phpRS 2.8.x : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzích phpRS v2.8.x.
phpRS - redakční a informační systém
Image cropper
Zaslán uživatelem/kou: Pecan (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2010-12-19, 12:51

Zdravím vás, nemáte někdo nějakou radu, jak jednoduše zabudovat do interní galerii nějaký image cropper, přes který by jsem mohl nahraný obrázek ořezávat po určitého formátu. Díky za odpověď :)

Re: Image cropper
Zaslán uživatelem/kou: Kryšpín (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2010-12-19, 22:20

Zabudoval jsem si tam tohle. Ale snadné to nebylo...

tohle první je demo

[http://www.chose.cz/priklady/orez-obrazku/demo/]

a tady je k tomu článek

[url]http://www.chose.cz/weblog /index.php/orez-obrazku-pomoci-js-a-php/[/url]


Re: Image cropper - využití pluginu Croppic
Zaslán uživatelem/kou: ZdenekPNJ (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2015-11-13, 17:54

Ahoj všem, snad to bude někomu přínosné, rád bych opět otevřel téma Zabudování Image cropper do webu.

Našel jsem skvěllou věcičku [http://croppic.net/] a zde jej mám k vidění jako zjednodušenou verzi [http://croppic.regionycr.cz/]

Potřeboval bych poradit, a předem moc všem děkuji za pomoc. Chtěl bych jej implementovat do aimggal.php pro úpravu a nahrání do fotobanky.

Takhle to funguje DOSUD:

Mám formulář na přidání fotografie do databáze (function FormPriIG() v aimggal.php).
Zde je input file (<input type=\"file\" name=\"prsoubor\" accept=\"image/gif,image/jpeg,image/png\">)
To znamená, že následně ve funkci PridejOBRIG() testuje
if (empty($_FILES['prsoubor']['tmp_name'])||$_FILES['prsoubor']['tmp_name']=='none')
a také
if ($_FILES['prsoubor']['size']==0):
ze kterého následně vytváří nový obrázek
$jmeno_sb=explode('.',$_FILES['prsoubor']['name']); // v idealnim pripade: 0 = jmeno, 1 = pripona
atd atd.

Tzn. že dosud to v praxi fungovalo tak, že pomocí input file jsem vybral již předem upravený obrázek v počítači a s odesláním formuláže se mi vše uložil i se změnšeninami. Jenže s využitím croppic dostanu ve výstupu už adresu JiŽ uploadovaného obrázku, která je vypsána pomocí input type text:
<input id=\"cropOutput\" type=\"text\" name=\"prsoubor\" accept=\"image/gif,image/jpeg,image/png\" >

Nevíte prosím někdo, jak zařídit, aby ve výstupu to bylo buď FILE a nebo aby se pomocí Croppic obrázek nahrál do pomocného adresáře (viz: např: o/test_10752.jpg jako na stránce [http://croppic.regionycr.cz/]) a následný formulář a nahrávní by již nepracovali s položkou input type FILE ale s input type TEXT?

Snad se mi to podařilo vysvětlit, je to trochu zapeklité.


Regiony ČR.cz - 1. responzivní zpravodajství z regionů ČR | Medializujeme ČESKO.cz - Revoluční program podpory a modernizace obcí ČR | Obce2016.cz - Moderní řešení profesionálního webu pro obce



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava ZdenekPNJ v 13.11.2015 18:22.



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.