Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
kam vložit hover.htc na lokále
Zaslán uživatelem/kou: Kryšpín (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-03-07, 12:07

Problém: vytvářím si grafické menu podobné menu na této stránce. Od autora těch mám také docela hezký a srozumitelný návod v pdf (typu step-by-step, česky a docela dobře popsané proč a do a jak). Problém je, že v IE to nefunguje, ale nefunguje to JENOM na lokále, když jsem si to pokusně nahrál na jedny webové stránky, tak to fungovalo OK. Nalezl jsem tuhle zmímku o bugu v IE, kdy je problém že ten zku*** IE jinak chápe adresy v externím css souboru.
jedná se o pochopitelně phpRS a v CSS to mám zapsané ve vlastnosti body (například) takto:
behavior: url(/csshover.htc); /* PRO IE NA WINDOWS */

Další zmínk yo této chybě jsem na googlu našel, ale nic konkrétního, co by řešilo můj problém jsem se už nedozvěděl...

samozdřejmě to nefungovalo, tak jsem ten soubor, v mém případě se jmenuje csshover.htc vložil postupně do všech úrovní toho webu na lokále, od image/nazevlayoutu/ až po root, celkem asi 7*. pak jsem zkoušel laborovat s tou adresou.
Výsledek: 0
přitom poté, co jsem to zkusil vrazit na jeden ostrý web, to klaplo bez problému, ten samý styl, to samé menu a soubor jsem vložil do adresáře phprs.
Akorát bych potřeboval ladit vzhled v IE a to ještě předtím, nežli ten web bude existovat a ne až potom, to už je krapet pozdě, ono to bude na tomhle menu víceméně založeno (navíc to asi nepůjde na tom jiném webu, ten je trochu jnak dělaný). Tady jsem sice našel najakou zmínku o tom, že se to používá (asi 2* je tu tenhle soubor zmiňovaný), ale ne tenhle problém a konkrétní popis, kam to vložit na lokále a jak napsat správně tu adresu jsem zatím nikde nenašel. Nemáte někdo zkušenosti?

Hepbegclub | Čáslavsko | MN Čáslav

Re: kam vložit hover.htc na lokále
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-03-07, 13:11

S hover.htc som mal podobné problémy. Nepodarilo sa mi to rozhodiť na lokále. Je to IMHO moloch a zbytočne veľký script, pretože to čo potrebujem sa dá dosiahnuť oveľa elegantnejším spôsobom, s JavaScriptovým kódom na pár riadkov. [http://solardreamstudios.com/_img/learn/css/cssmenus/index-vert.html] Práve na tom pomocou pluginu TopicTree staviam multiúrovňové menu generované zo stromu rubrík a nemám s tým žiadny problém.

Re: kam vložit hover.htc na lokále
Zaslán uživatelem/kou: Kryšpín (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-03-08, 16:57

Tak to pa3k-u především moc díky, s tímhle to je o hodně lepší. A ani úprava tak dlouho netrvala.

Ještě bych se rád zeptal na jednu věc, jelikož nejsem v javascriptu zase tak moc honěný. Tohle je dělaný na jedno takové menu (identifikátor je unikátní id). Když bych náhodou potřeboval dvě, stačilo by nějak zdvojit tu javascriptovou funkci, a to druhé menu přejmenovat? Nebo nějak jinak? Ono by se mi totiž možná hodilo mít jak Tvůj TopicTree tak i další takhle vytvořené menu, které by ale bylo udělaný "natvrdo".

Hepbegclub | Čáslavsko | MN Čáslav

Re: kam vložit hover.htc na lokále
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-03-09, 00:31

Funguje to jednoducho. Konštrukcia window.attachEvent("onload", navHover) spraví to, že pri ukončení nahrávania dokumentu (onload) spustí funkciu navHover. Tá naplní pole (lis) prvkami, ktoré majú meno tagu LI a sú potomkom elementu s id = "navmenu". Nakoniec v cykle (for) všetkým týmto prvkom priradí udalosti pri onmouseover a pri onmouseout. Tie definované činnosti pri týchto "myších" udalostiach sú odobratie a pridanie CSS triedy (class) pre daný element. Takže o vizuál sa stará CSS cez túto dynamickú zmenu triedy.

Ak chceš takých menu viac súčasne, jednoducho ten cyklus necháš prenehnúť pre prvky LI (alebo iné), ktoré sú potomkom elementu s iným ID, pomocou zmeny v getElementById("navmenu").

Re: kam vložit hover.htc na lokále
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-03-09, 01:28

Mno, pozerám na tú behavior fintu a v princípe je to to podobné, len v externom súbore, v inom formáte a napichnuté na CSS. Ten .htc súbor, ktorý som testoval ja, mal rádovo niekoľko kB ale vidím, že sa dá aj s .htc spraviť kratučký jednoúčelový skriptík.



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pa3k v 09.03.2007 01:30.



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.