Ostatní témata (Off Topic témata) : phpRS Fórum
Máte problém s konfigurací počítače? Hledáte nejlepší webhosting pro vaši aplikaci? Nevíte si rady s nějakým zajímavým programátorským oříškem? Týká se dotaz fóra? ... Pokud ano, tak je toto diskuzní fórum určeno právě vám.
phpRS - redakční a informační systém
BFU a Galerie
Zaslán uživatelem/kou: Michalek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-07-09, 22:56

Mám (asi nevyřešitelný) dotaz.

Plánuju předělat školní web od základu a počítám s tím, že tam budou přispívat i učitele (víceméně běžní frantové uživatelé). To se v pohodě vyřeší FCKEditorem a políčkem na titulek článku, ale co vkládání obrázků?

Vím, je tu moje galerie, ale to je kanón na vrabce. Chtít po BFU aby se přihlásili, přepli do galerie, přidali obrázek, do článku vložili {obrazek id=123 nahled=ano} to je trošku moc. Naše češtinářka mi nadává že píšu blechy a ještě aby hledala nějaký id obrázku? Heh, děsná představa.

Šlo by to řešit přes FCK a upload obrázků, ale to se mi taky moc nelíbí. Nahrávání přes FTP je nemyslitelné. Já si klidně něco naprogramuju sám, ale co?

Ani omylem nemám nápad jak jednoduše pro učitele udělat upload obrázků. Pravděpodobě by se hodilo něco jako ve wordu, tlačítko vložit obrázek, vybrat na disku a hned by bylo vidět jak to vypadá (ne FCK kde se musí udělat ještě čtyři věci předtím) a navíc BFU zásadně vybírají obrázky > 2MB a pak se diví když jim dlouho trvá nahrávání.


PS: JanVarovo téma je podobné, jenomže se obávám, že tam nejsou myšleni tak velcí BFU :-)

--
[ SAFUS.EU | OFFLINE | FOREVER ]

Re: BFU a Galerie
Zaslán uživatelem/kou: xsuchy09 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-07-10, 00:15

Nevím, já používám svého správce souborů, jen jsem naučil BFU udělat si adresář kliknutím na tlačítko vytvoř adresář, pak překliknout na nástroje a uploadnoat obrázek ... chytřejší BFU zvládnou již i náhled atd. :) no a pak v FCK, TinyMCE apod. povolit každému uživateli vidět fotky z adresáře kam se uploaduje přes správce souborů.
Pro lepší BFU, myslící si že ovládají tag p a tím celé HTML je připraveno i vkládání obrázků pomocí jednoduchého průvodce přímo do HTML kódu článku (či jeho úvodu) ;)

Ale nevím, zda to bude to pravé ořechové co hledáš. Je to něco jak s galerií, kanón na vrabce (i když pokud BFU ukážeš jen totální základ, bude to pro ně jednodušší než galerie ;) ).

========================
WEB: Publikační systém WAMOS
SEO: SEO analýza zdarma
OPEN PROJECTS: Studentský portál VUT
HOSTING: WebGlobe.cz
ICQ: 313887644
EMAIL: xsuchy09(at)centrum.cz
========================

Re: BFU a Galerie
Zaslán uživatelem/kou: Michalek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-07-10, 00:30

První odstavec bych zjednodušil tím, že se to bude rovnou všechno dělat ve FCK.
Druhý odstavec bych zjednodušil použitím spíše toho {obrazek} než {p}

Tak že by ty BFU zase nebyli tak hloupí? :-)

--
[ SAFUS.EU | OFFLINE | FOREVER ]

Re: BFU a Galerie
Zaslán uživatelem/kou: Michalek (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-07-10, 11:43

Při usínání ve dvě v noci jsem dostal nápad.

Hodim do své galerie (v plánovaném (konečně) předělání) nový user-interface. Nebude to tak složitý jako teď, přidám možnost přiložit obrázky přímo k článku v editaci článku. (A samozřejmě stavající možnosti přidávání zůstanou)

Tzn učitel napíše článek, vyplní titulek, úvod a obsah a pod tím bude pět (třeba) políček na vybrání obrázku s upozorněním že má být zmenšený ;-) A ty obrázky se hodí do nové galerie, odkaz na ní bude pod článkem i s náhledy některých obrázků.

Taky přidělám do FCKEditoru nějaký plugin přímo ke své galerii. Když kliknete na vložit obrázek z galerie, otevře se vám nové okno s náhledy obrázků, když kliknete, vloží se do článku. Všechno načítané z databáze a pracující s interní značkou {obrazek}.

Jak to udělám? Nevím :-) Z javascriptu umím leda tak alert() ;-)

--
[ SAFUS.EU | OFFLINE | FOREVER ]

Re: BFU a Galerie
Zaslán uživatelem/kou: lukas (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-07-13, 04:04

Pekna idea libi se mi. Urcite diky za opetovne oziveni vyvoje. S tim FCKeditorem to ted resim pomoci pluginu eBrowser a funguje to docela pekne. Definuje se v nastaveni adresar s obrazky (i vice) a pak se temito prochazi a vybira se konkretni obrazek funguji i nahledy pouzivam to a je to docela i blbuvzdorne a pochopili to i ostatni kteri vyuzivaji nas web.

Re: BFU a Galerie
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-07-13, 12:33

Myslíš asi iBrowser nie? Tiež ho práve skúšam implementovať do FCK a zdá sa že to funguje OK.

Re: BFU a Galerie
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-06-10, 15:34

Ale ne na Pipni, aspoň u mě ne



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.