phpRS layouty : phpRS Fórum
Sháníte nějaký vzhled webu? Nevíte kde upravit barvy?
phpRS - redakční a informační systém
Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: perteus (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-01-16, 18:04

Tak jsem se nudil a rozhodl jsem se importovat jeden vzhled na phprs. Jmenuje se Blue a na hooodne blou rannou fazy se muzete mrknout na

[http://perteus.php5.cz/]

ale proc to pisu. bych trosku potreboval helpnout, rady ohledne vzhledu. Jasne napisete tu urcite odkazy na dokumentaci a dalsi odkazy tady, takze ty mam procitam a snazim se, ale preci jenom konstruktivni navrhy nebo jen kritika by neuskodila.

Jinak, jde udelat phprs vzhled bez tabulek? Jako kompletne bez tabulek? tenhle vzhled, ktery importuji totiz s tabulkami nekalkuluje ale zase nadruhou stranu mi to pak nehodi clanky do veldejisho bloku :-) asi nekde neco delam spatne. A jo jak asi kazdy zjisti, je to o css predelavce fs2006.

Re: Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-01-16, 20:21

Trojstĺpcový fluidný layout (s premenlivou šírkou) so záhlavím a zápatím, tak ako je riešený vo freestyle2006 je bez tabuliek takmer nemožné spraviť. Dosť veľký problém je aj v tom šrafovanom pozadí s výškou 100% s tým, že zápatie je prilepené ne dolný okraj aj v prípade ak je obsah stránky na výšku menší ako stránka. CSS je dobrá vec ale podpora vlastností, ktoré by to umožňovali je veľmi slabá. Bráni tomu vpodstate asi len IE6, no tento browser ešte dlho nebudeme môcť ignorovať. Rozdiel v implementácii je tiež prekážkou, ale nie až tak veľkou. Pomocť sa dá JavaScriptom, ktorý dokáže spraviť nadstavbu na bežný 3-stĺpcový layout s pevnou šírkou, tak aby bol fluidný. Na začiatok by som ti ale odporučil spraviť na CSS niečo jednoduchšies pevnou šírkou. Inak beztabuľkových layoutov je viac, napríklad rsBloger je čisto v CSS, no má určité obmedzenia (max. 2-stĺpce, šírka obsahu atď.). Jeden z hlavných problémov s CSS layoutom je ten, že ak je obsah bloku šisší ako šírka bloku máš problém s overflow. V RS v podstate nikdy nemôžeš vedieť aká bude šírka obsahu, napríklad môžeš mať nejký dlhý nezalomiteľný text v download tabuľke a tá sa buď nezobrazí celá alebo jej obsah ktorý trčí odsadí alebo prekryje ďalší stĺpec.

Takže odpoveď je áno, dá sa spraviť layout bez tabuliek, ale ak to má byť 3-stĺpcový fluidný layout tak je to veľmi zložité.

Re: Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: perteus (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-01-16, 21:51

jo jo tento vzhled ktery jsem si chtel upravit pro phprs a tim se i neco naucit je dvousloupcovy a vydel jsem ho aplikovany na blog webech. Zatim ho zkousim jen upravou freestyle, ale i ted jsem se dostal k nejakym problemum. Hlavne se sirkou praveho leveho sloupce. Jakmile zadam vsechny clanky pod novy vzhled, okamzite je levy sloupec sirsi jak pravy. Pokud prirazdim slopuci a hlavne textu css styl jaky by mel byt, zase je od menu moc vzdaleny. Kazdopadne bych ho rad tenhle styl zkusil bez tabulek a asi na to potrebuji k inspiraci tedy jiny vzled nez je zakladni :-).

Re: Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: pa3k (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-01-16, 22:15

Ak máš šablonu, spraviť z nej layout je veľmi jednoduchá záležitosť. Nepotrebuješ upravovať freestyle, možeš vychádzať priamo z HTML + CSS z tej šablóny a následne už len upravíš ostatné rozširujúce štýly pre phpRS komponenty ako napr. komentáre, kalendár a pod. Staval by som načisto, žiadna úprava layoutu, s tým sú len problémy. vyhoď .sab vyhoď povodné CSS, postav to na šablone a zvyšok tam ľahko zapracuješ.



Celkem upraveno 1×. Poslední úprava pa3k v 16.01.2007 22:19.

Re: Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: perteus (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-01-17, 23:15

jasne tohle me taky napadlo. zatim jen jsem vyhodil puvodni css a jen jsem doplnoval nektere veci do sab. problem je ze styl je rozdeleny na nektere veci, ze mam html na clanky na index a tak :-) takze musim ted vybirat co kam zakomponovat.

Re: Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: perteus (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-01-18, 00:38

takze jako vzdy diky pa3k nakonec jsem to pochopil a snad uz to je ok. :-) na dalsi verzi se muzete kouknout na

[http://perteus.php5.cz/]

porad je to testovaci verze. :-) tak snad se dočkáme i finalní, takové aby ten vzhled byl takový jaký má být.

Re: Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: perteus (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2007-01-22, 20:10

Tak ja jsem z toho na palici :-) jak je to možné, že mi to furt nejde zobrazit v pohodě v IE ať je to 6 nebo 7 . Opera a Firefox to zobrazi v pohodě, ale IE ne a ne. Proč se mi to furt nechce nahodit do těch bloků a je to pod sebou?

Re: Pokus o layout
Zaslán uživatelem/kou: khubajsm (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2008-04-03, 20:29

protože IE je möd microsoftu a microsoft je microsoft :)



Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum and designed by STaNBoSS.