phpRS 2.6.5 : phpRS Fórum
Toto fórum je určené výhradně k diskuzi o verzi phpRS v2.6.5.
phpRS - redakční a informační systém
Jít na stránku:  12Další
Aktuální stránka:1 z 2
lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: Paja (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-15, 20:59

V admin sekci phprs jsem nastavil zobrazovaní galerie obrázky. Po načtení stránky se mi v bloku galerie vždy zobrazí náhodný obrázek. Chtěl bych se zeptat jestli se dá nějak udělat, aby po kliknutí na obrázek se mi zobrazil obrázek v původní velikosti (s využitím ightbox). Ale nevím jaký soubor mám upravit. Poradil by mi prosím někdo..díky

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 00:24

Určitě to půjde, lightbox už tu někdo komponoval do phprs....... Search....... Třeba ti pomůže tohle vlákno:
[http://www.phprs.net/forum/read.php?32,24473,24473#msg-24473]


T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava zdenekh v 16.07.2007 00:36.

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 08:24

Jo a ten soubor pro zobrazení obrázku v bloku je plugin/gal_admin/ablok.php.

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: Paja (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 08:59

jj..už jsem upravil ten soubor, ale nezobrazují se mi obrázky v plné velikosti. Vždy se objeví jen načítání a obrázek se nenačte, kod je uvedený níže


<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />
<?php
######################################################################
# phpRS Gallery 0.99.500
######################################################################
// phpRS Copyright (c) 2001-2004 by Jiri Lukas (jirilukas@supersvet.cz)
// [http://www.supersvet.cz/phprs/]
// Gallery Copyright (c) 2004 by Michal Safus (michalsafus@gmail.com)
// [http://www.phprs.net/magazin/gallery]
// This program is free software. - Toto je bezplatny a svobodny software.


function UkazObrazek() {
$jaky_obrazek=mysql_query("SELECT ");
$rozdel=explode("_",$GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev());
$nazev_bloku=$rozdel[1];
if($rozdel[0]!="nahodny" and $rozdel[0]!="nejnovejsi"):
$rozdel[0]="nahodny";
$rozdel[1]="Název bloku";
endif;
switch($rozdel[0]):
case "nahodny": $podminka="where media_smazano!='1' ORDER BY RAND() LIMIT 1"; break;
case "nejnovejsi": $podminka="where media_smazano!='1' ORDER BY 'media_id' DESC LIMIT 1"; break;
// case "nejhodnoceny": break;
endswitch;

$obrazek=mysql_query("SELECT * FROM ".$GLOBALS["rspredpona"]."media ".$podminka,$GLOBALS["dbspojeni"]);
$obrazek=mysql_fetch_array($obrazek);
$obr_cesta=$obrazek["media_thumbnail"];
$obr_id=$obrazek["media_id"];
$obr_width=$obrazek["media_thumbnail_width"];
$obr_height=$obrazek["media_thumbnail_height"];
$obr_popis=$obrazek["media_description"];
$obr_titulek=$obrazek["media_caption"];
$obr_zobrazeni=$obrazek["media_view"];
$obr_mnozstvi=$obrazek["media_hodnotilo"];
$obr_znamka=$obrazek["media_znamka"];

if ($obr_mnozstvi>0):
$obr_znamka=number_format(($obr_znamka/$obr_mnozstvi),2,'.','');
else:
$obr_znamka="0";
endif;

$obrazek="<div style=\"font-size: 11px; font-weight: bold; text-align: center; margin: auto;\">".$obr_titulek."</div>";
$obrazek.="<div style=\"font-size: 10px; margin: auto; text-align: center; padding: 2px;\"><a rel=\"lightbox\" href=\"gallery.php?akce=obrazek_ukaz&amp;obrazek_id=".$obr_id."\"><img style=\"border: 1px solid #000000;\" width=\"".$obr_width."\" height=\"".$obr_height."\" src=\"".$obr_cesta."\" alt=\"".$obr_popis."\" title=\"".$obr_popis."\"></a>";
$obrazek.="<br />zobrazení: ".$obr_zobrazeni."<br />známka: ".$obr_znamka."</div>";

switch ($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokTyp()):
case 1: Blok1($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 2: Blok2($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 3: Blok3($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 4: Blok4($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 5: Blok5($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 6: Blok6($nazev_bloku,$obrazek); break;
default: Blok1($nazev_bloku,$obrazek); break;
endswitch;


}

?>

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 13:15

No, jestli jsi tam dal ten javascript takhle přímo do toho souboru, tak se ani moc nedivím, že ti to nejede... Už jen s principu, jak to tu uvádíš, že to máš. Sice to nepoužívám, ale co jsem to tak bleskově pročetl, tak ten javascript má bejt v <head> webu, tj. přidat to do šablony. Ale to máš v tý odkazovaný diskuzi napsaný. V souboru ablok.php upravuješ jen odkazy.
Ovšem jestli jsem špatně pochopil tvou ukázku, tak se rovnou omlouvám...... ;)

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava zdenekh v 16.07.2007 13:17.

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: Paja (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 14:06

Už mi to jde, jen jsem musel trošku upravit kód. Místo $obr_id jsem musel zadat cestu k obrázkům. Dík za rady

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 15:11

Aha jasně.......... Takže já tu jen doplním kód, jak by to mělo vypadat pro ty, co by to náhodou někdy chtěli využít:

Kód, který skládá odkaz na obrázek:

$obrazek.="<div style=\"font-size: 10px; margin: auto; text-align: center; padding: 2px;\">
<a rel=\"lightbox\" href=\"".$obr_cesta."\"><img style=\"border: 1px solid #000000;\" width=\"".$obr_width."\" 
height=\"".$obr_height."\" src=\"".$obr_cesta."\" alt=\"".$obr_popis."\" title=\"".$obr_popis."\"></a>";


PS: Pajo, když tak mě oprav, teď si v tom vedru nejsem tak zcela jist ;-D

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: Paja (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 19:19

Já to mám takto:

<?php
######################################################################
# phpRS Gallery 0.99.500
######################################################################
// phpRS Copyright (c) 2001-2004 by Jiri Lukas (jirilukas@supersvet.cz)
// [http://www.supersvet.cz/phprs/]
// Gallery Copyright (c) 2004 by Michal Safus (michalsafus@gmail.com)
// [http://www.phprs.net/magazin/gallery]
// This program is free software. - Toto je bezplatny a svobodny software.


function UkazObrazek() {
$jaky_obrazek=mysql_query("SELECT ");
$rozdel=explode("_",$GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokNazev());
$nazev_bloku=$rozdel[1];
if($rozdel[0]!="nahodny" and $rozdel[0]!="nejnovejsi"):
$rozdel[0]="nahodny";
$rozdel[1]="Název bloku";
endif;
switch($rozdel[0]):
case "nahodny": $podminka="where media_smazano!='1' ORDER BY RAND() LIMIT 1"; break;
case "nejnovejsi": $podminka="where media_smazano!='1' ORDER BY 'media_id' DESC LIMIT 1"; break;
// case "nejhodnoceny": break;
endswitch;

$obrazek=mysql_query("SELECT * FROM ".$GLOBALS["rspredpona"]."media ".$podminka,$GLOBALS["dbspojeni"]);
$obrazek=mysql_fetch_array($obrazek);
$obr_cesta=$obrazek["media_thumbnail"];
$obr_id=$obrazek["media_id"];
$obr_width=$obrazek["media_thumbnail_width"];
$obr_height=$obrazek["media_thumbnail_height"];
$obr_popis=$obrazek["media_description"];
$obr_titulek=$obrazek["media_caption"];
$obr_zobrazeni=$obrazek["media_view"];
$obr_mnozstvi=$obrazek["media_hodnotilo"];
$obr_znamka=$obrazek["media_znamka"];
$obr_velikost=$obrazek["media_file"];

if ($obr_mnozstvi>0):
$obr_znamka=number_format(($obr_znamka/$obr_mnozstvi),2,'.','');
else:
$obr_znamka="0";
endif;

$obrazek="<div style=\"font-size: 11px; font-weight: bold; text-align: center; margin: auto;\">".$obr_titulek."</div>";
$obrazek.="<div style=\"font-size: 10px; margin: auto; text-align: center; padding: 2px;\"><a href=\"".$obr_velikost."\" rel=\"lightbox\"><img style=\"border: 1px solid #000000;\" width=\"".$obr_width."\" height=\"".$obr_height."\" src=\"".$obr_velikost."\" alt=\"".$obr_popis."\" title=\"".$obr_popis."\"></a>";
$obrazek.="<br />zobrazení: ".$obr_zobrazeni."<br />známka: ".$obr_znamka."</div>";

switch ($GLOBALS["vzhledwebu"]->AktBlokTyp()):
case 1: Blok1($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 2: Blok2($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 3: Blok3($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 4: Blok4($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 5: Blok5($nazev_bloku,$obrazek); break;
case 6: Blok6($nazev_bloku,$obrazek); break;
default: Blok1($nazev_bloku,$obrazek); break;
endswitch;


}






?>
Musel jsem si doplnit $obr_velikost=$obrazek["media_file"];, protože kdybych použil jen $obr_cesta tak by se mi zobrazovaly pouze náhledy.

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-07-16, 19:36

Díky za opravu;)

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-08-19, 22:08

Dovolil jsem si přidat do odkazu na náhodný obrázek target="_balank" protože mě zlobilo otvírání do plného okna ve většině prohlížečů, ve kterém navíc nebyl zpětný odkaz na stránku...

ve výsledku je na řádku 46 toto:

$obrazek.="<div style=\"font-size: 10px; margin: auto; text-align: center; padding: 2px;\"><a href=\"".$obr_velikost."\" rel=\"lightbox\" target=\"_blank\"><img style=\"border: 1px solid #000000;\" width=\"".$obr_width."\" height=\"".$obr_height."\" src=\"".$obr_velikost."\" alt=\"".$obr_popis."\" title=\"".$obr_popis."\"></a>";


Apropo, nešlo by to nějak udělat aby se obrázek otvíral opravdu je do tak velkého okna jaké potřebuje k tomu aby ho bylo vidět celý?? Případně jak na to??

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-23, 21:41

dneska jsem si s tím hrál taky, využil jsem Greybox [http://orangoo.com/labs/GreyBox/]
Návod (tedy jak jsem to dělal já):
1) Ze staženého rozbaleného *zipu (verze 5.53) jsem vyloupnul složku "greybox" a ač to není plugin, tak jsem tuto složku umístil do složky "/plugin"
2) Mezi <head> a < /head> umístěno následující toto:
<!-- Greybox -->
	<script type="text/javascript">var GB_ROOT_DIR = "/plugin/greybox/";</script>
	<script type="text/javascript" src="/plugin/greybox/AJS.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/plugin/greybox/AJS_fx.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="/plugin/greybox/gb_scripts.js"></script>
	<link href="/plugin/greybox/gb_styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

3) Využití dle návodu na výše uvedených stránkách je sice široké, ale já se zaměřil zatím pouze na zobrazení náhodného obrázku z bloku.
4) Následující malá úprava souboru ./plugin/gal_admin/ablok.php zajistí to, že po kliknutí na zobrazenou miniaturu
a) průhledně zašedne původní zobrazená stránka webu (to jen pro ty, co zatím netuší co lightboxy dělají)
b) na středu obrazovky se zobrazí okno 800*600, ve kterém se zobrazí to, co se normálně otvírá v novém okně, tj. celá fotka včetně navigace (v podstatě se do lightboxu načte otvíraná stránka s fotogalerií kam obrázek patří i s navigací)
... nedávám to sem celý, v kódu ablok.php přibylo jen to červený

$obrazek="<div style=\"font-size: 11px; font-weight: bold; text-align: center; margin: auto;\">".$obr_titulek."</div>";
$obrazek.="<div style=\"font-size: 10px; margin: auto; text-align: center; padding: 2px;\"><a target=\"_blank\" href=\"gallery.php?akce=obrazek_ukaz&amp;media_id=".$obr_id."\" rel=\"gb_page_center[800, 600]\"><img style=\"border: 1px solid #000000;\" width=\"".$obr_width."\" height=\"".$obr_height."\" src=\"".$obr_cesta."\" alt=\"".$obr_popis."\" title=\"".$obr_popis."\"></a>";
$obrazek.="<br />zobrazení: ".$obr_zobrazeni."<br />známka: ".$obr_znamka."</div>";

K vidění v praxi u mě (phpRS 2.8.1) ...

A teď ale v čem je problém, ve Firefoxu to šlape jak má, ale blbne to v IE7 (možná i ve starších) tak, že se to zobrazí jak má, ale bonusem mě vyskočí ještě jedno okno IE s tím stejným, co je v lightboxu. :(

[http://infoportal.oslavany-cz.eu/]

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: zdenekh (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-23, 23:00

Jen tipuju a střílim od boku. Nemůže třeba dělat neplechu to target="_blank"?
Jinak IE6 a O to berou v poho........... IE7 nemám instalovaný a po tom, co jsem četl, mám trošku obavy, co začne všechno vyvádět;)

T. O. Severka Děčín | New r.č. | Old Good Tom | Jinak už v tom nefrčím... :-)

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-24, 08:14

zkoušel jsem to, bez toho "_blank" se v IE7 místo lightboxu zobrazí prohlížení fotek s navigací místo původní stránky bez lightboxu, ale chybu budu hledat u sebe. V práci i doma mám v tom IE7 doplněk IE7Pro a patrně hafo možnejch nastavení na různý popup, otvírání odkazů do záložek a oken mám pokaždý jinak, takže chyba není ve skriptu, ale v přetuněným prohlížeči :)
Takže odvolávám problém se scriptem, ten za nic nemůže, může za to Microsoft a já...

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-24, 12:18

Hezky, hodně hezký :)

Tohle dostat do celý galerie... to by bylo něco...

...::: [http://aggi.empyrea.net/] :::...



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava aggi v 24.10.2007 12:19.

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-24, 13:06

taky se mě to líbí, ale na větší akce nemám buňky :)

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-24, 13:15

No já jsem zrovna přišel na to, že stačí i k obrázkům v článcích přidat do odkazu právě to rel=\"gb_page_center[800, 600]\" a zobrazují se také v lightboxu (samozřejmě pokud článečky necpete přes nějaké editory).

Dokonce by to vlastně stačilo v souboru trclanek.php nacpat do funkce Dekoduj. Na konci je výpis toho co se má zobrazit k obrázku v HTML. Do značky pro odkaz.

uplně přesně sem:

// zpracovani obrazku
if ($pocetobr==1):
if ($nahled=='ano'):
// nahled
if ($zaobrazku=='center'):
$sestaveny_obr="<div align=\"center\"><a rel=\"gb_page_center[800,600]\" href=\"".$odkaz_obrazek."\" target=\"_blank\"><img src=\"".$pole_obrazek["nahl_poloha"]."\" width=\"".$pole_obrazek["nahl_width"]."\" height=\"".$pole_obrazek["nahl_height"]."\" alt=\"".$pole_obrazek["nazev"]."\" title=\"".$pole_obrazek["nazev"]."\" /></a></div>";
else:
$sestaveny_obr="<a rel=\"gb_page_center[800,600]\" href=\"".$odkaz_obrazek."\" target=\"_blank\"><img src=\"".$pole_obrazek["nahl_poloha"]."\" align=\"".$zaobrazku."\" width=\"".$pole_obrazek["nahl_width"]."\" height=\"".$pole_obrazek["nahl_height"]."\" alt=\"".$pole_obrazek["nazev"]."\" title=\"".$pole_obrazek["nazev"]."\" /></a>";
endif;

...::: [http://aggi.empyrea.net/] :::...



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava aggi v 24.10.2007 13:19.

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: ATP (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-24, 16:20

ne ne ne, já tím klikem na miniaturu sice spouštím ligtbox, ale načítám "celou stránku" se spuštěnou fotogalerií místo toho, aby šla do nového okna.
Pro zobrazení jednoho obrázku se používá rel="gb_image[]" (je to i hezčí)

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-25, 11:13

Ups... :D tak já to hned upravím :)

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: mr3ska (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-10-25, 14:51

mohu mit dotaz? neresil uz nekdo jak udelat ze kdyz nekdo nebude mit funkcni JS aby se to zobrazilo normalne? jako nejakou podminku jestli by to vubec slo. jen me to ted tak napadlo a nevim zda je to vubec mozny

Re: lightbox 2.0. do phprs
Zaslán uživatelem/kou: aggi (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-01-06, 15:04

A ono to dělá nějaký problém když je JS vypnutá? mám už to tak rozvrtané, že nevím co je v původní instalaci, ale mě se obrázky to při vypnutém JS otevřou na novou stránku...

...::: [http://aggi.empyrea.net/] :::...

Jít na stránku:  12Další
Aktuální stránka:1 z 2


Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.