phpRS layouty : phpRS Fórum
Sháníte nějaký vzhled webu? Nevíte kde upravit barvy?
phpRS - redakční a informační systém
Jak naroubovat phpRS na muj layout?
Zaslán uživatelem/kou: jedli (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-04-05, 23:53

Dobrý den. Možná vám můj dotaz přijde pitomej. Mam stranky www.matyskuvsvet.cz - ktery jsem kompletne udelal v HTML a CSS. Jenze zjistuju, ze je NESKUTECNE pracny pridavat dalsi a dalsi texty a kdyz neco menim, tak opravuju desitky ruznejch souboru. Je pro mne idealni phpRS? A da se pripadne na ten muj layout nejak naroubovat? Vubec nerozumim PHP ani MYSQL. Ale jeste pred rokem jsem nevedel nic o HTML a taky zvladnul nejakym (byt asi ne idealnim) zpusobem udelat ty stranky. Proste se do toho vrhnu - radsi budu mesic lezet v php nez dalsich deset let menit tisice souboru...
Diky za jakoukoliv radu.

Re: Jak naroubovat phpRS na muj layout?
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-04-06, 01:45

Ťažko povedať, či je phpRS ideálne. Myslím, že by sa dalo spraviť všetko v phpRS, no jeho štandardné funkcie by sa museli trocha ohýbať. Napríklad mesačne členený archív v takej podobe ako je na webe v phpRS neexistuje - chcelo by to upraviť napríklad blok kalendár, ktorý niečo podobné vie, alebo spraviť plugin. Doporučil by som sa skôr zamerať na prehľad funkcií phpRS, prípadne popozerať na weby spravené v phpRS a podľa toho sa rozhodnúť, či do toho ísť alebo nie.

Layout sa v phpRS skladá z HTML sablóny (tzv. globálna šablńa) v ktorej sú značky pre dynamický obsah a stĺpce. Potom sú tu článkové šablóny rôznych druhov, bloky a pluginy. Vysvetliť to je nad možnosti jedného príspevku, treba si to skúsiť. Tiež pomôže manuál, začal by som asi tu:
http://www.supersvet.cz/dokumentace/clanky.html
http://www.supersvet.cz/dokumentace/blok.html


Aj pri využití len minimálneho množstva funkcií by phpRS rozhodne uľahčilo kopec práce. Daň za to, je ale v tom, že ho treba tento systém pochopiť, naučiť sa ho a prípadne ho upraviť podľa svojich potrieb.




Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pa3k v 06.04.2008 01:47.

Re: Jak naroubovat phpRS na muj layout?
Zaslán uživatelem/kou: jedli (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-04-06, 10:09

Děkuju moc. Je to prostě tak, že si do toho lehnu a pořádně se s tim naučim. Myslim, že stránky supersvet.cz jsou vynikajicim pruvodcem pro kazdyho... Když jsem se podobně naučil HTML a CSS, tak proč, sakra, ne tohle :-) Díky.



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.