování moc důležité (aby web hezky češtil) ale v kombinaci s layoutem je to pro mě hotová katastrofa. Když už konečně najdu vzhled který mi jde nainstalovat, tak má prozměnu jiné kódování než já mám web... a češtění je rázem tak trochu v čínštině. Opravdu mi u downloadů schází nějaký více polopatický komentář... Tento vzhled je určen pro phprs verze od... do... je určen pro kódování...
Je skvělé, že jsou layouty "centralizovány" na community web, je jich tam však nějak málo... (můj dojem) a na novou verzi rs :(
Jinak jsem jich našel dost... bohužel bez patřičné lamské podpory...
Možná by stálo za úvahu na community web layouty rozdělit do dvou sekcí schválené a ostatní... aby jich bylo na jednom fleku víc a byla možnost inspirace, studia a "zlodějny"...

Postupně louskám toto fórum a snad najdu návod/námět jak kódování vzhledů změnit/přizpůsobit... Bude to ale běh na dlouhou trať. Funkce hledat je úžasný nástroj, když se umí používat... Ještě štěstí (nebo bohužel), že to moc neumím, toto fórum má fakt zajímavé příspěvky - vždy mě něco zaujme natolik, že se začtu a zapomenu co jsem vlastně hledal... :)

Tak jsem "svůj" web zatím upravil css-kem... Netušil jsem jak je css mocný nástroj... ale moc se přimlouvám za větší ukecanost v komentářích... /* toto nečtou jenom profesionálové/tvůrci ale i css prvotiny - tedy já */ to by mi opravdu pomohlo... - jak jsem se natrápil než jsem našel co jsem potřeboval a pak samozřejmě hned zapoměl kde to bylo a jaká byla původní hodnota...

Nadále se stále více stávám přiznivcem phprs a přeji mu, vám a i sobě jen to nej...

fl





Celkem upraveno 1×. Poslední úprava adminfl v 26.05.2007 11:20.

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: tramabene (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-27, 22:11


ahoj:-)
Vidím že zakladatel tématu to naštěstí nevzdal :-)
Co poradit ? určitě bych nezatěžoval servery zkoušením nahrávání a úpravou db a přehráváním souborů na ftp...Prozatím bych snad poradil vytvořit si localhost a mít nainstalovaný minimálně PSPpad.
Co se týče kódování tak pokud autor bude potřebovat tak poradím :-o myslím že email mi tady běží ....
Nic za to nebudu požadovat !!! ani kontakt :-))))))))
No na závěr rada ... při úpravách zakomentovat původní hodnoty pak se nemusí človíček trápit jak kde co ..
v php souborech je to ( // ) v css ( /* něco */ ) a souborech sab ( <!-- například tag a href= blabla --> ) držet se toho to standartu nemusíš ani přemýšlet kde jsi co měnil stačí si to mezi tyto značky popsat např. moje úprava ...... po odladění stačí vymazat poznámky a uložit jako hotový soubor .
Většina začátečníků se trápí hlavně s nastavením ochrany adresářů a dále kódování databáze co se týče přístupu tady je link doufám že je napsaný pro lamy :-) [http://tvorba-www.webz.cz/] neboť jak nastavit CHMOD což u nás lam je nastavení přístupů k souborům a adresářům je tady opravdu celkem jasně popsaná včetně souboru .htaccess kterej zabrání např. přístupu přes webový prohlížeč a pod.
S kódováním si jde taky celkem snadno poradit ale marně teď přemejšlím jak to lamsky vysvětlit :-))))))
snad možná takhle otevřít původní soubor v PSPpadu nebo i jiném editoru pod původním kódováním např. Windows 1250 potom v nástrojové liště ( formát) přepnout např. utf-8 a uložit.... profíci mě asi zabijou a roznesou na kopytech ale pro lamy tohle stačí . Dále je třeba souborech sab. ( šablony) přepsat meta tag (meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250 na "utf-8". To vše provést ještě před aktivováním layotu v phprs.
Prozatím hodně zdaru srandista tramík :-)

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: adminfl (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-28, 00:51

Tak už jsem na webu lecos přečet a začínám se v kódování aspoň trochu orentovat.

No a chtěl bych se zde zeptat...

Kódování utf-8 v phprs (má instalačka) jak jsem pochopil je u souborů *.php vždy bez signatury (bez BOM)... ...kvůli problémům v php obecně - to jsem vyčet z netu... - ok

Ostatní textové soubory - *.sab ("htm") je taky v utf-8 bez signatury - ok

Ale - a tomu nerozumím - v instalačním balíčku je xy souborů jinak...
např.
*.css
admin.css 1250
freestyle.css 1250
freestyle2006.css utf-8

rss-0.91.dtd 1250

admin.html utf-8
gnu_gpl_cz.html iso-8859-2
gnu_gpl_en.html iso-8859-2
writer.html utf-8

no a u *.sql je to taky mišmaš 8 souborů z 15 jinak

Tak jsem z toho jelen...
U *.sql to nechávám na vás - tomu fakt zatím nerozumím, u *.html si myslím, že je to je to šumák - tam si to snad prohlížeč schroupne z meta tagů, ale co opravdu nevím a neumím to najít (zkuste dát do googlu - kódování css - :o) ) jak je to se soubory *.css

- Tak tedy - záleží na tom v jakém kódování se css uloží a proč?

Potřebuji to kvůli změně kódování v layoutu - nainstaloval jsem php utf-8 a většina layoutů na webu je 1250...
Jinak moc děkuji za výše uvedené info...

zdraví fl

ps
Ještě pro úplnost - jak je to s kódováním souboru .htaccess to bych taky rád... :)




Celkem upraveno 1×. Poslední úprava adminfl v 28.05.2007 01:02.

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: tramabene (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-05-28, 22:13

A je je :-) proč by jsi chtěl kodovat css? tam je to snad jedno ... pokud někdeš nepoužíváš češtinu :-) snad jenom komentáře by to mohli ovlivnit .
u .htaccesss tak tam je to taky jedno :-) nebo tam dávaš diakritiku ?? já tedy ne !!! :-) ale překodování tam dát klidně můžeš nic se neděje :-) spíše se věnovat kodóvnání v databázi a šablonách " plosím přečti si to ještě jednou bo mě pak budou bolet prtíky" :-)))))))) ( myslím ten odkaz né moje tlachání ;-) tak ty soubory srovnej a bude to ...... popis je nahoře :-) nastavit původní kodóvání otevřít soubor potom ve formátu přepnout na utf-8 a uložit a je to !! jetli to potřebuješ ale pochopit tak zační od bratrů Kamenických potom Latin 1 a tak dále .... Hlavně se nevzdávej vono to pojede neboj :-)
S pozdravem tramík .........
ani já nejsem všeuměl to jsou tady jiní ale tyhel hlášky tek tam dej 777 mě opravdu nebaví :-))))) i když ?? mě to stačí :-))))))))))))

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: adminfl (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-08, 13:39

Já už docela chápu kódování, ale co mi vrtá v hlavě je porovnání.
Jsem blb leč vytrvalý, Zkoušel jsem nainstalovat rs v utf-8 na server, s poměrně mizerným výsledkem (ZERO).
Protože nejsem majitel netu rozhodl jsem se napřed doma na mém kompu řádně pocvičit...
Xamp je strašný - prostě jsem ho vůbec nerozběhal, nemám co dodat...
Ale jejich webová ornžáda se mi líbí...
Zkusil jsem - Vertrigo - a mohu jen doporučit...
Vzhledem ke své truhlíkovitosti a k mému překvapení jsem "server" rozhýbal na první pokus.
Zkoušel jsem několik instalací phpRS utf-8 a čeština stále jako čínský čaj...
Databázi jsem instaloval spuštěním db_phprs.php
První co mě hodně překvapilo, že prohlížeč vůbec nebere háčky už v zobrazené tabulce... (po spuštění souboru db_phprs.php)
ale budiž... po x pokusech mi rs systém běžel ale ne čččč????ésky...
Říkal jsem si: "Co jé, stejně ji neumím, tak se nezblázni..."
Babo raď...
Rada přišla - Zkusil jsem o/u-pravit kódování v souboru db_phprs.php
Měl jsem pocit že když čtu čaj, tak třeba databáze taky a tak jsem vložil do souboru db_phprs.php html hlavičku...
Ukázka -
je to od řádku cca 1590
// ----------------------------------------------------------------------------------------------

if (!isset($_POST["dbserver"])||!isset($_POST["dbuser"])||!isset($_POST["dbpass"])):
  echo "
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\">
<html>
<head>
    <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=utf-8\">
    <meta name=\"content-language\" content=\"cs\">
</head><body>
    <br /><br />
<p align=\"center\"><strong>Vytvářeč phpRS databáze verze 2.8.1</strong></p>
<form action=\"db_phprs.php\" method=\"post\">
<table border=\"0\" align=\"center\">
<tr><td>Jméno počítač<br />(kde běží DB server MySQL)</td><td><input type=\"text\" name=\"dbserver\" value=\"localhost\" /></td></tr>
<tr><td>Uživatel</td><td><input type=\"text\" name=\"dbuser\" value=\"root\" /></td></tr>
<tr><td>Heslo</td><td><input type=\"text\" name=\"dbpass\" value=\"\" /></td></tr>
<tr><td>Jméno databáze phpRS</td><td><input type=\"text\" name=\"dbname\" value=\"phprs\" /></td></tr>
<tr><td>Založit novou DB</td><td><input type=\"radio\" name=\"zalozit\" value=\"ano\" checked /> Ano <input type=\"radio\" name=\"zalozit\" value=\"ne\" /> Ne (bude využita již existující DB)</td></tr>
<tr><td>Rozlišující databázová<br />předpona</td><td><input type=\"text\" name=\"dbpredpona\" value=\"rs_\" /></td></tr>
<tr><td>Typ akce</td><td>
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"new\" checked />vytvořit novou phpRS DB verze 2.8.1<br />
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"old195210\" />rozšíření phpRS DB verze 1.9.5 na 2.1.0<br />
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"old210220\" />rozšíření phpRS DB verze 2.1.0 na 2.2.0<br />
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"old220235\" />rozšíření phpRS DB verze 2.2.0 na 2.3.5<br />
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"old235250\" />rozšíření phpRS DB verze 2.3.5 na 2.5.0 / 2.5.5<br />
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"old250265\" />rozšíření phpRS DB verze 2.5.0 / 2.5.5 na 2.6.5 (*)<br />
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"old265280\" />rozšíření phpRS DB verze 2.6.5 na 2.8.0<br />
<input type=\"radio\" name=\"dbakce\" value=\"old280281\" />rozšíření phpRS DB verze 2.8.0 na 2.8.1<br />
</td></tr>
</table>
<p align=\"center\"><input type=\"submit\" value=\" Akce \" /></p>
</form>
<p align=\"center\">(*) ... Upgrade phpRS DB verze 2.5.0 / 2.5.5 na 2.6.5 znovu vytvoří univerzálního uživatele typu administrátor s ID hodnotou 1 a uživatelským jménem \"admin\".
Pokud v rámci své starší verze používáte uživatele ID 1, budete si muset znovu nastavit jeho iniciály.</p></body></html>";
else:
  switch ($_POST[................................atakdále...

Tak a úvodní tabulka, již byla v prohlížeči ok.
(Tak jestli vrchnost schválí a je to ok, tak to použijte jako tip na úpravu. PHP vůbec neovládám a než jsem přišel na to, že před uvozovky musím strčit \ tóó trvalo, - tak je vlastně výše uvedená ukázka php majstrštych :o)
To ovšem NEbylo všechno po x pokusech pořád T?i tis?ce t?ista t?iat?icet st??ka?ek...

Tak jsem se naprd a stáhnul kódování 1250, však já na to přijdu...
Jásám,... Instalace na první pokus a česky...
Proč ale? Jak to?
Důsledná kontrola všech variant záloh souborů config.php atd...
Nepřišel jsem na to, že bych něco udělal jinak...
Tak jsem několikrát smazal databázi a opakovaně instaloval (1250) a pokaždé s výsledkem OK.

Tak jsem vyrazil opět na utf-8...
Po xy pokusech prostě nečeští...
Opustil jsem instalaci pomocí db_phprs.php a vyrazil do phpMyAdmin..
Musím říci, že jsem tvorbu databází řádsky potrénoval...
Zkusil jsem instalaci pomocí spouštění skripu "phprs.sql"...
Nastavoval jsem kódování jak „vzteklej“, že jsem už nic jiného jak utf-8 neviděl a česky rs systém pořád nebyl...
Až se stal zázrak najednou to jelo česky, tak jsem ten svůj výtvor zálibně prohlížel...
Můj zrak najednou uzřel č bez háčku!!! Cože! Posléze jsem zjistil, že by český jazykový balíček potřeboval kontrolu - byl to jen překlep... :-)
(je jich tam více...) uf uf
Tak jsem zkoušel s redakčním systémem metat kotrmelce a je báječný...

No a teď po tomto krátkém úvodu - co mě trápí?
Rozjel jsem instalaci na ostrém serveru (mám to přeci nachozený ne!)
(station.cz)
utf-8 -> MySQL 4 neprošla
utf-8 -> MySQL 5 neprošla
„Kurňa“ co zas je? Proč to nečeští? Tak jsem začal zkoumat, jak se mi podařilo rozjet tu utf-8 u sebe?

A pak jsem na to přišel, ale nerozumím tomu za mák...
Byl jsem z kódování hotové vyblblo, že jsem u utf-8 jednou nedal porovnání utf-8 ale 1250 a tahle alpská kombinace „fachčí“...
Zkusil jsem totéž na station.cz (instalace phpRS - utf-8 a u všech tabulek mám porovnání cp1250_czech_cs - Ono to šlape jak má, ale já tomu vůbec nerozumím!!!
Může mi prosím někdo vysvětlit jak je to s tím POROVNÁNÍM...
Jak se má tedy nastavovat...???

No a teď z jiného soudku...
Prohlédl jsem si layouty které jsou volně k dispozici, no a vzhledem k tomu jak je rs rozšířený čekal jsem jich ale víc... /sem ale drzzej/
No, nakonec jsem si vybral hned ten první "freestyle-css", obzvlášť mě zaujala poznámka v infu… /vychytany-trisloupcovy-fluidni-layout-se-stejnou-delkou-panelu/
Tak jsem hned juknul na daný link a tam čtu:
Vychytaný třísloupcový fluidní layout se stejnou délkou panelů...
Tento třísloupcový layout se zobrazuje ve všech prohlížečích stejně, navíc je určena minimální a maximální šířka (pro MSIE pomocí expressions), takže se při vysokém rozlišení z textu netvoří dlouhé "nudle" a naopak při zmenšování viewportu se layout "nerozsype"...
HMMMM, tak to já tuze chci...
Tak jsem ho nainstaloval a dal se do zušlechťování vzhledu - css - toť mocný nástroj a navíc jsem přečetl dvě knihy... :-) tak tomu přeci rozumím!
Za půl hoďky jsem měl hlavní "klasickou" kostru hotovou a za další půlhoďku i těch něco málo obrázků jsem z Photoshopu vyrazil... No a pak jsem na to přišel: „Já přeci nemám fórum!“. Sice nemám jediného čtenáře, ale když už, tak už... Nakonec zvítězilo PunBB - instalace na první pokus a layoutů, o tom se mi ani nesnilo, prostě mraky. Dva jsem si vybral a jeden z nich pak za půl hoďky předělal do „desíígnu ála my phpRS“.

No a teď se snad konečně dostanu k tomu, co jsem vlastně chtěl.
Ten "freestyle-css" vůbec nemám fluidní...
ve smyslu tekutý, tak to jo, to mám, (kolena a hlavu) ale plovoucí fakt není. A ta pevná šířka je až nějak moc pevná obzvlášť zdařile se "můj" výtvor chová ve Foxternet Exploderu speciálně při použití té vymoženosti vpravo dole "Změnit úroveň přiblížení" to je fakt pecka – nestačil jsem zírat. Můj krásný layout za půl hoďky se protáhl na hodně dlouhý den, ale proč se tak děje, na to jsem nepřišel. (Že by pomohl css Petroff z programujtecom - ale ten sem asi nechodí.)
Poradí někdo s css "freestyle-css"?

Zajímavé je, že ten tabulkový, který je součástí instalace, tak ten se chová mravně…
(Narazil jsem v něm na jiné zapeklitosti, ale o tom jindy. – né nadarmo se říká /*komentářů není nikdy dost...*/ :-) )

No a teď už se blížím k závěru – celý vzhled jsem mastil ve 1250 – tak ho musím přeci upravit na utf-8 ne? (dá rozum...) Tak jsem postupně všechno otevřel, kde bylo potřeba upravil v Doctype kódování a poctivě uložil v utf-8. Nakopíroval na web a?
Práce kvapná, málo platná… Zase někde čeština jak čaj. A ještě nějaká hláška o chybě…
Hmmm, tak kontrola co jsem kde z*****l.

Jdeme do finále…
Při kontrole jsem zjistil že se mi několik souborů otevřelo v editoru (EmEditor) ve 1250 a já je stopro uložil utf-8… Čort znajet… ýli gejts ví...
Ááá Sobaka zakopána zděs… několik originálních souborů ve kterých nebyl jediný znak typu ěščřžýá atd. jsem uložil do utf-8 bez signatury/šifrování (BOM). Později jsem je otevřel, abych v nich něco upravil a EmEditor NEpoznal utf-8 (neměl podle čeho spočítat, že se jedná o utf – a zvesela ho otevřel ve 1250, já tam odmrsk nějaké řčž uložil a utf-8 ála 1250 bylo na světě).
Tak jsem potom preventivně do souborů které byly bez háčků šoupl za lomítka
//ěščřž
a pak že se mají psát komentáře bezDIA...
Pak už to bylo vždy už ok.
Když jsem tytéž soubory (bez háčků) uložil do utf-8 se signaturou (přidání šifry) tak byly vždy ok.
Může mi někdo tohle vysvětlit… a co je to BOM?
Kdy ukládat tak a kdy jinak...

Co závěrem? Vzhledem k tomu, že píši všema dvaceti, tak to netrvalo ani tak dlouho, jak by se mohlo zdát. Jestli se najde nějaká dobrá duše která bude znát odpovědi na má otázky budu jen a jen rád.

Úhrn:
Porovnání v phpMyAdmin utf versus kode einetausendzweihundertfunfzig ja, sehr gut...
CSS špecialist - sexperts for exploder ja tuze welcome...
JůTéeF vosem minus šifr i sja šifr - počemů? Kogdá a kotorju ispolzovať...

Prostě a jednoduše mi už hrábje Mr Superworld.




Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-08, 17:04


Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: adminfl (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-29, 19:45

Já mám prosbičku z jiného soudku...

ad1) Už se blížím do úplného finále a v rámci "perfektcionalismu" bych chtěl phpRS překopat do validního xhtml... Hledám, hledám - ale jsem slepoň - nakopněte mě nějakým směrem...

ad2) Když mám odkaz <a... target="_blanc"...> jak se toto udělá v xhtml, aby to prolezlo validátorem?

Díky



Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: JanVar (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-29, 23:15

ad2) tohle by mělo prolezt: <a href="http://www.supersvet.cz/anketa/" onclick="return !window.open(this.href, '', '');" title="Anketa 2007">www.supersvet.cz/anketa</a>

-- JaV ---- [http://www.hades.cz] ---- security by obscurity ---------------------------------------------
motto:
It's OK to be ignorant; it's not OK to play stupid.
But it's simply not efficient for us to try to help people who are not willing to help themselves.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Lama lamou zůstane
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-30, 17:32

ad 2
vyprdni sa na XHTML ;-) IMHO nemá na webe zmysel

Jít na stránku:  12Další
Aktuální stránka:1 z 2


Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.