Nápady na rozšíření : phpRS Fórum
Napadlo vás zajímavé rozšíření? Myslíte si, že phpRS systému chybí nějaká důležitá funkce? Pokud ano, tak neváhejte a napište nám!
phpRS - redakční a informační systém
počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: marw (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-08-09, 15:29

V bloku seznam rubrik bych chtěl aby se zobrazovalo kolik je v rubrice článků, tady na fóru to již někdo řešil, vyřešil, ale link kam tuhle úpravu dával již nefunguje...

Re: počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: xsuchy09 (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-03-14, 02:10

K vidění např. na: [http://student.vutbr.cz/]
Najdi si funkci, která zajišťuje tento blok, poté uprav DB dotaz zjišťující samotné rubriky a vyber si z DB i počet článků v daných rubrikách (pravděpodobně přes LEFT JOIN). Párkrát zkusíš a pak na to přijdeš ;)
Jinak chybí informace k jaké to chceš verzi ...

========================
WEB: Publikační systém WAMOS
SEO: SEO analýza zdarma
OPEN PROJECTS: Studentský portál VUT
HOSTING: ONEbit.cz
ICQ: 313887644
EMAIL: xsuchy09(at)centrum.cz
========================



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava xsuchy09 v 14.03.2009 02:12.

Re: počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: perteus (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-11-01, 16:00

v navodu chybi aspon kde zhruba hledat tu funkci. Ja mam verzi 2.8.1 a prolezl jsem vsechny soubory a zatim nic. :-) takze aspon v jakem souboru ta funkce je? :-)

Re: počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-11-01, 16:31

specfce.php

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava zdenekh v 01.11.2009 16:31.

Re: počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: perteus (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-11-01, 17:52

zdenekh diky

Re: počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: nowhereman (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2014-01-11, 22:55

Vím, že je toto téma už hodně staré, ale zajímalo by mě jestli se podařilo někomu s tímto pohnout. Já se s tím morduju už asi tři dny a stále bez výsledku. Zkoušel jsem počet článků v dané rubrice vydolovat ze souboru search.php kde tato funkce musí být, protože vypisuje Počet zobrazených článků: X (z celkem X nalezených), ale nikam jsem se nepohnul :-(. Má to někdo vyřešené a mohl by mě nasměrovat rada od xsuchy09 je na mě moc "profi" :-)



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava nowhereman v 11.01.2014 22:57.

Re: počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2014-01-12, 01:14

Ak to chceš reálne spraviť cez left join, je nutnosť robiť to cez cachovanie. Skús mrknúť na plugin TopicTree, tam sa cachuje celý strom rubrík a myslím, že práve to by bolo vhodné aj na výpis počtu článkov preáve pre poiužitie cache. Inak počet článkov na rubriku spravíš pomocou LEFT JOIN, ak nevieš poradiť s dotazom, skús sa odraziť od základu:
SELECT rs_topic.idt, rs_topic.nazev, COUNT( * ) AS pocet_clankov
FROM rs_clanky
LEFT JOIN rs_topic ON rs_clanky.tema = rs_topic.idt
GROUP BY rs_topic.idt

a ošetri to pomocou where ešte na články, ktoré sú visible a zodpovedá dátum zverejnenia.

Re: počet článků v rubrice
Zaslán uživatelem/kou: nowhereman (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2014-01-12, 20:11

Tvoje rada zabrala :-) - díky moc. Spáchal jsem to jako plugin. Pokud by to někdo chtěl, tak je to tady . Tak ještě jednou díky a ať to ostatním slouží :-).



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.