Knižnica : phpRS Fórum
Máte dotaz ohledně pluginu Knižnica?
phpRS - redakční a informační systém
Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-08-24, 14:45

Zdravim. Budem dost dlhu dobu nedostupny v programovani, takze aspon zverejnujem svoju posledny build pripravovanej kniznice 2.0, ktora prinasa uplne novy obrazkovy postup, komentare, tlac a podobne veci.

Zatial nie je dotiahnuty vystup do PDF a prevod zo starsej verzie. Takze pripomienky na tuto temu, ze preco to nejde nebudem brat do uvahy.

Upozornujem, ze toto nie je verzia na ostre pouzite v opacnom pripade nenesiem ziadnu zodpovednost za chyby a nebudem riesit ziadne otazky typu ako sa da prejst z beta verzie na plnu.

Stiahnutie: kniznica20beta.zip

Funguje iba vytvorenie novej DB.

Piste sem vsetky pripomienky a aj napady, ktore vam utkveju v hlave a chceli by ste nimi pomoct ucelit novu verziu.

Balicek neprinasa ziadne navody ako postupovat pri instalacii. Treba vytvorit DB pomocou db_kniznica.php, na adresar kniznica dat chmod 777

____________________
smiko.host.sk/phprs/

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-02-21, 18:21

Tak nevím jak pokračují práce na nové verzi Knižnice, nebo jestli se náhodou nečeká až na novou verzi phpRS (třeba 3.x.x). Ale i tak jsem se po dlouhé době pustil do testování. Velmi mě zaujala možnost přidávání komentářů u které jsem nepřišel na žádnou chybu. Jen bych uvítal možnost mazání v administraci, to jen pro případ vložení spamu. Nedíval jsem se do zdrojáku jestli to tam je ošetřeno. Případně udělat možnost přidávat komentáře jen přihlášeným, stejně jako to je u hodnocení. No a kdyby bylo na mě, tak bych dal do nastavení možnost celý komentářový systém vypnout.
A teď k hláškám. Pokud nainstaluji knižnici a nemám ještě ani jednu kategorii tak mi to vyhodí následující hlášku:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv2/home/www/shsgral.cz/subdomains/test2/kniznica.php on line 286

A v administraci tohle:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv2/home/www/shsgral.cz/subdomains/test2/plugin/kniznica/kniz_admin.php on line 722

Navíc nevím jestli sem správně pochopil položku nadřazená kategorie. Protože pokud si u jedné kategorie navolím jinou jako nadřazenou, tak se ta podřízená kategorie stratí ze seznamu kategorií a ani knihy do ní nemohu řadit.

Další problém nastal při přidávání knih. Konkrétně dělají problém obrázky. Pokud přidávám knihu bez obrázku tak se mi vypíše tohle:

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in /srv2/home/www/shsgral.cz/subdomains/test2/plugin/kniznica/kniz_admin.php on line 471

Kniha se však přidá. Když však chci obrázek přidat dodatečně, tak mi to nejde. Sice se vypíše, že: Informace o knihe jsou upraveny, ale obrázek se nepřidá. Změna u již přidaného obrázku funguje normálně.

A to je zatím vše, na nic jiného jsem zatím nepřišel.

Jakez | Cidlina.EU | Tady je Xichtovo

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-02-21, 18:41

Popravde ti musim povedat, ze vsetky pluginy a rozsirenia z mojej strany su stopnute, pretoze sam nemam vela volneho casu. A pokracovat vyvoj bude najskor az s prichodom phpRS 3.0, pretoze momentalny vyvojovy model mi berie dost vela casu a ma urcite hranice kedy sa casova narocnost zlozitejsich veci exponencialne zvysuje.

Ono som v Kniznici od zaciatku vyvoja zaprojektoval jednu nepozornost, ktora je vsak nabera na kritickosti vtedy, ak budu knihy zaradovane do urcitych levelov. Co vsak v realnosti je chyba prejavujuca sa len vtedy ak administrator velmi sachoval a nastatoval a casto menil system levelovania. Inak je realnost chyby vo vseobecnosti mala.

A tie chyby ohladom obrazka a nastavenia komentarov.

Tu na webe nie je posledna verzia kniznice. Odvtedy vyvoj pokrocil, ale bolo nutne spracovat niektore SQL prikazy na opravu tej chyby v levelovani a k tomu som sa nedostal. To co mam na hardisku je v podstate finalna odladena verzia, ale nevydana prave kvoli tomu, ze nie je zabezpecny 100% prechod zo starsej verzie a preto by bola vyzadovana aj jednoducha znalost SQL, co vsak nemozem chciet po spravcoch stranok.

____________________
smiko.host.sk/phprs/

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: Jakez (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-02-21, 19:16

Díky za vysvětlení. S něčím podobným sem počítal. Tím pádem asi nemá cenu abych v testování na betě pokračoval, byla by to asi ztráta času, kterého, jak píšeš, není nikdy dost.

Jakez | Cidlina.EU | Tady je Xichtovo

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: Morphee (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-04-09, 15:59

Poprosím v novej verzii doriešiť jednu vec, čo ma privádza k šialenosti pri verzii 1.1. Ide o zobrazovanie mena autora a zoraďovanie kníh podľa začiatočného písmena mena autora. Totiž, väčšina ľudí vyhľadáva autora podľa začiatočného písmena jeho priezviska a nie mena, ako je to vo verzii 1.1.

Keď som skúsila napísať prvé priezvisko autora, a potom jeho meno, nastal ďalší problém — vlastne dva problémy. Zobrazovanie mena autora po otvorení podrobností, kde sa automaticky zobrazí prvé priezvisko a druhé krstné meno (problém je ten, že to nie je napísané gramaticky správne, chýba čiarka + problém robí zobrazovanie viacerých autorov jednej knihy).

No a potom priradenie iných kníh od rovnakého autora, ktoré sa robí podľa druhého údaja v mene. Mám v databáze troch rôznych autorov s krstným menom Jozef: Jozef Sivák, Jozef Tiso a Jozef Považský. Pri zápise SIVÁK, Jozef, TISO, Jozef, POVAŽSKÝ, Jozef mi zoradilo ich diela, ako diela jedného autora s menom Jozef. Takže som tak, či tak musela zvoliť zápis 1. krstné meno, 2. priezvisko.

No a som opäť na začiatku, teda pri dosť neprehľadnom vyhľadávaní autora podľa začiatočného písmena jeho krstného mena.

Oprava: Radiť autorov podľa začiatočného písmena ich priezviska.

A ešte niečo. Chýba písmeno "ch". Myslím, že ako v Čechách, tak i na Slovensku je toto písmeno súčasťou abecedy a ak bude autor, trebárs Bohuš Chňoupek zaradený pod písmenom "C", tak bude jeho vyhľadávanie značne sťažené.

Ďakujem.
www.druhasvetova.sk/kniznica.php





Celkem upraveno 1×. Poslední úprava Morphee v 09.04.2007 16:04.

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: smiko (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-04-09, 16:44

Neviem ako sa ti mohla tato chyba vyskytnut. Mozno si len mozno nespravne pochopila alebo zle zadala.

Pretoze uz od verzie 1.0 je to projektovane na styl zapisu Priezvisko Meno (, Priezvisko Meno, Priezvisko Meno) a v takomto tvare sa to uklada do DB (je to jeden stlpec, nie je rozdeleny). Cize pri voleni zaciatocneho pismena vychadza z tohoto stlpca, kde usekne autora na prvy znak z jeho priezviska. Takto to bolo vysvetlovane aj v navode na pouzivanie (navod.txt)

Kazdopadne vyvoj vsetkych mojich pluginov pre phpRS je stopnuty a je to najma z casoveho hladiska. A druhy faktor je ten, ze cas potrebny na vytvaranie pluginov v doterajsom modely phpRS ma exponencialny narast. Dufam, ze s verziou nastane odlahcenie vdaka pouzitiu OOP a silneho modelu vyvoja MVC.

Dovtedy sa moze vyvoja ujat niekto iny. Poslednu a skoro odladenu verziu som nevydal z dovodu, ze sa v predchadzajucich verziach nachadzala velmi kriticka chyba pri pouziti Leveloveho systemu ak sa nastavila ina uroven ako 1.

____________________
smiko.host.sk/phprs/

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: JiHo (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-08-04, 11:38

A nedala by se PLS ta odladěná verze zveřejnit pro ty, kteří by ji instalovali "na čistý systém", ne jako update staré verze? (Nebo jestli mi ji PLS nemůžeš poslat, starou verzi nepoužívám. jiho (zavináč) jitrnizeme (tečka) cz. Nikam dál bych ji samozřejmě nedistribuoval!)

Díky předem za odpověď.

=== JiHo === WEB: Jitřní země ===

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: Epic Arborius (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-08-20, 21:52

Možná bych se taky rád, jen orientačně, zeptal na termín, kdy bys měl zase čas pustit se ke knihovně.

Epic Arborius
epic(at)mfantasy.org
[http://www.mfantasy.cz]
ICQ: 238-661-681

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-09-11, 11:49

Tahle verze je celkem použitelná, ale dokud nemáte alespoň jednu knihu v seznamu tak to háže chybové hlášky.
Další věc je že tam nejsou dodělané slovníkové soubory. Ale to snad zvládne každý dodělat.

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-09-18, 10:28

na mých stránkách jsou ke stažení upravené jazykové soubory pro win1250 [url] [http://aggi.empyrea.net/download.php?akce=sekce&sekce=2] [/url]

...::: [http://aggi.empyrea.net/] :::...



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava aggi v 18.09.2007 10:29.

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: JiHo (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-17, 08:18

Chyba při dodatečném přidávání obrázku knížky - obrázek se sice nahraje na web včetně náhledu, ale nepřidá se do databáze a tím pádem se ani nezobrazí u knížky. Setkal se s tím někdo?

Konfigurace: phpRS v.2.8.1 a Knižnica v.2.0 beta.

=== JiHo === WEB: Jitřní země ===

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: JiHo (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-01-27, 14:19

Přidávám další zjišťené chyby Knižnica v.2.0 beta:

Pokud název knihy začíná písmenem s diakritikou, kliknutím na příslušné písmeno hledání podle názvu knihu najde. Začíná li na písmeno bez diakritiky, objeví se "Knihovna je prázdná". Stejně tak nevyhledává podle počátečního písmene autory.

Pokud jste to někdo (vy)řešil, podělte se prosím o zkušenosti.

(Konfigurace: phpRS v.2.8.1 a Knižnica v.2.0 beta.)

=== JiHo === WEB: Jitřní země ===

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: pertinax (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-09-12, 11:49

zdravim priaznivcov phprs,

prosim Vas, kde sa da stiahnut plugin kniznica 2.0 beta verzia, pretoze tie zverejnene odkazy su nefunkcne a na inych weboch som ten plugin nenasiel, aj ked tam kniznica bola nainstalovana...

dakujem ! ;)

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-09-13, 14:00

Odkaz v prvním příspěvku mi funguje. Zkus to znovu, třeba byl zrovna výpadek........

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: VareckaJ (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-09-13, 16:02

[http://staj.czweb.org/kniznica.php?info=hladat]

Prosím, já tam nemam jazykovej soubor :( Někde se stala chybka. U mne ne.

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: pertinax (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-09-16, 18:20

Zdravim,

dakujem za pomoc, vdaka tomu som si kniznicu stiahol a ladim ju na localhoste. Mam s nou zopar problemov, ale ozvem az sa ked si nebudem vediet rady. Este raz srdecna vdaka. P.

[http://www.zeleznicne.info]

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-09-17, 10:36

2VareckaJ: Zkus tenhle odkaz: [http://aggi.empyrea.net/download.php?akce=detail&id_detail=4&sekce=2]

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)

Re: Kniznica 2.0 beta
Zaslán uživatelem/kou: solich (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2009-03-20, 22:01

Zdravím.
Nemáte někdo Kniznici ke stažení. Simkovi stránky nejdou a já bych jí potřeboval. Prosím, dejte link na download, nebo pošlete mailem. Děkuji.



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.