phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
2.82 a fckeditor
Zaslán uživatelem/kou: chopper (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-02-23, 09:08

zdravím místní borce.. ještě mám další drobnost.. po aktualizaci na 2.82 zmizel v článcích fckeditor , klasicky nejde použít soubor z verze 2.81 s editorem a nahradit ho v admin/aarticles.php ve verzi 2.82, vyhodí to chybovou hlášku.. lze to nějak předělat?? může mi nějaký místní borec poradit?? popř. lze nějak vložit údaje o editoru do nového aarticles.php a jaké??


přikláněl bych se k tomu, aby třeba další update phprs obsahoval podobný nějaký editor už integrovaný..

Re: 2.82 a fckeditor
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-02-23, 14:21

Integrácia a inicializácia ckeditor-u cez php je podľa mňa zverstvo aj keď niekomu sa to môže páčiť. Mne príliš nie, veď stačí nakopírovať ckeditor na server a do aministrácie pridať volanie .js scriptu. Osobne ešte preferujem vlastné nastavenie panelov pre rôzne časti (úvod, hlavný text, obsah bloku, novinky) takže ešte volám z admin.php inicializáciu textarea podľa jej ID s vlastným nastavením pre rôzne časti phpRS.

Čo sa týka implementácie editora do kódu phpRS, osobne sa mi to príliš nepáči, samotný CKeditor a pluginy je rozsahom väčší projekt ako celé phpRS. CKeditor má tiež veľa rôznych verzií a konfigurácií - umožňuje stiahnuť balík s pluginmi na želanie, kde si na webe naklikáš pluginy podľa potreby a stiahneš pripravený inštalačný archív. Navyše vydávanie nových verzií CKeditora a jeho pluginov je časté, takže by sa muselo rovnako často vydávať aj phpRS, čo sa mne osobne príliš nechce kvôli niečomu, čo si každý môže spraviť za 2 minúty alebo použiť hotové riešenie:

[http://forum.phprs.net/read.php?14,38524,38524#msg-38524]
[http://forum.phprs.net/read.php?14,35337,37251#msg-37251]

Je pravda, že moju súkromnú inštaláciu si udržiavam s CKeditorom + jQuery a vybranými pluginmi, no neviem, či by niekomu takáto inštalácia neprekážala, pretože by v editore chcel iné chovanie, miesto jQuery iný framework a iné pluginy ako tam mám ja. Každopádne bolo by vhodné phpRS pripraviť na CKeditor tak, že by potrebné textarea v celom systéme mali nastavené ID alebo CLASS, podľa ktorých by ich identifikoval pri inicializácii .js volaný z adminu a stačilo by teda len nakopírovať súbory ckeditora na server a phpRS by si zistil existenciu ckeditora a inicializoval ho...

Ako nápad do budúcna… alebo do ďalšej verzie.



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pa3k v 23.02.2015 14:23.

Re: 2.82 a fckeditor
Zaslán uživatelem/kou: chopper (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-02-23, 15:37

čaw, díky moc.. přidal s em si tam ckeditor, protože v tymnice nešli novinky.. zřejmě byla někde chybka a nejsem programátor..

každopádně je to lepší než moje stará verze, protože ta mi jela jen ve firefoxu a ted mi to jede ten editor kdekoliv v prohlížeci..

díky moc !!



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.